Tester

Norsk musikkapp gjør det enkelt å lage musikk - selv hvis du er tonedøv

Norsk musikkapp gjør det enkelt å lage musikk - selv hvis du er tonedøvEn gang i blant kommer det en app som du åpner og tenker «hvorfor har ingen gjort dette før?». Disco Fingers fra norske Propell er akkurat en slik app.

Alle elsker musikk, men de færreste har mulighetene til å skape musikk. Apples GarageBand har gjort det lettere, men du må fortsatt vite hva du driver med for å skape noe morsomt. Med sin nye app ønsker Propell å gjøre hele verden i stand til å komponere musikk - uavhengig om du er 5 eller 50 år. I tillegg kommer det til å være gøy, veldig gøy.

TEST: iPhone 6 Plus

 iPhone 6 Plus

To uker etter Apple lanserte iPhone 6 og iPhone 6 Plus i Norge har de første telefonene blitt rullet ut i det ganske land. Ventetiden har vært lang, men i år har lanseringen stort sett gått ganske smertefritt for seg hva gjelder tilgjengelighet. Det er også på tide å oppsummere to uker med bruk av iPhone 6. Greier Apple å leve opp til de enorme forventningene? Hvordan er det egentlig å bruke en telefon på 5.5 tommer? Jeg deler mine betraktninger og erfaringer etter å ha brukt iPhone 6 Plus i to uker.

Kuvva gir deg fine iPhone-bakgrunner

Kuvva gir deg fine iPhone-bakgrunnerEn de mest interessante Mac-applikasjonene vi har skrevet om i år er Kuvva. Kuvva gir deg en kuratert strøm av fine skrivebordsbakgrunner til din Mac, men viste du at applikasjonen også finnes til vår kjære iPhone?

Med Kuvva (NOK 14,-) installert kan du velge og vrake mellom et hav av lekre bakgrunner tilpasset din iPhone 4/4S eller iPhone 5.

1Password i ny versjon

1Password i ny versjonEt av mine mest brukte programmer på både Macen og iPhonen er 1Password fra AgileBits. I en verden full av uttalige brukerkontoer, passord og stadig flere trusler er et program som kan håndtere alt på en trygg måte

I går kom 1Password 4 til iOS - en helt ny versjon av 1Password og ikke en oppgradering av dagens. Du må med andre ord kjøpe programmet på nytt, men det er faktisk verdt det.

Google Maps for iOS er her

Google Maps for iOSEtter lanseringen av iOS 6 og den nye karttjenesten har Apple måtte tåle en god del kritikk rundt nøyaktigheten til kartene. Det meste av kritikken er absolutt fortjent, men det er ingen enkel sak å lage gode og nøyaktige kart.

Google er selskapet som derimot har klart det og Google Maps er nå tilbake på iPhone gjennom en egen applikasjon i App Store.

TEST: iPhone 5

iPhone 5

Hvert eneste år siden introduksjonen av den originale iPhone i 2007 har vi testet årets iPhone og kommet til den samme konklusjon; årets iPhone er den beste iPhone så langt og utvilsomt en av de beste telefonene på markedet. I år har jeg lyst å gjøre en litt annerledes test og fokusere på opplevelsen av iPhone.

Er ull, skinn, aluminum og glass den perfekte kombinasjon for iPad-sleeves?

Mujjo lanserte tidligere i sommer noen lekre sleeves til iPad og iPhone i ull og skinn. Interessen for disse var høy og vi har nå tatt en nærmere titt på produktene fra Mujjo.

iTranslate Voice gir deg stemmeoversettelse

iTranslateFor en god del år siden kjørte Netcom en reklame som viste en liten gutt som mistet sine foreldre på et marked. Med en «fremtidsmobil» kunne gutten oversette norsk til det fremmede språket og finne tilbake til sine foreldre.

Akkurat denne funksjonen får du i applikasjonen iTranslate Voice. Skulle du trenge umiddelbar oversettelse fra norsk til italiensk, spansk, russisk og mange andre språk er dette noe for deg.

TaxiStation gjør taxibestilling lett

TaxistationTaxibestillinger og medfølgende telefonkøer er sjeldent det mest morsomme man opplever, men med en ny norsk iPhone-applikasjon blir faktisk taxibestilling både lett og en fornøyelse.

TaxiStation gjør det nemlig mulig å både bestille og betale taxituren gjennom en og samme applikasjon.

iZettle - smart betalingsløsning for iOS

iZettle - smart betalingsløsning for iOS

De siste to ukene har jeg testet iZettle, en meget smart løsning for kredittkortbetaling direkte på iPad eller iPhone. iZettle er det skandinaviske alternativet til den amerikanske suksessen Square. iZettle åpner offisielt i Norge i morgen og her er en liten gjennomgang av to uker med en kredittkortleser i lomma.

Adobe lanserer Photoshop til iPad

Adobe lanserer Photoshop til iPadI dag lanserte Adobe offisielt Photoshop for iPad. Applikasjonen dukket opp i App Store i helga et par timer, men ble raskt trukket tilbake av Apple. I natt kom applikasjonen tilbake og denne gangen er den her for å bli. For NOK 70,- får du relativt avanserte bilderedigeringsmuligheter på din iPad, men bare hvis du har iPad 2.

Dicto - norsk Wordfeud-utfordrer

DictoDet norske Scrabble-inspirerte spillet Wordfeud har gått som en farsott i Norge og store deler av verden. Spillet er like enkelt som det er genialt, men lider av å være en åpenbar Android-port som ikke har samme kvalitetsopplevelse som vi er vant til blant iOS-applikasjoner.

Dicto er et nytt norsk «ordspill» som tar opp kampen med Wordfeud. Kan det måle seg?

Vanntett iPhone-case fra GDX

Vanntettpose iPhone

En av hovedårsakene til at iPhone og andre smartmobiler dør er på grunn av vann og fukt. Fukt kan snike seg inn på mange måter og ofte når man tar med seg mobilen på trening, skiturer eller andre aktiviteter så utsetter man telefonen for fukt. Da kan et vanntett iPhone-case være noe for deg.

TEST: iPhone 4S

TEST: iPhone 4S

iPhone 4S ble tilgjengelig for kjøp på fredag i utvalgte land og denne helgen har vi brukt til å leke med Apples nyeste telefon. Vil iPhone 4S bli like populær som forrige modell og er det virkelig verdt å oppdatere? Vi har testet iPhone 4S.

TEST: Logitech Keyboard Case til iPad 2

Test Logitech

Hvis man planlegger å skrive en roman på en iPad kan det være greit med et fysisk tastatur. Heldigvis støtter iPad 2 Bluetooth og det er dermed lett å koble opp et Bluetooth-tastatur, men med et tastatur på slep blir ikke akkurat iPaden like bærbar.

Logitech Keyboard Case til iPad kombinerer både tastatur og beskyttelse - kan dette være den ultimate iPad-casen?

Gjør din iPhone om til et flipperspill

Gjør din iPhone om til en Pinball-maskin

I iOS 3 som kom for to år siden ble det mulig for utviklere å lage applikasjoner som kobler seg opp mot ekstern hardware. Dette har vi ikke sett alt for mye av, men nå har vi funnet noen virkelig morsomme produkter. Hva med å gjøre om din iPhone til et flipperspill?

TEST: iPad 2

Test av iPad 2

iPad 2 har endelig kommet til Norge og vi har de to siste ukene lekt oss med flere forskjellige varianter av Apples nyeste nettbrett. Den originale iPaden definerte en helt ny kategori av datamaskiner, men greier oppfølgeren å overbevise oss like mye? Vi har testet iPad 2.

Slipp sinnet og ta dine små vinger fatt

TinywingsHelgen er her og det er på tide å slappe av med en god bok foran peisen eller hva med et skikkelig godt iPhone-spill i stedet for?

Senk det høye blodtrykket de sinte fuglene gav deg og slapp av med den lille, harmoniske fulgen i Tiny Wings isteden. Er dette arvtakeren til Angry Birds?

En togpendler sin drømmeapplikasjon

TogpendlerHvis du er en togpendler behøver du sannsynligvis ingen påminnelse om at du bruker uforholdsmessig mye tid på å vente på toget. Enten det er kjøreledninger som faller ned, signalanlegg som feiler eller været som rett og slett er for dårlig så går tiden sakte når du venter.

En ny iPhone-applikasjon kan varsle deg når akkurat ditt tog er forsinket - da slipper du å vente!

Sjekk skatten på iPhone

Skattekalkulator til iPhone2010 er over og snart begynner arbeidet med årets selvangivelse og medfølgende skatteoppgjør. Det store spørsmålet er alltid om du har fått restskatt eller om staten skylder deg penger i denne omgangen.

For å finne ut av det på enklest mulig måte lønner det seg å bruke en skattekalkulator og nå finnes det en på din iPhone.

Google Translate med iOS-applikasjon

Det finnes hundrevis av oversettingsapplikasjoner ute på App Store, og veldig mange av dem bruker Google sin oversettingstjeneste. Google har nå sluppet en gratis og offisiell applikasjon for Google Translate, og dette er muligens den beste oversettingsapplikasjonen til iOS vi har sett så langt.

Følg Ski-VM på iPhone

Ski VM på iPhoneSki-VM i Oslo er kun dager unna og snart blir byen fylt av fans, turister og presse fra hele verden. Hvordan skal du greie å holde oversikt over alt som skjer under Ski-VM?

Det finnes selvsagt en app for det. Ikke bare en app, men to!

Infinity Blade overbeviser stort på iOS

Infinity BladeDet var den 1. september i år at spillet Project Sword for iPhone, iPod Touch og iPad ble annonsert. Spillet endret senere navn til Infinity Blade og det ble sluppet for nøyaktig en uke siden. Infinity Blade har allerede toppet enkelte topplister i noen land når det kommer til mest fortjeneste og flest salg og det er kanskje ikke så rart. Infinity Blade er et av de spillene med absolutt best grafikk i hele App Store!

Battlefield: Bad Company 2 tilgjengelig på iOS

Bad Company

Blant de mange spillene som ble sluppet i dag, var ett av dem Battlefield: Bad Company 2. Spillet, som er utviklet av Electronic Arts, er deres første virkelige action spill til iOS og gir Gameloft og Modern Combat konkurranse.

Nå er VG+ her

VG+

Mange tror og mener at iPaden vil revolusjonere mediebransjen og den første norske revolusjonen ble lansert i dag. VG+ er, som omtalt tidligere, VGs storsatsning på iPad. Et helt eget produkt utelukkende produsert for iPad.

Unngå billettkontroll med iPhone-applikasjon

BilettkontrollEtter innførselen av det horrible Flexus-systemet i Oslo, har du selv med gyldig Flexus-kort måtte betale gebyr i kontroller. Det er dermed kanskje ikke så rart at det nå har dukket opp en iPhone-applikasjon som skal hjelpe deg med å holde deg unna bilettkontrollene til Ruter?

LEGO Harry Potter 1-4 til iOS

Lego

Nå som du kanskje har kommet hjem fra den første delen av den syvende Harry Potter filmen, har du kanskje lyst til å sjekke ut det nye LEGO Harry Potter spillet til iPhone. Spillet omfatter de fire første årene i serien, og er utvilsomt et veldig bra spill til iOS.

QR-koder på iPhone

QR-koder på iPhoneDu har kanskje sett disse merkelige symbolene dukke opp både online og offline den siste tiden? Symbolene kalles QR-koder som er en forkortelse for «Quick Response». Kodene er egentlig ikke mye mer enn en ny type strekkoder som er lettere å lese for f.eks. mobiltelefoner.

Leser du koden til høyre med en QR-leser vil den gi deg adressen til iPod1.no, men fungerer dette egentlig på iPhone?

Modern Combat 2: Black Pegasus - krig på iPhone

Modern Combat 2

Grafikken til spillene på App Store forbedrer seg i et rasende tempo, spillene blir mer og mer avanserte og iPhone er på vei til å bli en skikkelig håndholdt spillmaskin. Modern Combat 2: Black Pegasus er et levende eksempel på dette. Spillet er laget av Gameloft, og er Call of Duty on the go!

Halfbrick overbeviser med Age of Zombies

Age of Zombies

Et av våre favoritt spillselskaper på iOS er Halfbrick, gjengen bak glimrende spill som Monster Dash og Fruit Ninja. Nå har de videreført karakteren Barry Steakfries i Monster Dash til et nytt zombiespill - Age of Zombies.