Diverse

YouTube til iPod

Videotjenesten YouTube har blitt en av de virkelig store på internett, med filmer som dekker de fleste preferanser. Humor i alle varianter, ekte og falske sniktitter på Appleprodukter, unge og gamle som har ting på hjertet, klipp fra store bragder i WOW og kjendiser som kanskje ikke viste de ble filmet. Alle finner noe de vil like der, og vi har vel alle også sett minst en film der som vi gjerne skulle ha vist kompisene. Tubesock fra stinkbot er et program som gir deg muligheten til enkelt å kunne ta opp en film fra YouTube, for så å overføre den til din iPod, Mac eller PSP.

Hacks til iPod

Etter hvert har det blitt mulig å endre en iPod på de rareste vis, både utseendemessig og hva innhold og funksjoner angår. Nettisden Howstuffworks har satt seg ned og studert en hel del av disse, hva de gjør og hvordan de gjør det.

Er din iPod klar for VM i fotball?

Om ikke mange ukene sparkes VM i fotball igang i Tyskland, og da gjelder det å være godt forberedt. Noen kjøper seg ny TV og fyller opp kjøleskapet, men nå har du muligheten til å sørge for at også iPod'en din er klar for mesterskapet. Britiske Ubahn Clothing har fra før av solgt vanlige hoodies til iPod, nå lanseres en egen kolleksjon med flagg på ryggen, og alle 32 VM-nasjonene er med. Hvem er din favoritt?

iPod domino

Selskapet Tekserve tok iPoder for en verdi av 60 000$ og lagde en stor iPod domino. Alt for å lage en veldig unik reklame.

Wikipedia på iPod

Fra moma sin blogg: Det er nå mulig å legge store deler av Wikipedia på din iPod. Encyclopodia fungerer på Linux, Mac OS X og Linux. Det har, i følge siden, bare blitt testet med iPod mini og 3. generasjons "vanlig" iPod, men det skal ikke være noe i veien for at det skal fungere på andre modeller også. Wikipedia på engelsk tar opp ca. 700 Mbyte, som er tålelig på de litt større modellene.

Ny iTunes telefon fra Motorola

Motorola lanserte i dag sin andre iTunes-telefon, Motorola SLVR L7. Det er en "quad band" (GSM 850/900/1800/1900 MHz) telefon for mobiloperatøren Cingular i USA. Telefonen inneholder iTunes programvare, 262000 fargers TFT-skjerm, innebygget stereohøyttaler, mobil epost/nettleser, VGA-kamera med 4x digital zoom, videoopptak og avspilling, AOL/Yahoo!/ICQ IM og Bluetooth.

MySQL overbelastet

Maskinen som kjører vår søsterside Mac1.no ser ut til å ha noen tekniske problemer som vi ikke har fått løst. Disse ble til stor belastning for MySQL-databasen som kjører alle websidene, og iPod1, Mac1 og Linux1 var derfor nede store deler av dagen. Den spratt litt opp og ned ettersom vi prøvde å finne feilen som forårsaket problemet. Xserven til Mac1 har nå blitt koblet ut inntil noen får sett nærmere på den, slik at de andre sidene bør fungere som normalt. Vi beklager nedetiden.

Det jobbes med å få problemene fikset, men vi har intet estimat for når Mac1 vil komme opp igjen.

goPod nå også for iPod med video

Alle iPoder som selges for det europeiske markedet har en innebygget lydsperre, som bremser lydvolumet til 100 dB, målt med iPod sine medfølgende ørepropper. Dette gir mer en nok lydvolum med de medfølgende øreproppene, men dersom du skal bruke tungtdrevne høretelefoner, eller hører på podcasts og lydbøker med lavt opptaksvolum, blir dette et problem.

goPod fjerner denne sperren og gjør at du også kan anvende tungtdrevne høretelefoner uten at lyden blir alt for lav. goPod støtter følgende modeller: iPod 3., 4. og 5. generasjon (iPod med video), samt mini, photo, color og nano.

iPod Updater 2005-11-17

Apple har nå gitt ut iPod Updater 2005-11-17. Denne oppdateringen er inneholder iPod Software 1.1.3 for iPod shuffle. I tillegg inneholder den samme programvare for alle de andre iPodene, som ble gitt ut i sist oppdatering; iPod Updater 2005-10-12. Oppdateringen skal rette opp småfeil i forbindelse med iPod shuffle. Den kan lastes ned via Programvareoppdatering i Systemvalg i OS X, eller via Apple sine sider for både OS X og Windows.

Creative vifter med det hvite flagget

For et år siden gikk Creatives sjef Sim Wong Hoo ut og sa at han erklærte krig mot Apple og iPoden. Han så for seg at Creative ville nå 40% markedsandel innen året var omme og skulle nå dette målet med en 100 millioner dollar reklamekampanje. Dessverre gikk det ikke helt som Creative ønsket og de vifter nå med det hvite flagget og erklærer at krigen er over. Creative skal nå fokusere på å bli lønnsomme fremfor markedsandeler.

Stream fra gårsdagens event

Apple har nå lagt ut en stream av gårsdagens musikkevent. Her kan du se Apples Steve Jobs lansere iPod nano, iTunes 5 og Motorola ROKR. I tillegg får du opptreden av Kanye West og se selveste Madonna snakke med Steve. Verdt en titt og krever QuickTime + brebånd.

Stream fra Apples musikkevent

Microsoft vil konkurrere med iTunes-mobil

I følge MacDailyNews har Microsoft startet et samarbeide med mobiloperatøren Orange, som ledd i ett forsøk på å få kontrol over digitalmusikkmarkedet. Microsoft har fått Orange til å utvikle en mobiltelefon med Microsoft-programvare for å spille av digital musikk. Mobiltelefonene, som er ventet tilgjengelige på markedet neste måned, vil laste ned musikk fra Windows-maskiner ved hjelp av Microsoft sin programvare.

Kilde: MacDailyNews

Gratis iPod-bok

For noen er det nå slutt på ferien, og jobben venter. For andre er det slutt på en enda lengre ferie, og skolestart lurer rundt hjørnet. I den anledning lanserer iLounge sin ultimate iPod-guide: The Free iPod Book & Back to School Guide.

Podcast-hva-for-noe?

Er du en av dem som enda ikke helt har fått tak på hva Podcast og Podcasting er for noe? Når som begrepet har blitt innlemmet i The Oxford Dictionary of English er det vel på tide å seg notis av hva dette egentlig er. Begrepets kobling til iPod er også tatt med.

Storbyenes subwaykart på iPod

Skal du på storbyferie og trenger en oversikt over undergrunnsbanen der du skal, er en iPod selvsagt det eneste du trenger. Nettsiden iPodSubwayMaps tilbyr nedlastbare bilder skalert perfekt til iPod. For øyeblikket finner du kart for 5 byer i USA samt for Hong Kong. Kartene er delt opp i mindre overlappende ruter som passer til iPod'en, og kan lastes ned gratis.

Musikkvideoer i iTunes, og iPod video i september?

Avisen Wall Street Journal skriver mandag at Apple har hatt samtaler med flere store plateselskaper med tanke på å lisensiere musikkvideoer for å selge dem gjennom iTunes Music Store. Avisen spekulerer videre i at dette skal ha nær sammenheng med en lansering av en iPod med videomuligheter. Ryktene om en slik iPod har surret lenge, kan det være noe i dem denne gangen?

WSJ hevder Apple har vært i kontakt med Warner, EMI, Universal og Sony BMG med tanke på lisensiering av musikkvideoer. Oppstart i septmeber med en pris på $1.99 er tipset fra avisen. I tillegg skal Apple ha kontaktet aktører i TV-bransjen med tanke på å kunne selge TV-programmer. Dette er imidlertidig noe som ligger lengre frem i tid.

iPod i rødt, hvitt og blått.

Nei, jeg snakker ikke om en ny iPod, men bildene du skal ta av din iPod sammen med det norske flagget. iLounge (tidligere iPodLounge) avholder en konkurranse hvor man skal ta bile av iPod'en sin sammen med flagget i landet man bor i. Utover kravet med et flagg i bildet kan du være så kreativ du bare vil. I premiehylla står en Mac mini, diverse Shure hodetelefoner og gavekort på iTMS. De beste bildene vil også have i neste utgave av Buyers’ Guide fra iLounge.

Wood iPod

Har du et aldri så lite ønske om å skille deg ut, og samtidig er dreven med treverk og verktøy som Dremel Multi eller lignende, da finner du oppskriften for å få en ekstremt stilig iPod her. ZapWizard aka Joshua Driggs har laget et deksel for iPod'en sin i heltre, og resultatet ble uten tvil en iPod du ikke har sett maken til.

iPod Flea

Scott Kelby, mannen som blant annet har laget treningsvideoer og bøker for Photoshop i mange år(f.eks. den pristildelte boka "The Photoshop Book for Digital Photographers"), har laget en parodi av iPod reklamer. Videoen/Parodien "reklamerer" for en ny iPod, iPod Flea.

Oppdatering av iPod-programvare

Apple har sluppet en iPod-programvare for de av dere med 4. generasjons iPod (klikkflate) og for iPod mini. iPod Updater 2005-06-26 inneholder de samme programvareversjonene som iPod Updater 2005-03-23 for alle andre iPod-modeller samt spesielll integrering med iTunes 4.9 for nedlasting og avspilling av podcaster

Creatives salg svikter

Apples argeste konkurrent, Creative, har nettopp meldt fra til børsen i Singapore om at deres fjerde kvartal vil bli vesentlig dårligere enn først forventet. Creative skylder på lavere marginer og dårligere etterspørsel etter selskapets MP3-spillere. Selskapet har måtte justere ned deres forventede omsettning med hele 60 millioner, fra 360 millioner til 300 millioner dollar.

iTunes-mobil på tirsdag?

Ryktene florerer nå rundt Apples samarbeid med Motoroloa. Det forventes nemlig nå at Apples sjef Steve Jobs og Motorolas sjef Ed Zander vil lansere den mye omtalte "iTunes-mobilen" på tirsdag. Mobiltelefonen har kodenavnet "Key Largo" og vil ha omtrentlig samme utseende som Motorolas nåværende E398 modell, men vil være i iPod-hvit.

iPod, therefore I am

Leander Kahney skriver i sin blogg Cult of Mac om lanseringen av boken "iPod, therefore I am". Boken er skrevet av Dylan Jones, redaktør for GQ magazine i England. Samtidig skal også Kahney selv lansere en bok, "Cult of iPod". Begge skriver om det samme, hvorfor de elsker sin iPod.

Lag din egen iPod-reklame

Silhuettreklamene til Apple har fått mye skryt, blant annet har den vunnet reklamens Oscar i USA. En kvinne med det passende navnet Jennifer Apple har laget en guide som viser hvordan du selv kan gjøre et bilde om til en iPod silhuett, for dermed å kunne lage dine egne "reklamer" med Photoshop.

Don’t Trip…Get Wired!

Alle fikk vel med seg de stilige reklamefilmene for iPod Apple lanserte for noe uker siden, hvis ikke kan de fremdeles oppleves på Apple sin nettside. SCOTTEVEST, et firma som produserer såkalte teknologiske klær, har laget sin egen versjon av reklamene, som er riktig så fornøyelig. Se reklameparodien her. Klærne de lager er forresten heller ikke så dumme, les om dem her

Skyhøyt salg av MP3-spillere

I 2004 ble det solgt 27,8 millioner MP3-spillere i verden, for den nette sum av 4,5 milliarder dollar. Dette inkluderer både spillere basert på harddisk og flashminne. Fortsetter veksten vil det i 2009 selges 104 millioner enheter. Markedsandelen til Apple blir oppgitt til å være 30,2 %, med Rio, iRiver og Creative som nærmeste konkurrenter. Merk at iPod shuffle ikke er tatt med i dette regnestykket. Det er analysefirmaet In-Stat som skriver dette i sin ferske rapport.

Majestetisk iPod

Dronning Elisabeth skal ha gått til anskaffelse av en sølvfarget iPod mini 6GB, og dermed har iPodbevegelsen fått nok et medlem. Nå var det i følge ryktene ikke Dronningen selv som sto for handelen, men Prins Andrew. Samme mann skal også ha stått bak da Dronningen fikk en mobiltelefon for en tid tilbake. En kilde på slottet hevder at gaven falt i smak, og det kan vi jo lett forstå. "The Queen loves music and was impressed by how small and handy the iPod is".

HP lager "Printable Tattoos" for iPod

Når Apple og HP lanserte deres samarbeid rundt iPod, lanserte HP samtidig det de kalte for iPod Tatoos. Disse så vi ikke mye mer til, men nå har HP har leget en side der man kan lage og laste ned egne "skins" til iPod. Du kan velge mellom forskjellige bilder som du kan laste ned og printe på en spesiell type papir som du kan klistre på din iPod.

MP3 kopiering tillatt i ny Åndsverkslovforslag

Kulturkomiteen la i kveld fram et nytt og revidert forslag av Åndsverkloven, også kalt MP3-loven. Den store forandringen ligger i at det nå innstilles for at den vanlige forbruker skal ha lov til å konvertere musikk fra hvilken som helst CD-skive, også de som er kopisperret, til MP3. Både vg.no og dagbladet.no melder i kveld om denne endringen i forslaget.

iPod-klone på markedet i Tyskland

Den tyske kjeden Plus ventes å selge en iPod-klone i sine butikker. Produktet som dukket opp i en produktkatalog fra kjeden går under navnet micromaxx 42452 og imiterer iPod-utseendet på en overbevisende måte. Dette er bare en av flere kloner som har sett dagens lys i det siste og Apple vurderer søksmål.