Problemløsing på iPhone

De to foregående ukene har vi skrevet om hvordan du kan forlenge batterilevetiden på iPhone og nyttige snarveier på iPhone. Denne gangen kommer vi med små tips om problemløsing.

Real omstart

iPhone er som en datamaskin, og kan derfor krasje. Har du derfor et program som nekter å åpne eller hele telefonen fryser, kan det være nyttig å nullstille. For å gjøre dette trykk og hold nede Hjem-knappen og Sove/Vekke-knappen samtidig i 10 sekunder. Bry deg ikke om ”slå av”-meldingen som dukker opp øverst på skjermen. Telefonen vil da skru seg av, og telefonen kan skrus på igjen på vanlig måte.

Få tilbake signalet

Noen ganger finner ikke telefonen din noe signal på steder du er helt sikker på at det skulle ha vært god dekning. Vanligvis vil det å skru telefonen av og på få tilbake signalet, men på iPhone er det en bedre og raskere metode.
Ved å gå til Innstillinger kan du skru Flymodus av og deretter på igjen. Dette gjør så mobilnettverket blir restartet og finner som oftest signalet på ny.

Hold deg oppdatert

Apple oppdaterer til tider programvaren på telefonen. Med omtrent hver eneste oppdatering følger bedre muligheter og stabilitet, i tillegg til bedre batterilevetid og andre forbedringer Apple har sett nødvendig. Derfor er det viktig å holde seg oppdatert. Det eneste som skal til er å plugge iPhonen til en PC eller Mac, og vente til at iTunes starter. Vanligvis vil iTunes spørre om du vil oppdatere når muligheten er der. Du kan også velge telefonen i valgmenyen på venstre side og søke etter oppdateringer manuelt.

Tvungen avslutning av applikasjoner

Til tider kan det hende at applikasjoner henger eller fryser helt. Da kan det være nyttig å tvinge dem til å avslutte alle prossesser.
På iPhoneOS 3.0+: Hold Hjem-knappen og Sove/Vekke-knappen nede samtidig i ti sekunder helt til ”slå av” dukker opp. Da løslater du begge knappene. I neste steg holder du nede Hjem-knappen i omtrent seks sekunder.
iPhoneOS før 3.0: Hold Hjem-knappen inne i seks sekunder.

Start helt på nytt

Har du virkelig rotet til alt på telefonen din kan du gjenopprette telefonen til din siste sikkerhetskopi. Plugg iPhonen til en PC eller Mac, og vent til iTunes starter. Velg deretter telefonen i menyen på venstre side og trykk Gjenopprett.

Mer hjelp

Om du har større problemer med din iPhone, anbefaler vi at du tar en titt på Apple sine nettsider. Der ligger det flere løsninger på kjente problemer. Ved problemer med mobilnett kan det også være til hjelp å kontakte egen operatør. De kan gi god hjelp og veiledning.

oo

Løslate knappene, faktisk :) "slippe" er eit godt norsk ord som også er ei gangbar omsetjing av engelske "release".

Shaman1981

Feil fremgangsmåte for å tvangs avslutte programmer...

Hold inne power/sleep knappen til slå av kommer opp, deretter holder du inne Home knappen til programmet avslutter.

Amishen

Her var det noen nye tips jeg ikke var klar over. Takker.

Shaman1981 har helt rett. Skulle til å kommentere denne feilen selv. Artikkelen bør bli oppdatert.

thomhess

oo: Blir noen sånne feil når det går fort og man skal oversette :P

Shaman1981: Ser ut til at begge to fungerer, selv om det er unødvendig å holde Hjem-knappen i starten (slik jeg skrev). Det er sånn ca. 6 sekunder, men kan være forskjellig fra telefon til telefon. Jeg har desverre ikke mulighet til å endre.

Amishen: Bra du lærte litt :-) Det er jo det som er formålet!

pks

Flymodus:
På, så av igjen.. ikke motsatt :)

PK