apple

Apple avslører nye iPader

Apple avslører nye iPader

Ved en feiltagelse slapp Apple ut en ny «iPad User Guide for iOS 8» i iBooks i kveld og denne manualen avslører to nye iPader - iPad mini 3 og iPad Air 2. Begge med Touch ID og et utseende som ser relativt lik ut dagens versjoner.

12 dager med julegaver fra Apple

12 dager med julegaver fra AppleI år, som i fjor, gir Apple deg 12 dager med julegaver fra App Store, iTunes Store og iBooks Store. Applikasjonen «12 Days of Gifts» i App Store gir deg hver eneste dag en ny gave fra Apples tre butikker helt gratis.

Tidligere har Apple gitt dette navnet «12 Days of Christmas» og kun promotert det i Europa, men nå har «julekalenderen» byttet navn til «12 Days of Gifts» og promteres også i USA.

Apple legger ut produktvideoer

Apple har nå lagt ut sine produktvideoer. I videoene ser man hvordan Apple beskriver den nye iPhone 5C, iPhone 5S og fingertrykkleseren. Bør ses!

Apple med Oscar-reklame for iPad

I år, som tidligere år, valgte Apple å kjøe en egen reklame under Oscar-utdelingen i går natt. Apple viste egen iPad-reklame med navnet «Hollywood». Reklamen viser en rekke filmrelaterte applikasjoner, deriblant Apples egen iMovie.

Applikasjonene som vises er Instant, iMovie, Action MovieFX, Maps og Fancy.

Apple lanserer iPad med 128GB

Apple lanserer iPad med 128GBApple lanserte i dag en ny utgave av fjerde generasjon iPad med Retina-skjerm med 128 GB lagringsplass.

iPad 128 GB med Wi-Fi og iPad 128 GB med Wi-Fi + Cellular har dobbelt så stor lagringskapasitet som 64 GB-modellene og starter på NOK 5999,- inkludert mva.

Over 40 milliarder apps lastet ned

Apple annonserte i dag at de har nådd en ny milepæl i App Store. Det har nemlig blitt lastet ned mer enn 40 milliarder applikasjoner i App Store og nesten halvparten av disse nedlastningene skjedde i 2012 alene.

App Store har nå over 500 millioner aktive kontoer og utviklere har blitt betalt mer enn 7 milliarder dollar fra Apple.

Apple kaster ut Samsung på A6X

Apple kaster ut Samsung for A6XForholdet mellom Apple og Samsung er ikke akkurat rosenrødt og det har ikke blitt spesielt bedre etter at Samsung ble dømt til å betale 1 milliard dollar i erstatning.

Stridens kjerne er Samsungs kopiering av Apple og Apples utfordring er at Samsung produserer mange av komponentene til Apples produkter. Dette har falt Apple tungt for brystet og sakte, men sikkert har Apple kastet ut Samsung som komponentprodusent. Nå ser dette også ut til å skje det også med A6X-prosessoren.

Vil Apple kjøpe Waze for å forbedre kartene?

Vil Apple kjøpe Waze for å forbedre kart?Apples lansering av sin egen kartløsning var ikke akkurat den beste lansering i Apple historie og selskapet har måtte tåle mye pepper. Apples sjef. Tim Cook, har beklaget problemene og lovet at Apple vil legge mye ressurser ned i å forbedre kartene.

Kan dette innvolvere oppkjøp av den sosiale karttjenesten Waze? Et nytt rykte hevder at Apple vil kjøpe Waze for å forbedre sine egne kartdata.

Årets julereklame fra Apple

Apple la i går ut årets julereklame som fokuserer på FaceTime på iPad og iPad mini. Apple benytter Bing Crosby sin velkjente I'll Be Home For Christmas som sang i reklamen.

Årets beste apps ifølge Apple

Årets beste apps ifølge Apple

Året er snart over og i den anledning har Apple, som tidligere år, kåret det de mener er årets beste applikasjoner i App Store. Her er listen.

Apple selger tre millioner nye iPader

Apple selger tre millioner nye iPaderPå fredag startet Apple salget av den nye iPad mini og fjerde generasjon «vanlig» iPad. I dag kunne selskapet i en pressemelding fortelle oss at de solgte hele 3 millioner iPads i åpningshelgen - det dobbelte av hva de solgte når iPad 3 ble lansert tidligere i år.

Apple inviterer til iPad mini-lansering?

Apple inviterer til iPad mini-lansering?

I dag kom, som forventet, invitasjonene til Apples medieevent den 23. oktober hvor de forventes å lansere en iPad mini.

Apple hadde mer tid til å forbedre kartløsning

Apple hadde mer tid til å forbedre kartløsningLanseringen av iOS 6 har i all hovedsak gått problemfritt for de fleste brukere, men mange har klaget over Apples nye kartløsning.

I iOS 6 har Apple nemlig kuttet ut Google Maps til fordel for sin egenutviklede kartløsning som fram til nå ikke fungerer i nærheten så bra som Google sine kart. Nå viser det seg at Apple hadde mer tid enn først antatt til å forbedre kartløsningen før lansering.

Apple lanserer iPhone 5 - i Norge 28. september

Apple lanserer iPhone 5 - i Norge 28. september

I dag lanserte Apple som forventet iPhone 5. Mye var avslørt på forhånd og det var ikke alt for mange overraskelser når Tim Cook og resten av Apple-ledelsen presenterte verden for iPhone. Den har blitt verdens tynneste mobil, lengre skjerm, raskere og fått bedre batterilevetid.

Apple tar tak i falske apps i App Store

Apple tar tak i falske apps i App StoreMed et stadig økende antall apps i App Store har også et problem blitt større - falske applikasjoner.

Skruppelløse og tilnærmet kriminielle utviklere har nemlig spesialisert seg på å utvikle og publisere apps som er til forveksling lik andre populære apps. Navnet, ikonet og skjermbilder kan være tilnærmet identisk og målet er selvsagt og lure deg for penger.

Apple inviterer til Media Event 12. september

Apple inviterer til Media Event 12. september

Som forventet inviterte Apple i dag til et «Media Event» den 12. september i Yerba Buena Center for the Arts i San Francisco. Ryktene har lenge pekt på denne datoen som dagen da de vil lansere den nye iPhone som trolig faktisk får navnet «iPhone 5»

Ny iPhone-reklame med Martin Scorsese

Apple la i går ut en ny reklame for iPhone 4S og Siri. Dette er enda en reklame som viser Apples taleassistent Siri i bruk av en kjendis. Kjendisen er denne gangen den svært annerkjente filmregissøren Martin Scorsese (kjent for filmer som Shutter Island, The Departed, The Aviator, Goodfellas og mange fler) som sitter i en taxi i New York og bruker Siri.

Apple klargjør iOS 6 for større skjermer

Apple klargjør iOS 6 for større skjermerIkke alle nye funksjoner i iOS 6 promoteres like høylytt av Apple og en av funksjonene selskapet har introdusert tyder på at Apple nå i større grad prøver å tilrettelegge iOS 6 for forskjellige skjermstørrelser. Auto Layout skal gjøre det lettere for utviklere å tilpasse iOS-applikasjoner til forskjellige skjermstørrelser.

Apple tar kontroll over iPhone5.com

Apple tar kontroll over iPhone5.com

Etter at Apple introduserte «iPad 3» under navnet «The New iPad» har det ikke akkurat vært noen selvfølge at den neste iPhone får navnet «iPhone 5». Kanskje blir navnet bare «The New iPhone»? Allikevel har Apple nå sikret seg domenet iPhone5.com

Apple oppdaterer iOS til 5.1.1

Apple oppdaterer iOS til 5.1.1Apple slapp i dag en mindre oppdatering til iOS 5 som inneholder en rekke feilfikser for iPhone, iPad og iPod touch. Oppdateringen skal blant annet forbedre stabiliteten når man tar HDR-bilder fra «lock screen» og en plagsom feil som har gjort det vanskelig for den nye iPaden å bytte mellom 2G og 3G-nettverk.

Oppdateringen er som vanlig tilgjengelig gjennom iTunes eller direkte på iPad, iPhone eller iPod touch som kjører iOS 5 eller nyere. Du finner oppdateringen under innstillinger. Apple har fullstendig oversikt over alt som er rettet på sine supportsider.

Problemet med den nye iPaden

Problemet med den nye iPaden

Den nye iPaden vil i de kommende ukene nå ut til flere millioner spente kunder rundt om kring i hele verden. Mange av disse gleder seg spesielt til å oppleve nettbrettets nye Retina-skjerm, som byr på en oppløsning på hele 2048 x 1536, noe som tilsvarer fire ganger så mange piksler som på første- og andregenerasjons iPad.

Denne fantastiske skjermen har dessverre også en stor negativ egenskap. Dette problemet påvirker ikke bare iPad-brukere som har oppgradert, men også iPad-brukere som ikke har oppgradert samt iPhone- og iPod Touch-brukere.

App Store når 25 milliarder nedlastninger

App Store når 25 milliarder nedlastninger

Apple kunne denne morgenen kunngjøre at App Store nå har nådd over 25 milliarder nedlastninger. Den nye milepælen oppnås kun åtte måneder etter at butikken nådde 15 milliarder nedlastninger.

Apple kjøper Chomp

Apple kjøper Chomp

Over 550 000 applikasjoner er nå i App Store, men Apple har gjort få endringer for å gjøre det lettere å finne applikasjoner i App Store. Nå har de kjøpt selskapet Chomp som lenge har levd av å gjøre det litt enklere å finne den «riktige» appen.

Apple sletter kopispill fra App Store

Apple sletter kopispill fra App StoreApple har, etter en rekke klager fra apputviklere, nå tatt grep om såkalt «kopispill» i App Store. Dette er spill som prøver å etterligne navn, ikoner og annet fra velkjente spill og dermed lure forbrukere til å kjøpe «feil» spill.

Flere av «kopispillene» har nå blitt kastet ut av App Store av Apple til stor glede for utviklere og forbrukere.

Julenissen bruker Siri

Det er kun få dager igjen til juleaften og hva passer ikke bedre enn en juleinspirert reklame fra Apple? I denne nye reklamen som ble vist på TV i USA i helgen viser Apple fram Siri og ikke overraskende er det julenissen som får bruk for Apples nye assistent.

12 julegaver fra Apple

12 julegaver fra Apple

Apple gjentar suksessen i 2009 og 2010 og arrangerer «12 days of Christmas» også i år. Hver eneste dag fra og med 26. desember til 6. januar vil Apple gi bort en gratis gave fra iTunes, App Store og iBook Store.

Apple: iOS 5.0.1 retter ikke alle batteriproblemer

 iOS 5.0.1 fikser ikke alle batteriproblemeriPhone 4S og iOS 5 har plaget noen brukere med svært kort batterilevetid og det ble først antatt at iOS 5.0.1-oppdateringen skulle rette problemet.

Nå har Apple bekreftet det mange brukere allerede har oppdaget. iOS 5.0.1 retter ikke alle batteriproblemer.

Apple bytter din iPod nano

Apple bytter din iPod nanoHar du en gammel førstegenerasjons iPod nano? I så fall kan det hende at du kan få en ny iPod nano fra Apple. Årsaken er enkel - visse iPod nanoer produsert mellom 2005 og 2006 har problemer med batteriet.

Apple tilbyr nå å kostnadsfritt bytte alle disse iPod nanoene og alt du må gjøre er å fylle ut et skjema på Apple sitt supportnettsted.

Apple slipper iOS 5

Apple slipper iOS 5Vi har ventet helt siden iOS 5 ble vist frem 6. juni i år, og nå er den nyeste versjonen av operativsystemet for iPhone og iPad endelig tilgjengelig for nedlastning.

iOS 5 bringer nye funksjoner som Notification Center, iMessage, Newsstand, Reminders og sist, men ikke minst, frihet fra datamaskinen.

Kan vi snart leie applikasjoner?

Kan vi snart leie applikasjoner?I Apple sin nyeste beta-versjon av iTunes (10.5 beta 9) befinner det seg flere linjer med kode som hinter om en fremtidig mulighet til å leie applikasjoner.

Kan vi nå endelig få prøve applikasjoner også uten gratisversjoner før vi kjøper dem?