Guider

Slik beskytter du Find my iPhone med passord

Beskytt Find my iPhone med passordI går kunne vi lese om tyven som ble fersket av Find My iPhone og Apples tjeneste kan utvilsomt gjøre livet surt for dumme kriminelle.

Dessverre er Find My iPhone også veldig enkel å slå av hvis tyven vet om denne tjenesten når telefonen stjeles. Heldigvis gjør Apple det også lett å beskytte Find My iPhone med passord.

Slik rekalibrerer du hjem-knappen på din iOS-enhet

Slik rekalibrerer du hjem-knappen på din iOS-enhetDet er et kjent problem at hjem-knappen på iOS-enhetene blir mindre responsiv med tiden. For noen, slutter den til og med å fungere helt. Det vanlige er da å tro at det skyldes en maskinvarefeil, men i de fleste tilfeller er det snakk om en feil i programvaren. Dette kan heldigvis fikses med en enkel fremgangsmåte, som mange har lykkes med.

Slik oppdaterer du til iOS 5 og aktiverer iCloud backup

Slik oppdaterer du til iOS 5I kveld lanseres iOS 5 og har du en iPhone 3GS, iPhone 4, iPad, iPad 2 eller nyere iPod touch er du klar til å oppgradere til iOS 5.

Oppdateringen vil være tilgjengelig gjennom iTunes senere i dag og dette kan være den siste oppdateringen du noensinne vil gjøre gjennom iTunes. iOS 5 vil heretter kunne oppdateres trådløst. Denne guiden viser deg hvordan du oppdaterer til iOS 5 og aktiverer backup via iCloud.com

Slik aktiverer du hjemmedeling i iOS 4.3

Slik aktiverer du hjemmedeling i iOS 4.3Sammen med iOS 4.3 følger det med med en rekke nye funksjoner til iPhone, iPod Touch og iPadens operativsystem. Blant disse funksjonene finner vi muligheten til å dele ditt iTunes-biblotek med en iOS-enhet på samme nettverk.

Apple har ikke laget en veiledning som er enkel for oss å få øye på, så i denne guiden viser vi deg hvordan du aktiverer denne funksjonen.

Slik bruker du iPhone selv med hansker

Bruk iPhone med hanskerMed en vinter hvor kuldegradene har krøpet svært langt ned, har touch-skjermer som på iPhonen vist sitt største problem. De fungerer dårlig, eller ikke i det hele tatt, med hansker på!

Et smart produkt med navnet Digits gjør det mulig å bruke din iPhone, selv med hansker på og helt uten at du trenger å kjøpe spesielle hansker.

Hotmail med push på iPhone

Hotmail med push på iPhoneHar du en Hotmail-konto og en iPhone?

I såfall er dagens nyhet fra Microsoft godt nytt. Selskapet bak Hotmail-tjenesten har nemlig skrudd på full Exchange-støtte slik at både e-post og kontakter dyttes til din telefon.

Slik setter du opp trådløst nettverk fra iPhone

WifiNå som iPad nærmer seg våre breddegrader er det sikkert mange som lurer på om de skal gå for WiFi- eller 3G-versjonen. Flere importerte rett etter lanseringen og trodde det ville holde med WiFi-versjonen. I ettertid har sikkert flere innsett at de kanskje skulle ventet på 3G-versjonen, for det oppstår av og til situasjoner hvor det hadde vært greit med et nett tilgjengelig utenfor WiFi-hotspots.

13 smarte tips til Mobile Safari

Som sikkert mange allerede vet presenteres det iPhone tips og triks guider fortløpende. Allerede har vi skrevet om hvordan du kan forlenge batterilevetiden på iPhone, nyttige snarveier på iPhone og problemløsing på iPhone. Denne uken får du en bunke med tips og løsninger i Mobile Safari.

Problemløsing på iPhone

De to foregående ukene har vi skrevet om hvordan du kan forlenge batterilevetiden på iPhone og nyttige snarveier på iPhone. Denne gangen kommer vi med små tips om problemløsing.

Slik gjør du din iPhone og iPod Touch raskere

Treg iPhone
Med enkle grep kan din jailbreakede enhet bli raskere og mer responsiv. Vi viser deg hvordan du øker prosessorhastigheten og fjerner bakgrunnsprosesser!

De fleste opplever at iPhone og iPod Touch blir tregere med tiden. I likhet med datamaskiner kan dette enkelt løses ved å slette alt og begynne med blanke ark. Men dette er ikke en permanent løsning; når litt tid er gått og mange nok apps er installert er du tilbake til den samme tregheten.

Nyttige snarveier på din iPhone

iPhone tipsForrige uke fortalte vi deg hvordan du kan forlenge batterilevetiden på din iPhone.

Denne uken presentere vi noen nyttige snarveier og løsninger som kan gjøre din hverdag med en iPhone enda enklere.

Forleng batterilevetiden til iPhone

iPhone-batteri

iPhone har mange små snarveier og muligheter som er nyttige for enhver iPhone-bruker. For at du skal få mest mulig ut av din iPhone har vi samlet mange gode tips og triks.

Hver uke vil vi derfor presentere ett tema med tips rundt dette. Mange av de kan du sikkert fra før av og blir ingen overraskelse, men det kan hende du finner noen lure løsninger som gjør din iPhone opplevelse enda bedre.

Slik oppdaterer du anti-phishing på iPhone

iPhone Phishing

Med det nylanserte iPhone OS 3.1 kommer det med en phishing-beskyttelse, men det er ikke helt opplagt hvordan dette fungerer og hvordan man holder den oppdatert.

Slik får du tethering via Bluetooth på Windows

Bluetooth tethering på WindowsNår Apple lanserte iPhone OS 3.0, ble det mulighet til å bruke iPhone 3Gen din, eller 3GS, som et modem til Mac/PC.
Dette kunne gjøres via kabel, som fungerer for de fleste feilfritt, og over Bluetooth, som mange har problemer med. Denne guiden viser deg hvordan du får dette til på Windows.

Slik får du smileys på iPhone

Smiley Emojii på iPhoneApple har fortsatt ikke gjort det mulig å vanlige «smileys» etter oppdateringen til iPhone OS 3.0, men det finnes heldigvis en relativt enkel måte å komme seg rundt Apples begrensninger. Telefonen har nemlig støtte for det som i Japan kalles for «Emojii» som er en avansert form for smileys. Denne guiden viser deg hvordan du aktiverer smileyes.

Sliter du med tethering og MMS?

Har du oppdatert til iPhone OS 3.0, men fortsatt sliter med å få tethering og MMS til å fungere? Fortvil ikke, det finnes en løsning.

Hvordan bruke Apple Earphones-fjernkontrollen med iPod shuffle 3G

iPod shuffle controlsGå gjennom og pugg tabellen nedenfor for å forstå funksjonene som kontrollerer Apple Earphones med tredjegenerasjon iPod shuffle.

Hvordan lage iPhone-program på en måned

Noen utviklere til iPhone blogger om prosessen med å utvikle sine programmer, og noen lager til og med videoer. Selskapet Ten23 Software har tatt det hele ett steg lenger. De har faktisk laget en 37-siders guide som dokumenterer hele utviklingsprosessen, beslutninger de tok og hva de lærte under utviklingen av programmet PhotoKast.

Smiley på iPhone uten å jailbrake

Smiley på iPhone uten å jailbrakeMange iPhone-brukere så fram til å få smileys på iPhonen sin i 2.2-oppdateringen, men man ble skuffet da det ble kjent at EMOJI-ikonene, som de heter, kun ble tilgjengelige for Japan. Men nå kan du som norsk iPhone bruker også få disse helt uten jailbraking eller hacking av telefonen.

Pandora på iPhone

Pandora er en musikktjeneste på nettet som raskt fikk mange tilhengere da den ble lansert. Basert på The Music Genome Project, tok Pandora utgangspunkt i sangenes oppbygning (eller DNA om du vil), for å foreslå annen musikk du muligens ville like. Man starter med å fortelle tjenesten om en sang eller artist man liker, så opprettes en slags radiokanal med lignende musikk som streames til deg. Deretter kan man gi forslagene tommelen opp eller ned for å videre tilpasse innholdet.

For brukere her på berget ble gleden dessverre relativt kortvarig. På grunn av rettighetsproblematikk, fikk ikke Pandora lov til å levere innhold utenfor USA. Først ved at man ble bedt om å taste inn et amerikansk postnummer (en sperre som var relativt lett å passere), og siden mai 2007 begynte man å filtrere på IP-adresser.

Hvordan bruke en Macformatert iPod i Windows

HFSExplorer er et javaprogram som lar deg lese av filsystemet, HFS+, i Windows. Den nye versjonen gjør det også mulig å avspille sangene dine i Windows, selv om iPoden din er formatert på en Mac. Programmet er gratis og forsåvidt enkelt å innstallere. I tillegg til å la deg lese av iPoden, kan du også lese av harddisker og minnepenner som er formatert på Mac.

Slik slår du av SMS-forhåndsvisning

iPhone SMS forhåndsvisningApples måte å vise SMS-meldinger som en løpende samtale er uten tvil genial, men er det like flott at telefonen forhåndsviser alle SMS som du mottar? Er du litt opptatt av ditt privatliv og ikke ønsker at alle SMSer du mottar skal presenteres på forsiden av telefonen til en hver tid, så finnes det heldigvis muligheter til å slå dette av.

Her finner du iPhone-firmware

Har du hacket din iPhone eller gjort endringer som du gjerne vil reversere? Da er det godt å vite at Apple heldigvis har gjort alle versjoner av firmwaren tilgjengelig på nett for nedlastning og installering på din iPhone.

Slik setter du din iPhone i DFU-modus

iPhone DFU modusHar din iPhone fått problemer og nekter å starte? Sitter iPhonen fast med Apple-logoen på skjermen? Får du ikke kontakt med telefonen i iTunes? Da er du i såfall ikke helt alene og dette problemet har oppstått hos mange iPhone-eiere. Den eneste måten å få gjennopprettet din iPhone uten å levere den inn til service er ved å tvinge telefonen inn i såkalt DFU-modus, gjennopprettelsesmodus. Deretter kan du gjennopprette telefonen i iTunes og få liv i din iPhone igjen. Vi viser deg hvordan!

Få ringetoner til din iPhone

Ringetoner til din iPhone

Å få nye ringetoner inn på din splitter nye iPhone er ikke alltid like lett. Apples iPhone fungerer nemlig ikke med alle de forskjellige tjenestene som hyppig annonseres på TV og du kan dermed ikke bestille ringetoner over SMS. For å få en ringetone inn på din iPhone må du enten kjøpe ringetonen fra iTunes, hacke iPhonen eller bruker tredjeparts-programvare. Nå finnes det heldigvis en nettside som gjør jobben veldig mye enklere.

Mikrofonknappens mange funksjoner

Mikrofonknappen kan brukes til mangtHodetelefonene som følger med iPhone er ikke spesielt gode lydmessig, men de har en veldig smart funksjon som ikke alle vet om.

Hodetelefonene inneholder nemlig en mikrofon og en integrert knapp som gjør at det er enkelt å besvare anrop og avslutte samtaler og styre lyd og videoavspilling uten å ta opp telefonen fra lomma.

Hvordan skifte SIM-kort på iPhone 3G?

Apple er ikke som alle andre mobilleverandører og til og med metoden for å ta skifte SIM-kort er annerledes. Normalt fjerner man batterier, åpner en luke og skifter SIM-kort, men siden Apple ikke lar deg få tilgang til batteriet må man tenke i andre baner. Har du noen gang lurt på hva den lille metaldingsen som fulgte med iPhone 3G er til? Den har det fine navnet SIM-utmatningsverktøy og brukes til å skifte SIM-kort.

Hvordan ta skjermbilde på iPhone?

Etter å ha presenter en rekke programmer, spill og tips til iPhonen med skjermbilder har vi mottatt masse spørsmål om hvordan man tar skjermbilder på iPhonen. Det er faktisk utrolig enkelt og vi viser deg hvordan!

Lagre bilder på iPhone

Safari er en ypperlig og svært god nettleser på iPhone, men i forrige versjon av iPhone-programvaren eksisterte det en stor mangel. Du kunne ikke lagre bilder fra nettsider direkte på din telefon! Apple har tatt til seg kritikken og har i 2.0-programvaren gjort det mulig å lagre alle bilder du finner på nettet. Bildene lagres i galleriet og kan senere videresendes som e-post.

Hold nede .com for .no

Da Apple introduserte et virtuelt tastatur på iPhonen var det mange som mente at dette ikke kunne fungere noe godt. Heldigvis fungerer tastaturet godt og Apple har gjort en del smarte ting for å forbedre opplevelsen. Blant de smarteste funksjonene er definitivt muligheten til å rask kunne legge inn .com bak URL-adresser du skriver i Safari. Visste du at denne funksjonen også fungerer for .net, .org og .no?