Fem Zune-reklamer

Microsofts lansering av deres mye omtalte Zune MP3-spiller som skal konkurrere med Apples iPod er rett rundt hjørnet. I den anledningen har det dukket opp noen reklamefilmer som skal brukes i Microsofts lansering av denne MP3-spilleren. Ikke overraskende prøver Microsoft alt de kan for å presentere Zune som en hipp og kul MP3-spiller og dermed et alternativ til Apple som har "monopol" på hipp og kul-faktoren i MP3-verden.

Er det bare oss eller er reklamene like kjedelige som Zune selv?

MindTooth

Skal vi kritisere Microsoft fordi de ikke har laget en reklame som du/dere synes er bra. Fant ingen feil ved reklamene jeg. Likte de meget godt, på lik linje med Apples "Get a Mac" reklamefilmene..

limbo

Dette var en kjedelig reklame. Det er på lik linje med charterfeber reklamene som ruller på TV3

andrenos1987

Altså, jeg orket bare å se på den første filmen så kommenterer bare den nå...
Når folk er hippe, kule og danser breakdance skal det være en kul låt i bakgrunnen. Hvem danser breakdance og hører på en drittkjedelig låt? Og hva er greia med å være sosial når man hører på sin "Zune"? Kjøper man ikke en MP3-spiller for å bruke på bussen (når man ikke føler for å være sosial), sitte og slappe av med en pils på brygga om sommeren (når man ikke føler for å være sosial) etc.?

Hvis Microsoft skal fange unge mennesker, finn en låt som fanger unge mennesker og ikke bare ultrahippe Bill Gates! Låten som ble spilt var jo fin å høre på den, men passer absolutt ikke inn i målgruppen.

Giltvedt

Hvilken reklameselskap har gjort dette? Microsoft sin interne avdeling? Er Gates også med i den avdelingen?

Nei, jeg synes disse reklameklippene ble veldig labert og ikke noe særlig spennende kampanje. Tviler også på at det vil bli sendt i norske TV kanaler siden jeg får inntrykk at det ikke appelerer til oss nordmenn i det hele tatt.

haartufs

Synes virkelig dette var flotte reklamer jeg, virker som om noen har bestemt seg for at microsoft alltid skal være teit.
Du kan vel se at de spiller på en god stemning som skal assosieres med produktet deres. Akuratt som man ser i Coca Cola reklamene, og det har funket veldig bra for de.

haartufs

Tror du ikke har fulgt helt med, hele poenget med zune er jo at den skal være sosial ved at du kan dele sanger etc.
Ikke det at jeg tror det blir noen suksess da.

Sangen synes jeg skaper en god stemning, og det er vel det microsoft også satser på.

www.marvellousfactory.com

Per-Kristian

Alt for lang og kjedlig..

endorphine

iPod-killer? Tror den heller kommer til å begå selvmord, jeg.

Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure.
(Jeg hører ikke hva du sier. Jeg har en banan i øret.)

kajac

Må bare si at jeg likte disse reklamene bedre enn apples egne ipod reklamer.
---
2,00 GHz MacBook Svart, 233 MHz iMac G3, 250 MHz PowerMac 6500, 12 MHz Macintosh LC II, 8 MHz Macintosh SE, Nec Versa M320 Laptop

dagfather

Noe så kjedelige reklamer.

Her har man virkelig misset på mye av reklame ideen. (Skal sies jeg bare så den 1. og litt av 2. og 3. ) orket desverre ikke mer...

her fanger man jo ikke seeren.. Hva handler det om, hva vil de fortelle? Helt utrolig..

Skal dette være en "seriøs" utfordrer til ipod må de se å skjerpe seg.. Noe de vell har mått gjort de siste årene uansett.
etter at flere g flere har forstått at mac faktisk er bedre enn pc.. og at det faktisk finnes maskiner som starter hver gang, og ikke minst ikke bruker 20 minutter på det.

Ikke rart noen bedriftsledere ikke vil bytte ut dataparken sin.. Hvordan skulle de ellers kunne lure seg unna høneblundene gjennom hel dagen..

And2000

Jeg er enig med mange her, men at reklamene er kjedelige er vel diskutabelt. At musikken i filmene er kjedelig i forhold til iPods reklamer, kan jo også virke positivt. Rolig musikk kan være like så virkningfull som en tøff låt fra Wolfmother.

Det jeg reagerer på er hva er det spilleren kan tilby meg? IPod kan tilby meg all musikken i verden og video og en kul identitet og kul musikksmak. Den eneste filmen som får frem noe som helst er vel film nummer tre, konsertfilmen. Her blir den trådløse teknologien vist frem, men hvor er det sosiale i å sitte med hver sin mp3-spiller? Hva er logikken i at dette er den sosiale mp3-spilleren? En kollektiv følelse omkring musikk får man vel bedre frem om man setter på en låt over BoomBoxen vel?

Sorry langt svar. Måtte ut.

jpsalvesen

God feeling, kjip musikk. Vet ikke helt om dette vil overbevise iPodmannsen...

Lars-Kristian Nerbø

Hvordan kan vi være sååås skråsikre på at dette er faktiske reklamefilmer fra Microsoft?

Dette likner ett eller annet man har gjort med ett halvprofft DV-kamera og en gjeng skoleelever.
Og så bare slengt på noe musikk og en logo på slutten. Det er hverken noe profesjonelt over dette og det likner på ingen måte Microsoft. Microsoft hadde gjort dette på en mer profesjonell og konkret måte enn hva disse filmene viser.

Min mening: Disse filmene kommer ikke fra Microsoft.

Jostifer

Det kom ikke for deg at det kanskje skal være meningen at det er slik? :P
Er vel å få frem den følelsen av at dette er ungdommer som har samlet seg og en eller annen dimling filmer.
Om reklamen (jeg så bare den første, har ikke akkurat superrask internett her) og jeg gjespa meg igjennom hele greia, det blir så...standard. Se så unge og hippe vi er som driver dank i parken og vifter med Zune'ne våre. Hvis det er snakk om å være sosial så hadde jeg droppa mp3 spillern og hatt det gøy istedet.
My two cents..

Polymorph

Den var litt artig :)

Men de andre synes jeg ikke hadde noe særlig med spilleren å gjøre.

Må man forresten stå så nærme når man overfører musikk?
Og ja, jeg er helt enig; folk rundt meg bruker MP3-spillere til å høre musikk når de vil være alene.

Grunnen til in-ear headphones er ikke bare først og fremst for å gi god lyd, men også for å holde andre lyder ute, slik at man blir litt "for seg selv" og uforstyrret.

Dessuten synes jeg det går helt fint å splitte lyden ut på to headphones istedet for å overføre musikk :)

fredarn

Mildt dagt elendige reklame, gadd ikke å se mer enn den første.

Helt seriøst, dette tak kaka! Er jo ikke no ordentlig mening med reklamene engang...

20" iMac (1,5 GB RAM - 2 Ghz intel Core Duo - 250 GB HD - Mac OS X 10.4.7)
--> http://golfsiden.net

jp_tix

Det som slår meg mest er at de er for lange...