iTunes

12 dager med iTunes-jul i år også

12 dager med iTunes-jul i år også

Apple gjentar suksessen i 2009, 2010, 2011 og arrangerer «12 days of Christmas» også i år. Hver eneste dag fra og med 26. desember til 6. januar vil Apple gi bort en gratis gave fra iTunes, App Store og iBook Store.

CarTunes er en lekker musikkapp

CarTunesMange nordmenn har byttet ut nedlastet eller kjøpt musikk til tjenster som Spotify eller WIMP, men hvis du vil ha musikk i høyere kvalitet eller større utvalg er det fortsatt iTunes som gjelder.

Musikkappen i alle iOS-enheter begynner dog dra på årene og selv om den på mange måter er overlegen Spotify og WiMP hva gjelder brukervennlighet, så finnes det nå et svært godt alternativ. CarTunes.

Apple annonserer en stor oppdatering av iTunes i oktober

iTunes 11

Apple annonserte i kveld en ny versjon av iTunes med et «dramatisk enklere» grensesnitt med et nytt kant-til-kant design.

App Store når 25 milliarder nedlastninger

App Store når 25 milliarder nedlastninger

Apple kunne denne morgenen kunngjøre at App Store nå har nådd over 25 milliarder nedlastninger. Den nye milepælen oppnås kun åtte måneder etter at butikken nådde 15 milliarder nedlastninger.

Slik aktiverer du hjemmedeling i iOS 4.3

Slik aktiverer du hjemmedeling i iOS 4.3Sammen med iOS 4.3 følger det med med en rekke nye funksjoner til iPhone, iPod Touch og iPadens operativsystem. Blant disse funksjonene finner vi muligheten til å dele ditt iTunes-biblotek med en iOS-enhet på samme nettverk.

Apple har ikke laget en veiledning som er enkel for oss å få øye på, så i denne guiden viser vi deg hvordan du aktiverer denne funksjonen.

iOS 4.3 tilgjengelig for nedlastning

iOS 4.3 tilgjengelig for nedlastningApple gjorde i dag klokken 19.00 (norsk tid) iOS 4.3 tilgjengelig for nedlastning, to dager før den angitte datoen.

Dette forteller oss at denne oppdateringen fungerte veldig bra, og at den ikke trengte å bli testet av utviklere helt fram til fredag 11. mars. Oppdateringen er tilgjengelig via iTunes.

Musikk på iTunes kan bli oppgradert

Musikk på iTunes kan bli oppgradertIntroduksjonen av digitale musikkfiler, musikkbutikker og streamingtjenester på nett har utvilsomt gjort musikken mer tilgjengelig, men hva med kvaliteten?

Musikken vi i dag hører på vår iPod, iPhone eller stereoanlegg er som regel komprimerte digitale musikkfiler og mange i musikkbransjen mener kvaliteten er langt fra bra nok. Nå arbeides det med å øke kvaliteten og Apple skal visst være med på laget.

90 sekunder musikk-sample i iTunes Store

90 sekunder musikk-sample i iTunes StorePå Apples iTunes Store kan du i dag forhåndshøre 30 sekunder av alle sanger.

Disse 30 sekundene er ikke alltid like gode og ofte er det vanskelig å få et inntrykk av musikken. Apple har derfor jobbet i lengre tid med å få disse endret til 90 sekunder og nå introduseres det i første omgang i USA.

Yoko Ono: Beatles kommer ikke til iTunes

Beatles kommer ikke til iTunesEn av de største manglene ved utvalget til Apples musikkarkiv har alltid vært Beatles. Som et av verdens absolutte mestselgende band har mange trodd at det bare måtte være et tidsspørsmål før de ble sluppet i iTunes, og det har mange ganger vært ryktet at det har vært nært forestående.

Nå sier imidlertid Yoko Ono at det neppe kommer til å skje med det første.

iBooks 1.1.1 lansert

iBooks lansert

Sammen med iTunes oppdaterte Apple også iBooks-applikasjonen sin i dag. Oppdateringen bringer både nye funksjoner og noen feilrettinger.

iOS 4.0.1 tilgjengelig for nedlastning

iOS 4.0.1

Apple har nå gjort iOS 4.0.1 tilgjengelig for nedlastning via iTunes. Den første oppdateringen etter iOS 4.0 skal forbedrer formelen for å avgjøre hvor mange streker som skal vises for signalstyrken på iPhone 3G og senere.

Ny kategori i iTunes Store: Summer Sports

iTunes Summer Sports

En ny kategori til Apps har blitt rullet ut i iTunes Store som passer veldig med årstiden. Under Summer Sports finner vi applikasjoner under golf, turgåing og løping, seiling, sykling og racket-sport.

Eurovision 2010 på iTunes

Eurovision

De fleste fikk nok med seg gårsdagens Eurovision Song Contest 2010 a.k.a Melodi Grand Prix som ble avholdt i Norge. Norges håp kom ikke langt, men det ble allikevel en storslagen fest på Telenor Arena (Kudos til NRK for arrangementet). Apple har også fulgt opp og har lagt ut det offisielle Eurovision 2010 albumet på iTunes Store.

Gi applikasjoner i gave

Gi applikasjoner i gaveI iTunes har det lenge vært mulig å gi musikk som gaver, men applikasjoner til iPhone og iPod touch har det foreløpig ikke vært mulig å gi bort. Hva logikken bak dette har vært aner vi ikke, men nå har Apple tatt til fornuft.

I går gjorde Apple mindre endringer til iTunes Store og innførte muligheten til å også gi bort iPhone-applikasjoner i gave.

iTunes liker ikke Petter Dass

Petter Dass

iTunes liker tydlig ikke den nordnorske dikterpresten Petter Dass – i hvert fall ikke navnet. Ola Bremnes er en av mange norske artister som selger musikk via iTunes og en av platene han selger heter «Mit navn er Petter Dass». På iTunes er navnet blitt sensuert og det har blitt til «Mit navn er Petter D**s».

Det hvite hus lanserer iPhone-app

Obama iPhone

For et par dager siden kunngjorde «Det hvite hus» i USA et nytt program til iPhone og iPod touch. Programmet leverer forskjellig innhold fra whitehouse.gov.

12 dager med gratis musikk og apps på iTunes

Julen nærmer seg med stormskritt og Apple ønsker tydeligvis å feire dette med oss på iTunes Store. Den populære musikkbutikken vil hver eneste dag fra 26. desember til 6. januar gi bort gratis musikk og applikasjoner.

Er dette slutten for synkronisering med Palm Pre?

Palm Pre synkroniseringEtter mye katt-og-mus jaging Palm og Apple imellom, kan det nå se ut til at slaget er tapt for Palm og deres synkronisering med iTunes. Da Palm lanserte sin iPhone-rival Palm Pre, annonserte de høyrøstet at telefonen synkroniserer sømløst med Apples iTunes. Apple på sin side sperret raskt for Palm sin telefon og Palm fulgte hakk i hel med nye omveier for å få iTunes-støtte. Nå ser det ut til at denne «leken» slutter.

Apple lanserer iTunes 9

iTunes 9

iTunes Store har solgt over 8.5 milliarder sanger og har mer enn 100 millioner registrerte kontoer. I dag lanserte Apple iTunes 9 - med Genius Mixes, bedre synkronisering, Home Sharing, redesignet iTunes Store og helt nye iTunes LP.

Spotify på AppStore - iTunes neste?

Spotify til iPhoneHalvannen uke etter at Spotify annonserte i bloggen sin at programmet var godkjent av Apple så var appen endelig på plass i Appstore natt til mandag.

Programmet gir de fleste av de kjente funksjonene som vi brukere er vant til og har sett presentert tidligere. Programmet er foreløpig utviklet kun for iPhone og Android, men Spotify arbeider med å utvikle programmet til andre plattformer. Det store spørsmålet er nå om Apple har en lignende tjeneste på lur?

Apple inviterer til Rock 9.september

Apple EventCrunhgear bekrefter ryktene som har svirret i luften den siste tiden. Det blir en event den 9.september. Leverandører har meldt om tomme lagre på iPod modellene; Classic, Touch og Nano. Det er derfor stor sannsynligvis at det er disse modellene som er aktuelle for en oppgradering. Spådommene har så langt strekt seg til kamerafunksjon, noe få av konkurrentene per dags dato har i sine musikkavspillere.

NTNU og UiS med gratis innhold på iTunes U

iTunes U

Apples iTunes U har blitt særdeles populært i USA og andre deler av verden, og nå har endelig norske universiteter tatt i bruk tjenesten. Først ut er NTNU og UiS.

iTunes et virus?

iTunes et virus?Det svært populære antivirusprogramet AVG, som er gratis for privatpersoner, har begynt å oppfatte iTunes som et infisert program. En oppdatering av programmet denne uken førte til at de sentrale bibliotekfilene i det populære musikkprogrammet ble oppfattet som trojaneren "Small.BOG" og satt i karantene. Etter dette ville selvsagt ikke programmet starte.

iTunes åpner for å kjøpe og leie film i Tyskland

Apple har annonsert gjennom en pressemelding at det nå er mulig å kjøpe og leie filmer gjennom iTunes Store i Tyskland.

Nedtelling til 1 milliard applikasjoner

1 milliard nedlastningerFrem til i dag er nesten 1 milliard applikasjoner blitt lastet ned fra Apples App Store i iTunes. For å feire denne milepælen har Apple som tidligere startet en konkurranse hvor alle som laster ned applikasjoner til målet er nådd er med i trekningen av et iTunes gavekort på hele $10,000. I tillegg til gavekortet får du også en 32GB iPod Touch, en Time Capsule og en splitter ny Macbook Pro.

iTunes oppdateres til 8.1

OppdateringApple slapp i natt ut en oppdatering til iTunes som sender programmet opp til versjon 8.1 for både Windows og Mac. iTunes skal nå være raskere med betydelige forbedringer for store biblioteker, navigering gjennom iTunes Store og synkronisering med iPod eller iPhone.

iTunes gavekortkode hacket

iTunes kode knektHvis du kjøper iTunes gavekort på nett, bør du være påpasselig med å undersøke om gavekortet er ekte.

Ifølge MusicAlly har kinesiske hackere greid å knekke koden på iTunes gavekort og generer nå falske iTunes-gavekort som selges på en rekke nettsteder og nettautksjoner som eBay. Gavekortene er mistenkelig billige og resulterer i en stengt iTunes-konto.

iTunes U til Norge

iTunes U i NorgeApples iTunes U har blitt særdeles populært i USA og andre deler av verden og nå har tjenesten endelig dukket opp i Norge også.

Det vil si at norske universiteter og høyskoler kan legge ut sitt innhold på iTunes på lik linje med universiteter verden over. Foreløpig har ingen norske institusjoner meldt seg, men dette tilbudet bør være svært spennende for alle som driver med høyere utdanning i Norge.

EMI lanserer første iTunes Pass med Depeche Mode

Depeche Mode

EMI Music kunngjorde på tirsdag lanseringen av den aller første iTunes Pass, som vil gi automatiske nedlastninger av alle utgivelsene fra en artist eller gruppe innenfor en bestemt tidsperiode. I perioden vil man få ekslusivt innhold levert til iTunes-biblioteket sitt.

Forbrukerombudet dropper iTunes-sak

iTunes og DRMUnder årets Macworld Expo kunne Phil Schiller annonsere at iTunes Store nå er på vei til å bli 100% DRM-fri. Dette har nå fått det norske Forbrukerombudet på nye tanker.

Forbrukerombudet har tidligere gått hardt ut mot iTunes og har stevnet Apple/iTunes inn for markedsretten. Nå som plateselskapene har gitt etter og tillater salg av musikk uten DRM også på iTunes, har Forbrukerombudet droppet saken mot iTunes.