Apple lanserer ny iPod shuffle med 4GB

iPod shuffle

Noe overraskende introduserte Apple i dag en helt ny iPod shuffle. Verdens minste musikkspiller har ifølge Apple nå blitt enda mindre og har samtidig begynt å snakke til deg. Med den nye VoiceOver-funksjonen kan iPod shuffle fortelle deg hvilken sang, artist og spilleliste du hører på.

Tredje generasjon iPod shuffle er betydelig mindre enn et AA-batteri, har 4GB lagringskapasitet og har alle kontrollene beleilig plassert på earphone-ledningen. Beleilig for noen, men samtidig betyr dette at du kun kan benytte deg av hodetelefoner som har kontroller som støttes av Apples iPod shuffle. Uten fysiske knapper på selve iPoden, må du benytte fjernkontrollen på hodetelefonene for å bytte sang, pause osv.

Den nye iPod shuffle er fortsatt basert på shuffle-funksjonen, som tilfeldig velger sanger fra musikkbiblioteket ditt. Når du ikke kan huske navnet på en sang eller en artist du spiller, vil nye iPod shuffle gjennom en stemme i øretelefonen fortelle deg navnet på sangen og artisten.

iPod shuffle

iPod shuffleiPod shuffle kan også fortelle deg status – for eksempel batterilevetid – og den kan snakke 14 språk inkludert svensk, engelsk, tsjekkisk, nederlandsk, fransk, gresk, italiensk, japansk, mandarin kinesisk, polsk, portugisisk, spansk og tyrkisk. Foreløpig ser det ikke ut som iPod shuffle kan snakke norsk.

Tredje generasjon 4GB iPod shuffle leveres i sølv eller svart for en veiledende pris på 679,- gjennom Apple Store og forhandlere. Den leveres med Apple Earphones med fjernkontroll og en iPod shuffle USB-kabel.

Den andre generasjonen av iPod shuffle er fremdeles tilgjengelig i Apple Store.

iPod shuffle krever en Mac med USB 2.0-port, Mac OS X 10.4.11 eller senere og iTunes 8.1 eller nyere, eller en Windows PC med USB 2.0-port og Windows Vista, Windows XP Home eller Professional (Service Pack 3 ) eller senere og iTunes 8.1 eller senere.

iPod shuffle

djhalleu

Kjempebra. Kven treng skjerm. Har den støtte for opplesing av tekstdokument også?

hansi_94

Nice da! men hvordan vil det bli hvis jeg skal koble ipoden til et stereoanlegg?

ReEIsS

Hvis man vil bruke andre hodetelefoner da?
Kommer trolig til å skaffe meg denne i USA i en av de kommende ukene!

Saft

Denne virker utrolig lite brukervennlig.

iPodToucher

feeet da

glorious

Enig... Utrolig lite brukervennlig. For å slå av/på opplesningsfunksjonen må man garantert også koble den til iTunes og gjøre om på innstillingene. Men det verste er at den blir ubrukelig i alle andre sammenhenger enn der man bruker ørepropper, f. eks. i bilen eller i stua til en kompis. Og den dagen kontrolleren ryker er den faktisk ubrukelig til du får kjøpt de riktige proppene... *sukk*

Nikoraisan

Bestilte denne med en gang. Instant love.

effortless

Hva driver Apple med? Jeg synes de har begynt å ta noen merkelige avgjørelser i det siste. Den nye iPod Shuffle er totalt ubrukelig. Du kan ikke bytte ørepropper og verst av alt, de mener at du burde kunne memorere 1000 låter i hodet ditt.

chridal

Dette er noe av de verste kommentarene jeg har sett, viss dere ikke liker apple sine ørepropper, så kjøp en annen av MP3 spillerene deres?

@Effortless; Hva i all verden snakker du om? Tror du bør lære deg å lese, for det er ikke meninga at du skal SI tittelen på sangen!

Det går ikke ann å treffe hele markedet med et produkt. Slutt å syt!

admin

Dette er vel Steve Jobs våte drøm, endelig et produkt helt uten knapper :) Ser absolutt problemstillingen med mangelen på fysiske knapper utover headset.

Grape

Kult :)
Den skal jeg kjøpe.
Har 1. og 2.generasjon Shuffle, dette blir min neste ;)

maclover11

Det lages sikkert adapter med fjernkontroll som du kan koble andre headset til.

paramag

@chridal: greia er jo at kontrollknappene er flyttet ut på headsettet. Så det er ikke bare å plugge inn hvilket som helst et.
Helt klart fail fra Apple denne gangen

effortless

Nei, det fungerer vel omvendt fra jeg har hørt. Det som plager meg at du mangler en måte (i hvert fall ut i fra det de har sagt) å navigere fram til en spesifikk sang eller spilleliste. Går vel enkelt og greit nok treigere å måtte høre noen lese opp alternativene, for så å reagere, enn å bare klikke et par ganger.

appleman

Utrolig kult om Snow Leopard får støtte for flere talespråk enn engelsk!

0veber

Synes denne ser helt fantastisk ut! Hvis dere vil bruke en Shuffle med et stereoannlegg eller lignende er det vel bare å kjøpe den gamle, eller skaffe seg en slik en: http://store.apple.com/us/product/TN544LL/A?fnode=MTY1NDAzOQ&mco=MjE0NjMyMg

Tror de skal funke på samme måte som "fjernkontrollen", hvis den er lik den på iPhone.

NikoAa

Kult med nye ting fra Apple, men er nok litt kjipt at man må bruke headset med kontroller på.

Lord Kimm

http://www.griffintechnology.com/products/smarttalk

pushit

Fin spiller, men fullstendig uaktuell så lenge man MÅ bruke headset med kontroller. Lenge leve min nåværende iPod Shuffle :)

NamKeng

hvilke headset følger med? det eller nyeste ipod eller spesiallaget.

kanskje jeg kan kjøpe en slik og "få med" nytt headset til min iphone.

Janno

Jeg gleder meg til vi begynner å se modder til denne iPoden med henhold til semmene. Jeg vil ha Mr. T på min!
"This next playlist is called: I'ma break yo bones fo!"

foffster

Genialt. Bestilt allerede. Perfekt for joggeturen! :D

oyrist

Utrolig stilig produkt! For de som ikke liker måte å navigere på, er det jo bare å kjøpe en Nano vel?. Dette er jo en helt klar forbedring av spilleren i "Shuffle-segmentet", hvor man for første gang kan navigere i spillelister.

Kanskje det kuleste denne gangen var at de klarte å holde det skjult for oss helt til launch :-) Da blir man positivt overrasket, i stedet for å skru opp skyhøye forventninger basert på rykter.

Forøvrig enig med kommentaren til chridal lenger opp i denne tråden.

macwerner

Dette blir min første Shuffle! Veldig rått design, dette er vel minimalisme på sitt beste ? Bare en litn klump mattpolert aluminium. Kanskje den råeste iPoden til nå...

tomo

Dritkul og smart sak!!
Er det veldig vanskelig å skjønne at betjeningen er helt genial til sitt bruk?? Til joggetur ol hvor du ikke ønsker å se på noe skjerm er den perfekt. Den er ikke laget for at den skal kunne brukes til alt.

Tipper det kommer overgangsledning/plugg (som til iPhone det henvises til over - dersom denne ikke funker) etterhvert, for de som ønsker annet headsett.

ANdersBB

hvordan skal jeg bytte sang og volum hvis jeg bruker mine egne ørepropper? =/

Syns denne iPoden var rar...

fmortens

hmm... fikk meg til å tenke på "Apple Wheel"-spøken... *skeptisk*

kirerot

Nå trodde jeg et øyeblikk at vi var kommet til 1. april.

Godot

Det blir som iPod Flea, du trenger spesialutstyr for å betjene den!

Syntes det var imponerende med stemmesyntesering på en så liten enhet. Da videoen demonstrerte at det var ulik stemme om du synkroniserte på Mac og PC gikk det opp for meg at den sikkert ikke synteserer stemmen, men lar Macen din (eller PCen) gjøre jobben, og overfører ferdige taleklipp til iPoden.

Da kan den bare spille korrekt stemmeklipp sammen med låta du hører på, mye enklere enn stemmesyntesering.

Hvis det jeg tror er rett kommer det sikkert ganske snart en mod som lar deg velge hvilken stemme som skal brukes.

Andersp111

Er ikke det meningen med en iPod shuffle!? At iPoden skal plukke ut en helt tilfeldig sang...?!

Syntes dette hørtes helt fantastisk ut!

djhalleu

lurer på om det er sensur på voiceoveren, på dei grovaste rap-låtane. Det må det jo vær...

iBjorn

Dette var dessverre helt dust. Fin å se på men alt for begrenset mht multifunksjonalitet. Jeg mener at man bør kunne bruke spillerne med både (ulike) headset og koblet til for eksempel AUX-inngangen på stereoanlegget, iPod-høyttalerne fra Logitech, reiseradioen iPal fra Tivoli eller til bilstereoen.

Liksom-argumentet "liker du den ikke så kjøp noe annet" er kvelende. Det kan du si om alt. Her har man et produkt som hadde et bredere spekter av funksjonalitet i tidligere versjoner. Disse kunne man for eksempel bruke uten problemer på de måtene jeg nevner ovenfor.

Jeg har to barn på 4 og 6 som begge kan bruke en iPod Shuffle 2G, men denne kommer til å bli for innviklet for dem. De har for eksempel ikke finmotorikk til å skille mellom dobbeltklikk og trippelklikk på en mikroskopisk knapp midt på en ledning. Volumjustering ville bli en stor utfordring med potensielle hørselsskader som følge. Når du har et produkt som får gradvis mindre og snevrere funksjonalitet går det i feil retning, ferdig med det.

btorbo

Change is good - you go first.

Protopenko

Er jo en morsom nyhet, men da burde det bli sånn at man kunne lese inn sin egen stemme også (noe jeg savner på mac å.. er utrolig kjedelig når det må stemme med tonefalet til den stemmen som er fra før liksom (på macen altså)).

Tror man blir fort lei av du må leite/navigere gjennom spillelista de med en stemme som hakker og uttaler på dårlig "norsk-engelsk" feks "Sigvart Dagsland", "Bjørn Eidsvåg" el "Hææærli' på toppen ta væla" med "Vazelina Bilopphøggers". Noen som er enig el?

MacMikkis

Synes den var genial til sitt formål!
Til BTORBO:
Ikke for å være frekk, men sov du i timen?
Å la småunger på 4 og 6 år bruke headset er jo galskap! Holder du kontroll på hvor høyt de spiller? Hvis ikke er de garantert øresus i voksen alder.
Er vel neppe NOEN Mac produkt som er beregnet på barn ned i 4 års alderen.. LOL! :-P

sag

Denne er genial. Hele ideen med Shuffle er at du gir fra deg skjermmuligheten mot at enheten skal være liten og enkel å bruke. At kontrollene flyttes til headset synes jeg er en god ide.

Den er IKKE for deg som vil bruke ditt eget headset, da finner du deg en annen modell. Men den er et nisjeprodukt og den typiske bruker vil jeg anta har en annen iPod også. Den koster under 700 inkl. øretelefoner MED fjernkontroll. Synes det er en god pris.

Selv har jeg alltid brukt PortaPro som headset til mine iPods, men i det siste har jeg byttet tilbake til original headset'et fra Apple for min iPhone. Det er rett og slett genialt å ha play/pause/skip/prev så lett tilgjengelig.

Meld fra her om det nye headset'et m/volumkontroll kan brukes til iPhone også. Da er det løp-og-kjøp på meg.

oo

BTORBO:

Å la så små barn bruke headsets var kanskje litt spesielt? Dotter mi på 14 mnd fekk istadenfor ein rosa Sandisk Sensa Shaker med innebygd høgtalar...

Kstilk

H E R R E G U D!

Fatter ikke at dere whiner over manglende brukervennlighet!?
Hvem bruker iPod SHUFFLE til seriøs lytting, eventuelt stereoanlegg uansett? Bruken den er ment for er joggeturer, på trikken, til butikken og andre kortere, mindre funksjonskrevende episoder.

Dessuten er min mening at shuffle er noe tull uansett. Eneste mp3-spilleren som virkelig er noe er classic.

foffster

Jeg kommer til å bruke nye Shuffle når jeg skal ute å jogge og ta noen småturer, mens min gode gamle Classic selvsagt vil bli brukt ellers, med mine like gode gamle Porta Pros.

Selvfølgelig!

Torro

Genial sak, rett og slett.

10 gram, 10 timer. Hvem trenger vel display, knapper og hjul, uregjerlig headset-kabel på joggeturen, eller til late dager i hengekøya med en god bok på øret. Bestilt en slik som erstatter for en trofast 1gen nano.

olahe97

eni med de posetivet jeg dette her er ikke en ipod til og bruke vanlig til joggetur osv.

mck

Har bestillt en, blir morro.. Trente med iPhonen i går, men blir deilig å heller bruke shuffle'en!