Slik rekalibrerer du hjem-knappen på din iOS-enhet

Slik rekalibrerer du hjem-knappen på din iOS-enhetDet er et kjent problem at hjem-knappen på iOS-enhetene blir mindre responsiv med tiden. For noen, slutter den til og med å fungere helt. Det vanlige er da å tro at det skyldes en maskinvarefeil, men i de fleste tilfeller er det snakk om en feil i programvaren. Dette kan heldigvis fikses med en enkel fremgangsmåte, som mange har lykkes med.

1. Åpne en medfulgt iOS-applikasjon, slik som f.eks. Været eller Aksjer.

2. Trykk og hold låseknappen på toppen av telefonen, til det står «slå av» (enheten skal ikke slås av). Gi så slipp på knappen.

3. Trykk og hold så på hjem-knappen til «slå av»-skjermen forsvinner, og applikasjonen lukkes. Hjem-knappen på din iOS-enhet skal nå fungere optimalt igjen.

Hvordan virket fremgangsmåten for deg?

Via: iDownloadBlog

90thobyr

Artikkelen kom litt for sent for min del... Jeg leverte inn telefonen til eplehuset, (med noen riper og hakk i bak) fikk ny telefon tilbake kostnadsfritt :D

Tar ikke sjansne på at jeg er like heldig neste gan, så om problemet skulle gjenta seg en gang i tiden skal jeg prøve ut dette!

MacBoy09

Dette hjalp! Tusen takk :)

Oddgeirf

Dette var til stor hjelp. Har irritert meg over dette lenge, men nå er den endelig i orden igjen :D Takker

Juliuz

Funket absolutt ikke for min del...telefonen går på service i morra...!

Manemis

Haha, det hjalp faktisk!

Tula

Hehe, ja det virka!!
Men får bare se for hvor lenge.
Har forsøkt andre triks tidligere, og det forbedret den
i en dag eller tre.

oyvindhh

Så artig. Testet selv nå, og knappen fungerer nå knallbra.
Den fungerte jo fint før også, for det sitter i fingrene hvordan man skal trykke for at den skal respondere, men jeg har registrert at den har virket tregere og tregere den senere tid. Dette trikset gjorde knappen god som ny igjen.
Rart jeg ikke har hørt om dette før :)

oisann

Utrolig... Det hjalp MED EN GANG.. Kult! :D

MichaelSe

Funka FETT! :O

Takker og bukker!

to_i_lompe

virket ikke i d heletatt.. ble nesten værre.. Pokker.. eplehuset neste..

Icenor

Rart ikke Apple Support kan dette... ringte dem ang. problemet og det endte med at jeg måtte sende inn telefonen og fikk da en som fremsto som ny :)

Jensen2k

Tror dette er en bløff.
https://twitter.com/marcoarment/status/156249812684115970

mean69

So far, so good. Dumt jeg ikke såg denne før. Takker!

micktravis

Placeboeffekten i full sving. Har sett mange slike "vidunderkurer" for Home-knappen, som er for kjerringråd å regne. Regner med at noen kan forklare hvordan effekten av Home-knappen blir påvirket av denne metoden? Og hvorfor Apple aldri har sagt noe om dette? I de aller fleste tilfeller skyldes treig Home-knapp slitasje på trykkemekanismen, eventuelt at det samles opp støv og rusk bak knappen. Det hjelper ikke å trykke Konami-koden mens du hinker på ett bein og sier kykeliky.

slangen99999

Fantastisk! Spennende å se hvor lenge dette holder da.......jeg trodde i utgangspunktet det skyldtes at telefonen min hadde vært i kontakt med saltvann i sommer og regnet ikke med at jeg hadde noen reklamasjonsmulighet. Selgeren i Netcom tipset meg om denne siden, skulle ha visst om dette for leeeeenge siden :-)

Ferry

Å kalibrere en knapp gir egentlig ingen mening. Den har kun to tilstander, av eller på. On - off , 0 - 1 , false - true, kjært barn mange navn. Er det noen som VET helt sikkert hvordan denne knappen er laget? Hvis den er som knapper flest så består den av to kontaktflater som holdes fra hverandre av en fjærende mekanisme. Enten så er det kontakt, eller så er det ikke kontakt. Det finnes ikke noe halveis trykk, delvis trykk e.l. Det ser vi jo også klart på bruken; enkelttrykk, dobbeltrykk, trippeltrykk.
Det som eventuelt kunne gi en mening er å justere debouncetida. Jeg opplever ofte at homeknappen enten ikke virker, eller at den tror jeg dobbeltrykker. Jeg mistenker at det er måten den blir debouncet (fgi) på som er synderen. Selv om knapper i prinsippet er meget enkle, så kan de være temmelig kompliserte når en graver seg ned i detaljene.

ab-80

funka gull!!

oklona

Hei. Jeg har åpnet og byttet deler på en iPhone 2G, og kan bekrefte at iallefall denne har det tradisjonelle trykkplate - designet på knappen. -Og som regel når knappen er slitt, er det som micktravis sier, støv inne i knappen, eller endog slitasje på "mottaker-print" i knappen. -Så noen kalibrering av home-knapp er ikke mulig, dessverre. Jeg hadde en gang en gammel telefon med tastatur som ikke virket. Til slutt ble jeg så lei av tastene, at jeg kastet telefonen i veggen. Dermed flyttet tydeligvis støvet seg, og tastaturet virket fint i noen uker igjen. -Så det er kanskje en bedre kur for iPhone også? ;-) -Forøvrig koster en ny home-knapp for iPhone 4 ca 20 - 30 kroner (3,95$) på eBay. -Så har garantien gått ut, og du er litt fingernem, bytter du den i løpet av en time.

SteinA

Fungerte 100 ! Vurderte på å skifte ut knappen, med deler fra Deal Extreme, slapp det bryet ! Fungerer helt Topp nå.

ccocoo87

To some degree, that they appear like Oakley Sunglasses 2013 New Arrival Clearance sale. This components applied around special brand name Oakley C Six Sunglasses black Frame black Lens have a vibrant variety associated with hues Oakley Sunglasses 2013 New Arrival outlet online, in addition to be able to Oakley Sunglasses New Arrival Clearance sale wine beverage red-colored, Havana darkish Oakley Sunglasses 2013 New Arrival outlet store dark brown and african american Oakley Sunglasses 2013 New Arrival hot sale, right now there carries on in order to Oakley Sunglasses 2013 New Arrival outlet be natural and blue Oakley Sunglasses 2013 New Arrival Online. Alexe Barne Oakley Sunglasses 2013 New Arrival outlet online store is really a way fanatic Oakley Sunglasses 2013 New Arrival and sun shades financial institution Oakley Sunglasses 2013 New Arrival Price Guarantee. This sign associated with Oakley Sunglasses 2013 New Arrival fficial Website provides altered as well.

nosey

Finnes det en lignende metode for å fikse av-/på-knappen? Har iPhone 5.