Microsoft klare til å kopiere iPhone

Microsoft kopierer iPhone

Nylig har det dukket opp noen nye skjermbilder fra et lekket Microsoft dokument som avslører en del av planene for Windows Mobile 7. Ikke overraskende så gjør Microsoft det de kan best, nemlig kopiere.

Microsoft har gjort store endringer i Windows Mobile 7 som vil lanseres en gang i løpet av 2008 og den største nyheten er nå at man ikke er avhengig av stylusen som tidligere. Microsoft har gjort det mye lettere å bruke fingrene og gjort grensesnittet tilrettelagt for fingerbruk, ikke ulikt iPhone.

Ikke nok med at Microsoft har latt seg inspirere av iPhones grensesnitt, så har Microsoft også funnet Apples multi-touch teknologi interessant. Microsoft skal i følge Blognewschannels også ha inkludert "gestures" og andre fingerbevegelser som ligner Apples multi-touch. Hvordan Apple som har en rekke patenter på iPhones grensesnitt og funksjoner reagerer på kopieringen er uvisst.

Microsoft kopierer iPhone

Noen må uansett ha overtalt Microsoft-sjef Steve Ballmer som ved iPhone lanseringen ikke syntes iPhonen eller touch-baserte tastaturer var særlig smart. Kan det ha vært salgstallene og iPhonens popularitet?

Nikoraisan

«and it doesn't appeal to business customers because it does not have a keyboard» sier'n... jeg datt nesten av stolen når jeg hørte det. av latter.

jeg la også merke til en god del likheter mellom iphones os x-utseende og dette, og vil som ventet si at iphones gui er penere. spesielt når du ser det midterste bildet. men at apple har oppfunnet on-screen tastatur (som noen klarer å hevde) er å ta veldig i.

men for all del... jeg venter med å være overvettes kritisk til jeg faktisk ser det i aksjon. for da har jeg rett til å uttale meg.

Cybbe

Multi-touch teknologien er nok ikke Apples, for øvrig heller ikke MS sin. Men MS har også holdt på med dette noen år de også, MS Surface, som benytter mult-touch, ble født i 2001.

Gestures har vært i bruk av mange - lenge. Opera har hatt det i gud vet hvor mange år nå.

Det betyr ikke at ikke Apple var innovative med iPhone. Men de gjorde det ved å "kopiere" og bruke teknologier, teknikker og løsninger fra mange andre, og sette det sammen til en god pakke. Og steget inn i touchbaserte-telefoner ville nok kommet selv om ikke Apple hadde kastet seg inn i bransjen (Prada ble også lansert før, og HTC touch ble neppe snekret sammen i all hui og hast), men det har selvsagt fått en boost av iPhones suksess og "wow" samt må-ha faktor.

bep0rz

Som tidligere kommentert, Microsoft har jobbet med "Surface" veldig lenge, og ble nylig vist frem på CES.

Myten om at multi-touch er Apples teknologi, og at Apple er først på "alt" er jo helt latterlig, nikoraisan.

admin, du henviser til at Microsofts markedsstyrke ligger i "kopiering." Er det virkelig dette som gjør Microsoft til verdens største programvarefirma, og utgjør en så stor del av markedet?

Bill Gates nevnte faktisk "iPhone" under åpningstalen til CES, og det virket som dette var et bra produkt. Microsoft viste også frem en veldig god sømløs produktintegrering i Windows Live - har Apple noe lignende? Nei.

volition

apple var ikke nødvendigvis heftig innovative når det kom til teknologien brukt i iPhone. Det er vel derimot måten man bruker teknologien på de virkelig har vært nyskapende. Og hvordan dette gjøres er vel det er vel det som blir interessant å se med microsoft sin nye telefon.

Giltvedt

Når det gjelder Surface så er det ikke riktig at Microsoft har gjort forskningen på det.

Microsoft har bare plukket opp prosjektet som allerede har hatt par år arbeid. Mener at det er Jeff Han sin prosjekt som kan ses her: http://cs.nyu.edu/~jhan/ftirtouch/index.html

Har den inntrykket av at Microsoft vil ha æren for at de har kommet på noe genialt. Jeff Han presenterte selvsagt prosjeketet sitt på Adobe TED før Apple og Microsoft presenterte sin iPhone og Surface.

Stian A. Giltvedt - Nintendo Friend Codes - Mac1