Sliter du med tethering og MMS?

Har du oppdatert til iPhone OS 3.0, men fortsatt sliter med å få tethering og MMS til å fungere? Fortvil ikke, det finnes en løsning.

Hvis du benytter Netcom eller Network Norway (Onecall) er løsningen veldig enkel. På den tyske nettsiden iPhone-Notes.de kan du nemlig få tilsendt MMS og Tethering-profiler for telefoner i Netcom eller Network Norway sitt nett. Profilene blir sendt over e-post og alt du behøver å gjøre er å installere profilen og ta en restart på din telefon.

Hvis du benytter andre operatører, er det litt mer komplisert. Det er allerede opprettet en glimrende guide på hvordan du får til dette i forumet.

Alexanderd

Hvem av dem to valg mulighetene på netcom skal jeg bruke? Funker på mms og tethering sammtidig?

Doggy

Og hvordan installer man filen?

Lunch

Testet dette for TDC-abonnemnt. Det aktiverer tethering, men MMS slutter å fungere av en eller annen grunn...
Hva skjer?

amatre

Bruker Telenor. MMS og tethering har fungert feilfritt uten konfigurering siden jeg oppgraderte til v 3.0. Veldig bra :-)

Feiring2

For både MMS & tethering på Netcom: Installer denne.
(Oppdatert fil fra iPhone-notes.de)

Doggy

Har netcom min mms fungerte etter oppgrad til 3.0 men ikke noe tethering...Flere som har dette problemet?

Randy

Jepp, samme problem som deg Doggy. Har ikke engang mulighet til å slå på tethering, finner ikke valget. Jeg lurer også på hvordan jeg benytter meg av filene det linkes til her..

Doggy

Da fant jeg løsningen for meg. lastet ned filen her: http://rapidshare.com/files/211926188/NetCom.zip så sendte jeg den til min telefon på mail, åpnet vedlegg og kjørte installer...restart telefon og alt fungerte :-)

solidblur

Fungerte ypperlig med tysk link. Filen åpnes på IPHONE via mail. Tethering ser fett ut når det brukes :D

chrissearle

Samme problem som med andre netcom ting jeg har prøvd. Tethering fungere - og MMS slutter. Setter inn riktig MMS config og så forsvinner tethering ved neste prøve.

Oppdatering - nei - det stemmer ikke helt. Når får jeg tethering uansett - men klarer ikke å få MMS tilbake selv med riktige MMS settinger.

Frank-T

Med filen lenger opp i tråden funker alt hos meg, glad for det :)
Skuffet over hastigheten via bluetooth, 3G telefonen gir samme speed som NetCom´s dongel.
Forhåpentligvis er det basestasjonen i dette området som er dårlig utbygd.
2mb ned og 0.6mb opp ca snitt fra www.speedtest.net

sag

Endelig fikk jeg til tethering både med USB og Bluetooth. Brukte filen @Feiring2 linket til.
Jeg regner med at telefonen fortsatt kan motta samtaler osv selv om den deler internet? (teit spørsmål, selvsagt gjør den det).

Så da var det bare å se å få oppgradert den månedlige inkluderte datamengden.

Simikk

Noen som vet om dette fungerer med 1st gen iPhone ?

leethal

Ta kontakt med NetCom. De har ikke åpnet for tethering da de ønsker at folk skal kjøpe deres eksisterende "Mobilt bredbånd" i stedet for. Det er ingen tekniske grunner til at de ikke tilbyr tethering på iPhone.

Doggy

Jeg har Netcom og fungerer fint hos meg....

Juke

Ja, det går an å trikse til tethering for Netcom-abonnement hvis man installerer modifiserte filer selv, f.eks. ved å bruke fremgangsmåten i artikkelen.

Men Netcom selv støtter dessverre ikke tethering via iPhone, det er derfor vi må bruke mer eller mindre tvilsomme fremgangsmåter hvis vi vil ha det.

Personlig vurderer jeg sterkt å velge en annen mobiloperatør enn Netcom pga dette, misliker operatører som prøver å nekte iPhone-brukere tilgang til tethering når de lar tillater tethering på andre telefoner. Netcom gir altså iPhone-brukere et langt dårligere tilbud enn det de gir til brukere av andre mobiltelefoner.

Kashmar

Booo NetCom! Ringte nettopp med NetCom Kundeservice og de sa at grunnen til at NetCom-kunder ikke har tethering-valget i iPhone OS 3.0 er fordi NetCom ikke støtter dette.. [failwail]LAME![/failwail] Ser ut til at jeg må ty til litt tredjeparts-assistanse like vel.

phrode

noen som har fått til mms med network norway-profilen fraiPhone-Notes.de?
har installert og restartet uten hell.

ksta

Funker ikke på min 1. gen iPhone :(

garfield

Jeg har óg NwN og får ikke til MMS. Tethering fungerer veldig bra både med usb og bluetooth. Noen som har fått til MMS med Nwn? Har 3g tlf.

Kashmar

ksta: Hmm.. Har kansje noe med at 1.gen iPhone ikke støtter MMS og tethering (offisiellt). Noe må jo Apple gjøre for å selge nyere modeller. ;)
Du får nok Jailbreak'e den.

hiawatha

*Doggy* Er du snill forklarer hvordan det virker hos deg.
Hva er du har gjort for at det virker?

garfield

Til alle som har Nwn/Onecall, her er oppsett for tethering og MMS (MMS må settes opp manuelt):

Hent denne filen fra iPhoneNotes og åpne den i Mail på telefonen. Installer vedlegget. Tethering skal da fungere.

Etterpå åpner du: innstillinger - generelt - nettverk - mobildatanettverk, scroller ned til MMS og taster inn følgende:

APN: mms
Brukernavn:
Passord:
MMSC: http://mms.nwn.no
MMS-Proxy 89.254.65.20

Ta så en restart av tlf og det vil dukke opp et lite ikon av et kamera ved siden av tekstfeltet i ny-melding-vinduet. Da fungerer MMS for både å sende og å motta.

Uten at jeg har sjekket det kan jeg tenke meg at iPhone 3g eiere med andre operatører som sliter med MMS må gjøre noe tilsvarende. Kontakt operatøren din for innstillinger.

Håper dette kan hjelpe noen.

harald.scott

Til de de som har TDC-bedrift, følgende svar fra TDC 22.juni:

"Vi har ikke noen løsning på det akkurat nå, men jobber med å finne en løsning.Det viser seg at Apple ikke har tenkt på ISPer/Operatører med dual APN. De som bruker to forskjellige APN for mms og internett."

garfield

harald.scott: det gjør Nwn/Onecall også. Hvis du på telefonen trykker: innstillinger - generelt - nettverk - mobildatanettverk så får du oversikt over de ulike innstillingene for APN. Hos Onecall fungerer dette greit.

Nafoni

Har en 3G med Netcom iConnect ( Fri bruk av 3G, IKKE jailbreaket ) , vil det si at tethering ikke vil ha noen kostnader for meg?

harald.scott

Joda oppsettet mitt er dual

harald.scott

Joda oppsettet mitt er dual
APN,Mobildata=internet.no
APN,MMS=mms.no
Dette gir meg mms og internettaksess, men ikke datadeling. Får ikke opp "Datadeling" som eget valg i nettverskinnstillinger. Når jeg innstalerte profilen med Telenoroppsett dukket "Datadeling" opp som et valg. Men måtte fjerne profilen for å få tdc tilbake.

Progster

Har en 3G kjøpt hos Telebutikken.
Bruker OneCall oppdatert til iPhone OS 3.0, men plages med at teksten mms blir borte i feltet APN når jeg har skrevet det der.
Det bare forsvinner og jeg får ikke brukt MMS på telefonen.

Har lagt inn info fra OneCall som skal være under "Mobildata/Nettverk" på telefonen, men likevel faller bokstavene "mms" ut.
Noen forslag? Hjelp! :-)

En annen ting: Har sett her på forumet at man i feltet MMS-proxy skal skrive 89.254.65.20:80
I OneCall står ikke :80 nevnt. Hvorfor er det viktig/nødvendig å skrive det i dette feltet?
Må / skal det være med?

macguru

Jeg kan bare bekrefte at når det gjelder NetCom, så skal man bytte ut 8080 med 80 i slutten av MMS-proxy innstillingen.

Se også her (velg Apple iPhone):

https://netcom.no/kundeservice/mobiltelefon-hjelp/manuelt.html

richardbowcher

jeg har onecall og har prøvd alle guider jeg har kommet over for ged test å få gang på mms'en. Jeg får samme feil som veldig mange andre her inne, mmsen ser ut til å bli sendt ok helt til alt bare plutselig stopper opp etter noen sekunder, og gmat test så får jeg disse berømmelige kryssene ved siden av meldingen. tethering fungerte forresten med en gang, dette ble satt opp via en av linkene i denne tråden.Hvis du skal bruke Nokia-telefonen, gre test må du først installere Nokia PC Suite som kan lastes ned fra nettet (du har muligens også fått en installasjons-CD da du kjøpte telefonen). Da blir det installert Windows-drivere isee test som gjør at telefonen kan kobles til PCen. Deretter går du inn i PC Suite og oppretter tilkobling til telefonen (via kabel eller bluetooth), og til slutt oppretter du internett-tilkobling via Nokia PC Suite. Jeg kan nevne at jeg har gjort dette mange ganger selv