Microsoft

Microsoft Office365 endelig for iPad

Microsoft Office365 endelig for iPadMicrosoft har netopp sluppet den etterlengtede Office pakken for iPad og iWork fra Apple er ikke lenger enerådende hva gjelder kontorapplikasjoner på iPad.

Pakken består av Word, Excel, Powerpoint og OneNote sydd sammen ved hjelp av av skytjenesten OneDrive. Microsoft har sørget for at Microsoft Office 365 har blitt en del av Apple sitt øko system.

Office snart klar på iPad?

Office snart klar på iPad?

Microsoft Office, programvaren som tilnærmet er standarden hva gjelder kontorprogrammer, har lenge vært fraværende på iOS og iPad. Microsoft har utvilsomt tapt markedsandeler til iWork-applikasjonene, men nå vil det snart snu. Microsoft Office til iPad er snart klar skal vi tro de siste ryktene.

Microsoft slipper SkyDrive for iPhone

Microsoft slipper SkyDrive for iPhoneTil tross for stor konkurranse fra Dropbox og Apples iCloud-tjeneste har Microsoft nylig sluppet nok en iPhone-applikasjon - denne gangen SkyDrive for iPhone.

Skydrive er en tjeneste levert av Microsoft som lar brukere lagre data i «skyene», akkurat som tjenester som Dropbox. Den største forskjellen mellom disse to er at Dropbox kun tilbyr 2GB gratis lagringsplass, mens Microsoft tilbyr hele 25GB.

Microsoft Office på vei til iPad?

Microsoft Office på vei til iPad?

Apple har hatt stor suksess med sin iWork-pakke på iPad og programmene Pages, Numbers og Keynote har vært blant de mest omsatte i App Store i lang tid. Nå ryktes det at også Microsoft gjerne vil kaste seg inn i konkurransen med sin Office-pakke.

Microsoft OneNote for iOS

Microsoft OneNote for iOSJeg har nå i flere år benyttet MS OneNote både til å notere i møter, holde orden på prosjekter, samt samle på interessante artikler.

Hva jeg har savnet, er en god måte å skrive f.eks. en handleliste eller to-do liste som lett kan synkroniseres fra PC mot iOS. Dette har nå kommet i form av Microsoft OneNote for iPhone.

Skype på vei til iPad

For ikke lenge siden fikk vi vite at en offisiell Facebook-applikasjon for iPad er på vei. En video som demonstrerte en offisiell Skype-applikasjon for iPad ble nylig lagt ut på Skype sin offisielle YouTube-kanal, men ble raskt fjernet. Nettstedet iPadevice fikk heldigvis sikret seg videoen, og vår ønskeliste med iPad-applikasjoner begynner å bli mindre.

Windows Live Messenger til iPhone sluppet

Windows Live Messenger til iPhone sluppetMicrosoft har nå sluppet den offisielle Windows Live Messenger applikasjonen til iPhone. Akkurat som på PC og Mac vil du kunne chatte med dine venner på Windows Live og Yahoo! samt se dine venners aktivitet på sosiale nettsteder som Facebook, Windows Live, MySpace, Flickr, YouTube og mange flere.

Hver tiende Microsoft-ansatt har iPhone

Hver tiende Microsoft-ansatt har iPhoneIfølge en artikkel hos Wall Street Journal på fredag har iPhone blitt meget populær blant de som jobber hos Microsoft.

Av selskapets drøye 100 000 ansatte skal nesten 10 000 ha anskaffet seg en epletelefon.

Microsoft klare til å kopiere iPhone

Microsoft kopierer iPhone

Nylig har det dukket opp noen nye skjermbilder fra et lekket Microsoft dokument som avslører en del av planene for Windows Mobile 7. Ikke overraskende så gjør Microsoft det de kan best, nemlig kopiere.

70% av Zune-eiere vil ha iPod/iPhone

Microsoft publiserte nylig sine tall for Zune og har solgt en million Zunes på litt under et år. Tallene har ikke vært så positive som Microsoft har ønsket, men i følge Microsoft ser de en positiv utvikling med sin "iPod-killer". En ny undersøkelse bør ikke gi Microsoft mye ro i sjelen. Hele 70% av Zune-eierene planlegger å kjøpe en iPod eller iPhone så raskt de kan.

MSN Music legges ned

Samtidig som det åpnes for at elektroniske nedlastninger skal telle i statistikken for platesalg, er det flere i det digitale markedet som sliter. Microsoft hadde blant annet store planer for MSN Music, som skulle konkurrere med iTunes. Men salget av musikk har ikke gått som planlagt og det har aldri klart å komme seg opp i nærheten av det nivået som iTunes Store har oppnådd.

Kommer Microsofts Zune til Norge først i 2008?

Europeiske forbrukere må muligens vente lenge på Microsofts iPod-rival Zune. I USA kan mp3 spilleren kjøpes allerede 14. november i år, men det britiske magasinet New Media Age skriver nå, at Zune sansynlig vis kommer til Europa først i 2008.

»Den tidligste lanseringsdato i Storbritannia er mot slutten av 2007, men det kan også bli først i 2008,« sier Dene Schonknecht, ansvarlig for Microsofts Media-division, til magasinet. Forsinkelsen skyldes muligens, at Microsoft ennå ikke har funnet en partner til å levere innhold til onlineplattformen Zune Marketplace.

Dette kan være gode nyheter for Apple. Apples lansering av iTunes Music Store i Europa ble også forsinket av langvarige forhandlinger med plateselskapene om retten til musikken – og det samme problem kan nå ramme Microsoft.

Fem Zune-reklamer

Microsofts lansering av deres mye omtalte Zune MP3-spiller som skal konkurrere med Apples iPod er rett rundt hjørnet. I den anledningen har det dukket opp noen reklamefilmer som skal brukes i Microsofts lansering av denne MP3-spilleren. Ikke overraskende prøver Microsoft alt de kan for å presentere Zune som en hipp og kul MP3-spiller og dermed et alternativ til Apple som har "monopol" på hipp og kul-faktoren i MP3-verden.

Er det bare oss eller er reklamene like kjedelige som Zune selv?

Microsoft med vulgært produktnavn?

Ifølge idg.se lager Microsofts enda ikke lanserte "iPod-killer" Zune nå bråk i blant den jødiske befolkning.
Ordet zune (uttales "zi-yun") har nemlig en helt annen betydning enn det Microsoft tenkte seg da de valgte produktnavnet.

Jeg kan forstå reaksjonen fra den jødiske verden. Ordet har en slangkarakter og forbindes med samleie for samleiets del. Dette er stikk i strid med den jødiske tankegangen om at samleiet kun er til for forplantninges del. Ordet leder snarere tankene til en pornoside enn et seriøst dataselskap
Dette sier Nava Bergman som underviser i hebraisk ved Universitetet i Gøteborg.