Hver tiende Microsoft-ansatt har iPhone

Hver tiende Microsoft-ansatt har iPhoneIfølge en artikkel hos Wall Street Journal på fredag har iPhone blitt meget populær blant de som jobber hos Microsoft.

Av selskapets drøye 100 000 ansatte skal nesten 10 000 ha anskaffet seg en epletelefon.

Det kan være skremmende å ha en iPhone når man jobber hos Microsoft. I september i fjor skal Steve Ballmer angivelig ha rappet iPhonen til en ansatt som tok bilder av ham, og lagt den på bakken for å late som at han trampet på den foran tusenvis av Microsoft-ansatte.

Det er ikke uvanlig at Ballmer finner på slike spøker, men for den ansatte kan kanskje et slikt møte med konsernsjefen foran hele konsernet være sjokk nok til å bytte ut telefonen.

Steve Ballmer har tidligere uttalt at han selv bruker flere ulike mobiltelefoner, men at de alle ikke overraskende kjører programvare fra Microsoft.

Til tross for skuespillet til Ballmer skal iPhone-brukere være et meget vanlig syn hos Microsoft. Blant topplederne hos selskapet skal blant annet J Allard, som har bidratt med å lage Xbox og er chief experience officer, ha en iPhone som primærtelefon, skriver WSJ.com.

Nesten 10 000 iPhone-brukere skal ha hatt tilgang til det interne epost-systemet til Microsoft i fjor, og det tallet er nærmere 10% av selskapets globale arbeidsstyrke.

Det er ikke en uvanlig eller ny trend at Microsoft har flere produkter fra Apple på kontorene sine. De lager tross alt programvare til Mac-plattformen, og Microsoft Office ble introdusert til Macintosh i 1989. Det skal kanskje litt mer til at Microsoft satser stort på iPhone-plattformen, selv om introduksjonen av iPad kanskje gjør at de snuser på mulightene.

Men Apples sterke plassering i mobiltelefon-industrien begynner nok å tære på Microsoft. Ifølge comScore Inc. skal iPhone stått for 25,1% av smartphone-markedet i USA de tre månedene fram til 31. januar, sammenlignet med de 15,7 prosentene som Windows Phone hadde.

Et signal som flere ansatte tolker som et tegn fra ledelsen at de ikke ønsker så stor bruk av iPhone i sine lokaler, er at selskapet i 2009 endret sine mobiltelefongoder til å kun gjelde forbruk fra en telefon som kjører Windows Phone-programvare. At flere tusen ansatte likevel velger å beholde sine iPhones burde være en skremmende nok trend for Microsoft.

Men en person som ikke lar seg friste av iPhone er grunnlegger og styreformann Bill Gates. Da han gjestet «The Daily Show» i januar, spurte Jon Stewart om Gates nå kunne skaffe seg en iPhone ettersom han har kuttet ned på sine plikter hos Microsoft i 2008.

Jeg er en veldig lojal Microsoft-bruker

svarte Bill Gates.

DanTheMan

Haha! Ballmer er bare sjalu xD