Pandora på iPhone

Pandora er en musikktjeneste på nettet som raskt fikk mange tilhengere da den ble lansert. Basert på The Music Genome Project, tok Pandora utgangspunkt i sangenes oppbygning (eller DNA om du vil), for å foreslå annen musikk du muligens ville like. Man starter med å fortelle tjenesten om en sang eller artist man liker, så opprettes en slags radiokanal med lignende musikk som streames til deg. Deretter kan man gi forslagene tommelen opp eller ned for å videre tilpasse innholdet.

For brukere her på berget ble gleden dessverre relativt kortvarig. På grunn av rettighetsproblematikk, fikk ikke Pandora lov til å levere innhold utenfor USA. Først ved at man ble bedt om å taste inn et amerikansk postnummer (en sperre som var relativt lett å passere), og siden mai 2007 begynte man å filtrere på IP-adresser.

Hotspot Shield

Løsningen for mange ble å bruke en såkalt proxy-tjeneste, for å route internett-trafikken sin via en amerikansk server. En av de letteste måtene å gjøre dette på, er å bruke programmet Hotspot Shield fra Anchorfree. Når man kjører programmet, vil geografisk sperrede tjenester som Pandora og Hulu tro at man sitter i USA, og la deg se innholdet.

Dette er vel og bra hvis man vil bruke Pandora på OS X (eller Windows for den saks skyld), men hva med iPhone?

VPN

Et av de første programmene som dukket opp i AppStore, var Pandora. På samme måte som web-versjonen, var tilgangen forbeholdt brukere med en amerikansk IP-adresse. Med sin nye tjeneste, iPhone VPN, har Anchorfree en løsning her også. Ved å følge den enkle guiden på nettsidene deres, oppretter man et VPN på iPhonen, og router dermed trafikken sin via Anchorfree sine servere i USA.

Laste ned Pandora

Det er midlertidig et siste hinder som står i veien for å nyte Pandora på iPhone. Programmet er kun tilgjengelig i den amerikanske AppStore. Her trenger man en amerikansk iTunes-konto. Hvordan man får det dette, er beskrevet flere steder på forumet, samt i denne guiden. Å si at prosessen er lett, er muligens en liten overdrivelse, men for de som savner Pandora, er dette i skrivende stund eneste mulighet. Så får vi håpe at problematikken rundt rettigheter blir ordnet opp i, slik at også vi får tilgang uten store omveier.

Sikkerhet?

Det bør tilføyes at man ved å ha VPN påslått, sender all datatrafikken sin gjennom noen andres servere. Det finnes dermed en potensiell risiko for at denne trafikken kan avlyttes. Selv om dette neppe er en overhengende trussel ved bruk av iPhone VPN, er det noe som kan være verdt å ha i bakhodet. Et godt tips er å kun skru på VPN når man skal bruke Pandora.

Kjenner du til alternativer til dette for å bruke Pandora og andre sperrede tjenester, er det sikkert mange som hadde satt pris på tips om dette i kommentarene til denne artikkelen.

Sjasam

Ok, for 30 minutter siden koplet jeg til iPhonen min (1gen, som alt var jailbreket og åpnet med versjon 1.4) til PCen (win) og iTunes og lot den oppgradere til aller nyeste firmware ver 2.2.1.

Jeg trodde jeg hadde sett nok youtubeklipp og lest nok i forumet her til at dette skulle gå, men nå kan jeg bare slå nødnummer på iphonen samt at når jeg forsøker å bruke QuickPwn med riktig iPhone1,1_2.2.1_5H11_Restore.ipsw, så får jeg følgende beskjed: "Firmware error string".

Hva har jeg gjort galt og kan noen hjelpe meg å rydde opp i dette, vær så snill? Da blir jeg evig takknemlig (har ikke noen annen tlf nemlig).

olahe97

kansje litt sent nå men du må hacke den på nytt

hangtian

www.coachoutletonlinema.org/ coach outlet coach outlet online coach factory outlet online
www.louisvuittonhandbagsoutlete.net/ Louis Vuitton Handbags Outlet Louis Vuitton Handbags Louis Vuitton Purses
www.getscoachfactorysoutlet.com/ Coach Factory Outlet Coach Factory Coach Factory Online
www.gotocoachsoutlets.org/ coach outlet Online
www.louisvuittonoutletmake.com louis vuitton outlet