Forleng batterilevetiden til iPhone

iPhone-batteri

iPhone har mange små snarveier og muligheter som er nyttige for enhver iPhone-bruker. For at du skal få mest mulig ut av din iPhone har vi samlet mange gode tips og triks.

Hver uke vil vi derfor presentere ett tema med tips rundt dette. Mange av de kan du sikkert fra før av og blir ingen overraskelse, men det kan hende du finner noen lure løsninger som gjør din iPhone opplevelse enda bedre.

Skru ned lysstyrken

Skjermen er en av tingene som krever mest strøm, og det er flere ting du kan gjøre for å hindre at skjermen sluker mye strøm.

Lysstyrke

  1. Sett ned lysstyrken. Gå til Innstillinger og deretter Lysstyrke. Her kan du stille inn lysstyrken til et lavere nivå.
  2. Velg autolysstyrke. Under sliden til lysstyrken finner du mulighet til å skru autolysstyrke på og av. Velg at denne står på.
  3. Sett ned autolås-tid. Når telefonen automatisk går i ventemodus, blir også skjermen svart. Dette sparer mye strøm. Gå til Innstillinger, deretter Generelt og deretter Autolås. Her kan du velge hvor fort telefonen skal gå i autolås. Ett minutt anbefales.

Skru av Bluetooth

Bluetooth tar mye strøm unødvendig om du ikke bruker trådløs hands-free eller har den koplet til annet Bluetooth-tilbehør. Da kan du like godt skru den av.

Bluetooth

Du kan finne ut om du har Bluetooth skrudd på ved å se etter et ikon øverst på statuslinjen. For å skru av bluetooth, gå til Innstillinger, deretter Generelt og velg Bluetooth. Her kan du velge av og på ved å trykke på på/av sliden.

Skru av GPS

GPS-sporing trekker veldig mye batteri, og ofte trenger du ikke vite hvor du er til enhver tid.

GPS

  • Gå ut av kart med en gang du har funnet din plassering
  • Skru av GPS helt og skru den bare på når du trenger det. Dette gjøres ved å gå til Innstillinger, Generelt og skru av Stedtjenester

Skru av Push E-post

Push E-post krever mye strøm, særlig om du befinner deg i områder med dårlig dekning. Dette kan du enkelt spare ved å skru av det av.

Push

For å skru av Push, gå til Innstillinger, deretter til E-post, kontakter og kalendere, velg Hent nye data og skru av Push og sett Hent til manuelt.

Skru av EQ

Om iPod på iPhone er godt brukt kan det å skru av Equalization spare mye strøm. Equalization forbedrer nøkkelfrekvenser som passer til bestemte typer musikk. Dette krever også mye prosessorkraft, og du kan utvide batteritiden når du hører på musikk ved å skru den av.

EQ

På iPhone

Gå til Innstillinger, deretter til iPod og sett EQ til av for å skru av Equalization.

På iPod Touch

Gå til Innstillinger, deretter Musikk og sett EQ til av for å skru av Equalization.

Skru av automatisk Wi-Fi

Hver gang du bruker en applikasjon begynner iPhone å lete etter et trådløst nettverk. Dette krever strøm. For å skru av dette, gå til Innstillinger, velg Wi-Fi og skru dette av.

Wifi

Slå av 3G

3G kan bruke mye unødvendig energi. Avhengig av din plassering i forhold til 3G-sendere kan det å opprette kontakt med et 3G-nettverk bruke store mengder strøm. Om du skrur av 3G blir telefonen mye tregere når den skal laste ned data og bevege seg rundt på Internett (gjelder når Edge blir brukt, Wi-Fi avhenger av eget nettverk), men batteriet vil holde seg mye lengre og du kan fremdeles bruke telefonen som vanlig.

3g

For å skru av 3G, gå inn i Innstillinger, deretter Generelt og gå inn på Nettverk. Der kan du skru av og på 3G etter eget ønske.

Riktig temperatur

Batteriet i iPhone tåler ikke veldig lave og veldig høye temperaturer. For at batteritiden skal vare lengst mulig er det anbefalt å holde telefonen mellom 0° og 35° C. Utenfor denne skalaen kan batteritiden forringes som alle andre batterier.

Temperatur

Det er derfor anbefalt at iPhone skal holdes utenfor disse temperaturene. Prøv derfor å ikke legge igjen telefonen i hanskerommet i bilen en varm sommerdag eller legge den utendørs om vinteren. Det kan også bli et problem å bruke et deksel som ikke gir telefonen nok luft. Om iPhonen blir veldig varm eller kald vil du få opp en advarsel på skjermen. Om du har angitt EQ forskjellig for ulike sanger i iTunes vil ikke det funke å sette EQ til av. Da må du sette den til Flatt i stedet.

Gå ut av applikasjoner

Det å kjøre applikasjoner mens iPhone er låst krever unødvendig strøm. For å forsikre deg om at slik strøm ikke blir brukt bør du trykke på Hjem-knappen før du låser telefonen så du er sikker på at ingen applikasjoner fremdeles kjører. Særlig når det gjelder applikasjoner som bruker GPS, som for eksempel Google Maps (Kart), eller 3G/Wi-Fi, som for eksempel Safari.

Auto-dvale i iPod

Hører du på iPod før du går og legger deg, og kanskje sovner før du får skrudd den av kan du sette en lur innstilling.

autodvale

Gå inn i Klokke-applikasjonen og velg Tidsur. Der kan du velge at når tidsur slutter går iPod i dvale. Dette sparer både ørene dine og store mengder strøm.

Ingen vibrasjon i spill

Å skru av vibrasjon i spill er en utmerket måte å spare strøm for dere som spiller mye på iPhone.

Vibrasjon

Du kan skru av vibrasjon direkte i noen spill, men om dette ikke er mulig, gå til Innstillinger, Lyder og skru av vibrering. Merk at dette også vil skru av vibrasjon når telefonen ringer.

Sett i flymodus

Om du ikke skal bruke telefonen til å ringe eller surfe på nettet, kan du spare store mengder strøm ved å sette telefonen i flymodus. Gå til Innstillinger for å skru på Flymodus.

Flymodus

Lad telefonen hver dag

Selv om mange tror det skader telefonen, er det lurt å lade telefonen hver eneste dag. Dette holder batteriet aktivt, noe som er gunstig for batteriet. Ikke vær engstelig for å lade den for mye for iPhone vil raskt sende bort overflødig vekselstrøm og vil ikke ødelegge batteriet.

Én ladesyklus i måneden

For å holde batteriet best mulig, anbefales det å fullføre minst en ladesyklus i måneden. Lad batteriet fullt opp, og bruk batteriet til det er helt tomt. Dette holder elektronene i ditt litium-baserte batteri i bevegelse, og fører med seg et friskere batteri som lever lengre.

Småtips

Spar strøm for å ringe

Om du ikke er i nærheten av lademuligheter men likevel må ringe og motta samtaler bør flere ting kuttes ned på.

Spill

Spill kan bruke store mengder strøm da de er veldig ressurskrevende.

Applikasjoner

Dette gjelder først og fremst applikasjoner som bruker 3G, GPS, eller kanskje begge deler (for eksempel Google Maps).

iPod

Her er det først og fremst snakk om å se på videoer. Dette bruker store mengder strøm.

Spar strøm for iPod

Om du ønsker å ha mest mulig strøm så du kan bruke iPhon som iPod, og du ikke trenger at Telefon skal fungere, kan du like gjerne skru telefonen til Flymodus. Dette vil skru av alt det mest strømkrevende på iPhon, som for eksempel 3G og Wi-Fi.

Kilder: Tips & Tricks - iPhone Secrets, iGuide - iPhone Tips & Tricks og Power A Tips & Tricks

iFarta

Bra artikkel!

iFarta

Bra artikkel!

mrPicatta

Fin artikkel ja, lærte meg noen nye knep...

Kanskje du kan svare på noe for meg da? Hver eneste natt, uansett hvor mye batteri som er igjen (om jeg ikke har satt iPhone til lading) så utlades batteriet og det er tomt om morgenen. Dette skjer hver natt.

ovek

Korrekturtips:
"Det er derfor anbefalt at iPhone skal holdes utenfor disse temperaturene."
- du mener vel innenfor?

Setningene "Om du har angitt EQ forskjellig for ulike sanger i iTunes vil ikke det funke å sette EQ til av. Da må du sette den til Flatt i stedet." ligger under punktet "Riktig temperatur", men hører vel hjemme under punktet "Skru av EQ"?

daggad

Jeg har funnet ut at om jeg lader telefonen til 100% og så skrur av alt, og til slutt operativsystemet og telefonen også. Så kan jeg legge den i skapet og batteriet vil holde i flere uker om jeg ikke slår den på igjen ! :rolls eyes:

Eller man kan kjøre på med tette ladinger og ha det gøy... :bitchin:

Sorry

Hva med: Lad alltid med medfølgende lader - ikke via PC/Mac. Jeg har inntrykk av at det ofte synde mot dette og mulig det kan være årsaken til at mange opplever dårlig batteritid med iPhone. Min 1 gen iPhone holder fortsatt mellom 2-3 døgn selv med flittig bruk over WiFi.

BazookaAce

"Gå inn i Klokke-applikasjonen og velg Tidsur. Der kan du velge at når tidsur slutter går iPod i dvale. Dette sparer både ørene dine og store mengder strøm."

Takker! Denne funksjonen visste jeg ikke om!

paaanda

Det beste tipset er og lade den helt opp, skru den av. Også la den ligge i en skuff. Da varer batteriet lenge da.

ErlendB

Jeg har SBSettings på tlf min. Med en swipe øverst på skjermen, har jeg mulighet til å slå av 3G, WiFi, Bluetooth, og stille lysstyrke uten å gå innpå Innstillinger. Dette er fryktelig enkelt, og hvis jeg føler at jeg må spare batteri, slår jeg bare lysstyrken på minimum, og slår av 3G og WiFi. WiFi er forresten av hele tiden, bortsett fra når jeg er hjemme.