Slik beskytter du Find my iPhone med passord

Beskytt Find my iPhone med passordI går kunne vi lese om tyven som ble fersket av Find My iPhone og Apples tjeneste kan utvilsomt gjøre livet surt for dumme kriminelle.

Dessverre er Find My iPhone også veldig enkel å slå av hvis tyven vet om denne tjenesten når telefonen stjeles. Heldigvis gjør Apple det også lett å beskytte Find My iPhone med passord.

Skulle din iPhone bli stjålet med Find My iPhone påslått er det lett å spore den opp, men er det en teknisk kyndig tyv som har stjålet telefonen er det også lett å slå av Find My iPhone.

Ved hjelp av Apples restriksjoner, som vel egentlig er ment for å hindre barn å rote til telefonen, er det heldigvis mulig å beskytte Find My iPhone fra å bli slått av.

Slik beskytter du Find My iPhone fra deaktivering

  1. Velg Settings > General > Restrictions
  2. Aktiver Restrictions og sett et passord (husk dette!)
  3. Scroll ned til «Allow changes» og velg «Dont allow changes» under «Accounts»

Beskytt Find my iPhone med passord Beskytt Find my iPhone med passord

Beskytt Find my iPhone med passordNå restriksjonene er slått på, vil du se under innstillinger at du ikke lengre kan gå inn og endre innstillingene på din iCloud-konto og dermed heller ikke slå av Find My iPhone. Med denne innstillingen på kan du ikke endre innstillingene til noen e-postkontoer, twitter-kontoer eller kalenderkontoer.

Dette er også bare en «midlertidig» sikkerhet, ettersom personen som har stjålet din iPhone kan nullstille telefonen ved en senere anledning. Du kjøper deg allikevel sannsynligvis litt tid slik at politi eller andre kan spore telefonen i en lengre periode.

Takk til svar for tips!

foffster

Bra tips! Men regner med de fleste andre nordmenn har iPhone-oppsett på norsk...! ;)

admin

Man kan da ikke ha iOS på norsk -- det nekter jeg :)

dnoate

What admin said, bareatte jeg går så langt som å si at man ikke kan ha noen brukersystemer på norsk. Blir bare flaut.

admin

:)

MacFans

Det er enklere å sette passord på telefonen.

i-Simen

Tør jeg å spørre hva som er så flaut med det?

KriSkj

Backer admin! Norsk er tacky!

josteinliverod

@MacFans,
Det er sikrere å sette passord på telefonen og på restriksjoner :p

meridian1979

Haha! Det er noe av det latterligste jeg har hørt/lest. Bare folk som trur dem har mega-peiling som må ha alt av dingser og datautstyr på engelsk - for da "skjønner" dem liksom mer. Språket vårt er så lite dekkende at vi må bruke internasjonal engelsk....pføy

meridian1979

..men jeg har menyen på norsk og skjønner derfor ikke så mye. I den forbindelse har jeg et spørsmål: dersom jeg går inn på restriksjoner, og huker av for kontoer, og går ut igjen - kan jeg fortsatt gå inn på stedstjenester. Da kan jeg skru av stedstjenester for alle programmer, inkl finn iPhone. Da virker ikke finn iPhone. Dersom jeg ønsker å forhindre dette, må jeg også huke av sted inne i restriksjoner. Er jeg som jeg tror, uvitende - eller er dette faktisk tilfelle?

admin

Å ha iOS eller Mac OS på norsk er som å se dubbede filmer. Det fungerer rett og slett ikke like bra.

oldschool

@admin Hvorfor bruker du norsk i det hele tatt, om det er så kjipt?

admin

Det har ikke noe om å bruke norsk eller ikke, det har noe med å bruke kompliserte produkter på det språket det er ment å brukes på - ikke en dubbet variant. Akkurat på samme måte som det er mye bedre å se en tekstet film enn en oversatt film, uavhengig av språk.

Med film og bøker må man jo i tillegg tenke på den kunsteriske verdien av å se filmen eller lese boken på originalspråket

Når det kommer til teknologi så er det åpenbart at norsk fungerer relativt dårlig. Spesielt hvis man ikke synes noe særlig om nyord. Jeg har full forståelse for at folk gjerne vil bruke produkter, lese bøker og se filmer på norsk. Heldigvis er det valgfrihet.

meridian1979

Ok, da er vi uenige om det. Kanskje forumet også skulle vært på engelsk?

meridian1979

Ok, da er vi uenige om det. Kanskje forumet også skulle vært på engelsk? Men, du svarte ikke på spørsmålet mitt? Restriksjoner for stedstjenester må vel også skrus på, for å hindre at Finn iPhone ikke mister stedstjeneste-tilgang?

Wavelength

Fantastisk hvordan dette ble en diskusjon om språk. Selv har jeg alltid kjørt engelsk på iOS, men ikke på Macene. Sikkert noe med at Macen kom på norsk, mens første generasjon iPhone ble importert fra USA.

Forøvirg en bra guide!

i-Simen

@admin har du tastaturet på engelsk og på engelsk autokorrektur og? Er ikke det veldig kronglete?

Wackhy

Kjører alltid system på engelsk.
Ikke fordi jeg har noe behov for å tro at jeg har "mega-peiling" men fordi jeg ikke gidder operere med to språk.
For dere som kjører norsk system, som i og for seg er helt greit i mine øyne, hvor stor prosentandel av programmene dere bruker er på norsk?
For meg er det et irritasjonsmoment at systemet er norsk mens flere av programmene jeg skal bruke er engelsk. Da kjører jeg like greit engelsk over hele linja og har ting uniformt.

i-Simen

Må si jeg dreit meg litt på leggen der, byttet til engelsk nå og alt føles litt mer rett... :P
Kanskje Mats har noe poeng i det at det føles litt dubbet ut...

linnmann

Skulle gjerne kjøre engelsk, men da virker den globale norske ordboken vel ikke?

iBjorn

Ha! Heldige meg; jeg er nemlig så svimlende god i både engelsk og norsk at jeg bruker norsk- og engelskspråklig programvare fullstendig sømløst om hverandre. Siden jeg attpåtil er så heldig å være helt og holdent feilfri kan stavekontrollen bare ta seg et tak; den er behørig forvist til en mørk krok der ingen ser den. Flott for meg, ikke sant?

btorbo

linnmann

Ja det er fantastisk for deg :) Selv er jeg helt rå på dansk ;)

Victor SA

En admin burde vite bedre enn å starte og opprettholde en språkdebatt i dette kommentarfeltet! Mellom den usaklige kranglingen deres stilles det faktisk viktige spørsmål, som vi gjerne vil ha svar på. Jeg reposter derfor meridian1979 sitt spørsmål:

"Restriksjoner for stedstjenester må vel også skrus på, for å hindre at Finn iPhone ikke mister stedstjeneste-tilgang?"

ChevroletVan

Jeg reposter derfor meridian1979 sitt spørsmål:

"Restriksjoner for stedstjenester må vel også skrus på, for å hindre at Finn iPhone ikke mister stedstjeneste-tilgang?"

Jeg måtte gjøre det på min iPad, så, ja.

meridian1979

En admin burde vite bedre enn å starte og opprettholde en språkdebatt i dette kommentarfeltet! Mellom den usaklige kranglingen deres stilles det faktisk viktige spørsmål, som vi gjerne vil ha svar på. Jeg reposter derfor meridian1979 sitt spørsmål:

"Restriksjoner for stedstjenester må vel også skrus på, for å hindre at Finn iPhone ikke mister stedstjeneste-tilgang?"
Akkurat! Derfor mener jeg at denne "guiden" er mangelfull og slett ikke en bra guide. Dersom man følger denne guiden for deretter å bli frastjålet telefonen, kan tyven enkelt gå inn og skru av stedstjenester. Da blir det lang nese til politiet og dem som ønsker å få tilbake sin telefon. Det paradoksale er at trådstarter bruker engelsk språk fordi han ønsker å bruke kompliserte produkter på det språket det er ment det skal brukes på. Hehe!

oldschool

Det har ikke noe om å bruke norsk eller ikke, det har noe med å bruke kompliserte produkter på det språket det er ment å brukes på - ikke en dubbet variant.
Det er godt å se du har et reflektert forhold til saken, selv om jeg ikke deler ditt syn. I midlertid var jeg 100% enig med deg for rundt 10 år siden. Jeg kunne ikke tenke meg noe annet en OS på engelsk. Men det er altså historie for min del.

Jeg bruker også en god del tid på å oversette amerikansk programvare til norsk, for norske brukere, blant annet for å gjøre hverdagen letter for dem. Det er færre enn du skulle tro som har tid eller ork til å sette seg inn i faguttrykk fra en annen kultur, når de bare vil ha joben gjort.

Tkima1

Til alle dere som er bekymret for at autokorrekt ol. vil bli påvirket så trenger dere ikke det. Dere kan ha tastatur og ordboken på norsk mens selve systemet er på engelsk.

Gå til innstillinger::Generelt::Internasjonalt::Sett Språk til Engelsk.

Når du har gjort dette så vil automatisk også voice language og keyboard+ordbok settes til engelsk, dette endrer du ved å:

Gå til Settings::General::International::Sett Voice Language til Norwegian.::Gå til Keyboards::Trykk Edit::Fjern English slik at Norwegian står øverst og som eneste tastatur (Med mindre du f.eks. har et emoji eller et annet du vil bruke)

rihno

Back on topic
Apple burde ordne slik at man ved å beskytte telefonen med passord ikke kunne skru den av - uten passord...
De tyvene som blir tatt via find my iPhone kan ikke være særlig skarpe.

Steve Jobs

Hello everybody! Its me, Steve Jobs writing from iCloud!
This is just so smart boys and girls. Hope you enjoy my iProducts:)
Everybody should have the iOS system on English! As a norwegian friend once said to me:

"Å ha iOS eller Mac OS på norsk er som å se dubbede filmer. Det fungerer rett og slett ikke like bra."

Steve Jobs live happily in iCloud
R.I.P

iBjorn

Der var vi visst tilbake "off topic" igjen, ja.

En perfeksjonist som Jobs ville ikke bli funnet død i en grøft med slike elementære skrivefeil og slik mangelfull tegnsetting, skøyer'n.

;-)

btorbo

Sorry

En helt elementær mangel i iOS. Det er jo helt utrolig at man ikke kan passordbeskytte en slik tjeneste. Noen som vet om det også går an å fjerne "Remote Wipe" dersom uvedkommende får tak i telefonen min?

magnet95

Er jo fremdeles like lett. Man skrur jo bare av telefonen så finner ikke Find My iPhone den..