Slik setter du opp trådløst nettverk fra iPhone

WifiNå som iPad nærmer seg våre breddegrader er det sikkert mange som lurer på om de skal gå for WiFi- eller 3G-versjonen. Flere importerte rett etter lanseringen og trodde det ville holde med WiFi-versjonen. I ettertid har sikkert flere innsett at de kanskje skulle ventet på 3G-versjonen, for det oppstår av og til situasjoner hvor det hadde vært greit med et nett tilgjengelig utenfor WiFi-hotspots.

Vi har sett litt på diverse små trådløse routere, og det hadde vært en grei løsning, men problemet der er rett og slett at man må ha med seg en ekstra «dings». Men så kom programmet MyWi til iPhone. Nå trengs det bare å ha med iPhonen, og så er man klar.

MyWi er et enkelt lite program man kan laste ned om man jailbreaker telefonen. Man starter programmet, trykker på en knapp og vips så startes et trådløst nettverk som man kan koble seg på med både iPad, laptop og alle andre WiFi-gadgets du skulle ha liggende.

Slik får du MyWi på din iPhone

 1. Åpne «Cydia» (jailbreak app store) og søk etter MyWi. Programmet koster $9.99, og det er en smertefri betalingsløsning via PayPal eller Google Checkout. Du finner også en prøveversjoen inne i Cydia om du vil prøve før du kjøper
 2. Innstaller programmet
 3. Åpne MyWi og velg et nettverksnavn, nå er det bare å trykke «On» og koble seg opp

Det er alt som skal til for og få et fungerende trådløst nettverk fra iPhone. For flere brukere kan designet på programmet ødelegge litt for helhetsuttrykket. Medlemmet Gundrosen har laget sitt eget «tema» til programmet som går litt mer etter Apples egne UI-retningslinjer. Under skal forklares det hvordan man kan få lagt det inn, i tillegg til en snarvei for å få startet programmet uten å måtte ha ikonet på springboardet.

Advarsel: Dette er mer for viderekomne brukere og ikke nødvendig. Om du ikke er kjent med SSH-filoverføring anbefales det ikke å prøve dette uten å lese seg opp først.

Før vi begynner skal vi vise dere hvordan programmet vil se ut når dere er ferdig:

network preview

De nødvendige bildene kan lastes ned fra http://www.2shared.com/file/c874rbru/mywi_skin.html.

 1. Når programmet er installert er det bare å koble seg opp til telefonen gjennom SSH
 2. Naviger dere inn til root på iPhone, og finn mappen Applications
 3. I denne mappen skal alle standardprogrammer samt jalbreak-applikasjoner ligge
 4. Finn MyWi-mappen og åpne den. Dra alle bildene fra den vedlagte ZIP-filen inn, og overskriver bildene som allerede ligger der
 5. Koble fra og start programmet fra iphonen og det nye temaet vil være på plass. Og flyte mye bedre sammen med resten av grensesnittet på telefonen

Så til slutt vil vi tipse om hvordan dere setter opp en snarvei til programmet.

 1. Last ned Activator fra Cydia
 2. Åpne Settings på iPhone og finn Activator
 3. Her kan dere velge hvilken knappekombinasjon dere vil ha for å starte MyWi. For eksempel Anywhere -> Volume Buttons -> Down/up
 4. Nå er det bare å trykke ned og opp raskt på volumknappene, og MyWi vil åpne seg for å starte et trådløst nettverk

(Ikonet kan nå gjemmes fra skrivebordet gjennom SBSettings eller lignende hvis det ønsket et ryddig Springboard.)

tak

Ikke lysten på å jailbreake min IPhone.
Er dette forbudt område, slik at det ikke kan
komme noe i Appstore som kan benyttes på
samme måte?

m4rius

Det vil aldri komme noe som dette i app store.

Å jailbreake telefonen har fint lite å si, du kan bruke vanlig appstore som normalt selv om den er jailbreaket.

helgefredriksen

En kan ikke bruke delt nettverk som mellom iPhone og mac/pc?

Borgen

Nope

FT

selvfølgelig kan du koble laptopen til dette nettverket

FT

selvfølgelig kan du koble laptopen til dette nettverket

trondrm

Selv om jeg ikke trodde det først, så ser jeg ikke lenger bort fra at dette kommer i AppStore etterhvert allikevel. Android 2.2 har dette som standard nå. Android måtte også rootes (jailbreakes) til og med 2.1 for dette.

iEddy

Jeg har ikke satt meg inn i dette men Mark snakker i denne videoen om AT&T sine nye dataplaner der man kan få tetheringmulighet fra iPhone for 25$ ekstra i måneden:

http://www.youtube.com/user/SoldierKnowsBest#p/u/5/HOlLeVRlLKw

Hvis AT&T kan gjøre det, så kan vel Netcom/Telenor også få det til. Jeg tror på at vi får vite mere om dette på WWDC. iPhone OS 4 vil trolig ha tethering.

Mer info: http://www.engadget.com/2010/06/02/atandt-makes-sweeping-changes-to-data-plans-iphone-tethering-comi/

X-mobile

Dette kan man løse på en mye enklere måte. Spesiellt for de som ikke har en jailbreaket iPhone.

Et nytt produkt på markedet MiFi fra Huawei! Sett inn et simkort i enheten, skru på og koble din iPad, Mac eller det du måtte ønske via Wifi. Her kan du koble til opptil 5 enheter samtidig og i tillegg sette inn et minnekort i enheten som kan brukes som felles lagringsenhet.

Se mer info om produktet her: http://www.emcom.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=11715

Gundrosen

Hvordan kan du påstå at en ekstra dings er enklere? Jeg har selv prøvd MiFi og for all del det fungerer bra, men når MyWi først er satt opp på iPhonen så er det null stress og du har alltid med deg nettverk, du slipper og tenke på å ta med en ekstra dings og slipper å huske på å ha den ladet/ha med lader.

Sikkert noen som foretrekker det, men for meg så er iallefall MyWi den ultimate løsningen.

@iEddy, det er nok bare USB/Bluetooth tethering det dreier seg om. Dette har vært tilgjengelig i Norge en god stund nå, problemet er bare det at dette ikke funker sammen med iPaden(f*ck you apple)

Talle

Internett deling på iPhone fungerer ihvertfall fint mot laptop. Om det fungerer mot iPad skal jeg ikke utale meg om, da jeg ikke har noe padde.

Gundrosen

Det fungerer ikke med iPad. Sperre lagt inn av apple, sannsynligvis for å selge mer iPad 3G. Jeg elsker apple, men av og til er de faktisk forferdelig irriterende.

iEddy

@Gundrosen Det er nok bare USB/Bluetooth tethering det dreier seg om. Dette har vært tilgjengelig i Norge en god stund nå, problemet er bare det at dette ikke funker sammen med iPaden(f*ck you apple)

At AT&T krever 25$ ekstra i måneden for å det er, etter min mening, helt på tryne.

@Gundrosen Jeg elsker apple, men av og til er de faktisk forferdelig irriterende.

Helt enig! Appel har makt og de utnytter den... Men det blir iPhone 4 på meg uansett.

Sideburn

Hvordan fungerer dette på OS4? Ser på en del andre forum at det anbefales at man ikke installerer mywi på OS4. Noen som har testet?

MS377

Det stemmer da ikke at det ikke fungerer med Ipad, det funker som bare det for meg ihvertfall.

Aktiver Mywi og finn det trådløse nettverket med Ipaden, koble til og surf ivei.

Davidisak

Kan noen gi meg en jailbreake guide?

flybaba

@MS377

ja, det funker med ipad, men problemet er at vanlig internett deling ikke fungerer med ipad :)