Find My iPhone avslører tyv i Oslo

Find My iPhone avslører tyv i OsloApples tjeneste Find My iPhone ble nylig tilgjengelig for alle gjennom iCloud. Dette har gjort det lettere for alle iPhone-brukere å benytte seg av tjenesten som gjør det mulig å finne igjen din iPhone.

Denne uka hjalp Apples «Find My iPhone» politiet i Oslo å finne tilbake til en iPhone som ble stjålet på Karl Johan.

To kamerater ble ved 05 tiden lørdag morgen frastjålet en av to iPhoner ved krysset Karl Johan og Skippergata. Kameratene hadde heldigvis en iPhone igjen og var også snar tenkte. De benyttet iCloud og «Find My iPhone» til å lokalisere den stjålne iPhonen.

Denne informasjonen fikk de gitt videre til åolitiet som kort tid etter kunne pågripe en svært overrasket tyv på Youngstorget i Oslo. iCloud reddet kvelden, i hvert fall for de to kameratene. Tyven kan vi tenke oss ikke var like fornøyd.

De holdt løpende kontakt med politiet, og til slutt peilet vi inn tyven på Youngstorget, hvor han ble pågrepet klokken 05.54

forteller operasjonsleder Tor Jøkling ved Oslo politidistrikt til Aftenposten.no.

Dette er langt fra første gang «Find My iPhone» har hjulpet politiet i Oslo å finne fram til stjålne iPhones. I mai rapporterte også Aftenposten om en lignende hendelse hvor politiet kunne pågripe en rumensk bande ved hjelp av «Find my iPhone».

Bruker du Apples tjeneste?

MarkusJ

Jeg bruker Find My iPhone på alle iOS-enhetene mine og Prey på datamaskinene. Fungerer utmerket det.

ddybing

Ja. Har det aktivert på alle enhetene mine; begge iPhonene og iPaden :)

Prentom

Bra du skrev dette, jeg hadde deaktivert Find my iPhone pga batteri, men hadde mistet den for en stund siden. Etter mye leting fant jeg den, men tenkte ikke på å aktivere Find my iPhone. Men har gjort det nå.

josteinliverod

Find my iphone fungerer utmerket, har det på alle iOS enhetene mine. Men, jeg synes apple burde få inn muligheten for å se hvor jeg (iphone'n) befinner seg i forhold til den stjålte mobilen.

vegvei

Noen som kan anbefale det godt alternativ til Find my iPhone som ikke bare kan slås av uten passord?

svar

vegvei: Bruk restriksjoner til å hindre endringer i kontoer.
Da kommer man ikke inn på hverken iCloud, mail, kalendere og kontakter oppsettet uten å fjerne restriksjonene som man setter en 4-sifret pin kode på, men alle kontoer du har satt opp fungerer som normalt.

vegvei

svar: Det ser ut til at svaret ditt var så bra at du fikk en egen artikkel :-)

meridian1979

Syns ikke svaret/artikkelen var så bra jeg, i beste fall mangelfull. Restriksjoner for stedtjenester må også skrus på, ellers kan den skrus av og Finn iPhone vil ikke fungere.

rihno

Hvis man har kode på telefonen så burde man ikke kunne skru av telefonen uten å taste kode. Hjelper vel lite med restiksjoner på telefonen når alt man trenger å gjøre er å skru den av...

Berg

*rhino:
Poenget med en kode er jo ikke å gjøre selve enheten tyverisikker, men beskytte innholdet.
Hva om du selv glemmer passordet, du vil jo ikke kunne resette mobilen før den går tom for strøm. Hvem vil vel vente på det?