SAS lanserer Passbook-støtte i app

PassbookApples Passbook er bort i mot genial for oppbevaring av billetter, rabattkuponger osv. og har man reist med et av de internasjonale flyselskapene som tilbyr Passbook lurer man virkelig på hvorfor SAS og Norwegian ikke har integrert dette i sin applikasjon.

Norwegian var tidlig ute med app, men SAS viser at de forstår plattformen vesentlig bedre og har nå lansert en oppdatering til sin populære app som endelig inkluderer Passbook-støtte. Er dette startskuddet på Passbook-integrasjoner også i Norge?

Passbook er Apples løsning på oppbevaring av flybilletter, rabattkoder, inngangsbilletter og alt annet av elektroniske billetter som vi får på mail og inne i apps. Hittil har Passbook vært en stor suksess i USA, men i Norge har forsvinnende få brydd seg med å tilpasse seg til Apples Passbook. Passbook er absolutt ikke magi og særdeles enkelt for både selskaper og apputviklere å integrere seg med, men allikevel er det få som har gjort noe med det.

SAS er nå den første skikkelig store aktøren i Norge som tar steget helt ut og integrerer seg med Passbook. I en oppdatering til deres populære applikasjon finner man nemlig nå Passbook-støtte. Dette gjør det mulig å legge billetten du bestiller i appen (eller på nett) rett inn i Passbook og lett tilgjengelig når du ankommer flyplassen. Passbook får endelig en mening også i Norge.

SAS SAS

Norwegian, som lenge har hatt en god app og ser ut til å satse på denne, har derimot ikke integrert seg mot Passbook. Forhåpentligvis kan SAS sin integrasjon nå være startskuddet på flere Passbook-integrasjoner, ikke bare hos konkurrenter som Norwegian, men i hele bransjen og i alle applikasjoner hvor dette er naturlig.

Applikasjonen til SAS er gratis i App Store.

Tags:

pgaa

Kan vel si det er en annen stor aktør i Norge på Passbook før SAS - nemlig Nettbuss.

butare

Veldig bra at SAS kommer med denne. Flyr en del i jobben, så jeg får nok brukt denne funksjonen. Må kanskje sjekke om andre større flyselskaper kommer etter. Hadde Star Alliance hatt en felles app ville det vært veldig bra!

bellaris

Savner at den henter opp tidligere bestilte reiser som ennå ikke er gjort. Da kunne jeg lastet inn sommerens ferie.

butare

Den gjør da det. Jeg har en reise til oktoberfestivalen som ligger inne. Får ikke noe boarding kort av naturlig grunner, men jeg ser reisen der.

noerstad

Kommer til å fortsette med TripIt i en god stund til. Iallefall helt til de fleste selskapene integrerer med Passbook. Anbefaler TripIt for alle som reiser, ikke bare de som reiser mye.

turimblar

Takk for tipset om TripIt – den var virkelig hendig!

Halion51

Jeg har lastet ned SAS appen. Den ligger vel på "skrivebordet" som en egen app og ikke gjennom Apples Passbok?

haakonks

Jeg har lastet ned SAS appen. Den ligger vel på "skrivebordet" som en egen app og ikke gjennom Apples Passbok?
Det er riktig.
For å få en bilett inn i Passbook må du først kjøpe en flybilett (selvsagt), sjekke inn på avgangen (det kan gjøres 22 timer før avgang). Når du har sjekket inn kommer boarding kortet ditt opp på telefonen, først da kan du trykke på "Add to Passbook".

Halion51

Takk for svar.... ;-)

audunr

Fungerer dette når man har bestilt via reisebyrå, type Berg-Hansen?

Skylleviken

Da må du du oppgi ditt Eurobonusnummer til reisebyrået når du bestiller. SAS-app'en har bare tilgang til de reisene med nevnte nummer.

butare

Såvidt jeg kan se er ikke dette korrekt. Det mulig å innhente en booking ved hjelp av en booking referanse. Jeg har ikke testet dette selv, men dette ser ut til å være mulig uten bonuskort.

ruud

Hvordan får man billettene in i passbok? Jeg har flybilletter både i berghansen og SAS appen. Disse billettene dukker ikke opp i passbok, hvordan kopiere man dem over?

ruud

Hvordan får man billettene in i passbok? Jeg har flybilletter både i berghansen og SAS appen. Disse billettene dukker ikke opp i passbok, hvordan kopiere man dem over?

audunr

Glemte at jeg skulle fly i morgen. Har bestilt billett på berg-hansen.no og registrert Eurobonus-nummeret der fra før. Billetten dukker opp i appen. Om det er fordi jeg har Eurobonus registrert eller ikke, vet jeg ikke.

simoneidem

Appen krasjer umiddelbart i iOS7 beta.
Skal snart ut å fly, så jeg angrer litt på at jeg oppdaterte..

Cybbe

Jeg reiste i går, booket via Berg-Hansen, og app-en fant bookingen via Eurobonus-nummeret. Det er bedre enn hva SAS' nettsider klarer (både reisebyrå og TPC-bookinger er utenfor hva SAS-nettsider klarer å knytte til min profil).

Appen plukket også opp en endret booking. Jeg endret hjemreise på flyplassen, og fikk forsåvidt et papir-boardingkort for dette, men da jeg refreshet i app-en hadde den den nyeste reisetiden oppdatert. God erfaring fra førsteturen mao.

ppizzleyo

Herlig! Håper Passbook blir tatt mer i bruk i de neste månedene.

Ballis

Håper filmweb kommer på banen snart.

butare

Kommer SAS med filmweb?