Første norske Passbook-applikasjon er klar

Første norske Passbook-applikasjon er klarEn av de store nyhetene i iOS 6 er utvilsomt Passbook, den eneste nye faste applikasjonen på din hjemskjerm. I Passbook kan tredjepartsutviklere lagre kort og billetter som kinobilletter, busskort, kaffekort, rabattkuponger etc. og den store fordelen er at du har en sentral plass for denne typen informasjon.

Den første norske applikasjonen som støtter Passbook er allerede på plass.

Passbook er en av de mer spennende funksjonene i iOS 6 som foreløpig er litt tom - utviklere må nemlig lage innhold for Passbook. Passbok lagrer nemlig alt av kuponger, billeter, rabattkoder, lojalitetskort og annet og fordelen er at telefonbrukeren kan ha alle disse digitale verdipapirene i én app, heller enn å lete i enkeltapper. Pass i Passbok kan også lagres med geolokasjon. Hvis geolokasjon ligger inne i et pass, vil passet automatisk dukke opp låst skjerm når brukeren er i nærheten av utsteder.

Første norske Passbook-applikasjon er klar Første norske Passbook-applikasjon er klar

For det norske markedet er det eBillett som er først ute.
eBillett er en app til iPhone som lar brukeren se program og kjøpe billetter til mer enn 200 kinoer, kulturhus, konsertscener og festivaler i hele Norge. Etter kjøp lagres billettene direkte på telefonen, og telefonen brukes som billett i innslipp. I en oppdatering som ble lagt ut i går inkluderer eBillett, som første norske applikasjon, støtte for Passbook. Billetter fra eBillett legger seg nå pent og pyntelig i Passbook.

Første norske Passbook-applikasjon er klar Første norske Passbook-applikasjon er klar

Slik fungerer Passbook med eBillett

Brukeren kjøper billetter i appen og billettene lagres deretter i appen. Fra appen kan brukeren lagre sin billett direkte til Passbook og hvis geolokasjon er lagret sammen med billetten dukker billetten automatisk opp på brukerens låstskjerm når brukeren er i nærheten og i tidsrommet for forestillingen.

Da er billetten tilgjengelig med ett enkelt sveip fra låstskjermen. Dersom det skjer endringer i oppsatt forestilling (eks. avlysning eller flytting), sendes automatisk pushvarsel til brukeren, og billetten oppdateres. Et minutt etter at passet er scannet i innslipp mottar brukeren pushvarsel om at billetten er brukt

eBillett er tilgjengelig gratis i App Store.

Captain Rehab

Er det noen kinoer i Oslo som tilbyr noe her? Og er det noen flyselskap som kommer på banen her?

TheEdge24

Gleder meg til å prøve ut eBillet sin løsning for å se om det er så lett som det burde være. Erfaring med at noen kinoer ikke har scannere som kan scanne på skjermer...

vlekanger

Lufthansa har iPhone-app som støtter Passbook... eller er det ikke så mye annet tilgjengelig i Norge ennå... men det kommer nok mer etterhvert. iOS6 ble jo lansert i går ;)

edit: Norwegian ble spurt på facbook-siden sin om de vil støtte Passbook. Svaret var følgende: "Passbook på iPhone er noe vi absolutt synes er interessant. Vi har allerede begynt å se på hvordan den nye funksjonaliteten kan verdiøke vår iphoneapp, slik at reisen for Norwegians passasjerer kan bli enda bedre. Så følg med :)"

akan86

SAS skriver på sin Twitter-konto (@SAS) følgende til en kunde som spør om de kommer til å støtte Passbook:

‏@SAS
@jimmygoolaerts Hi, we will of course consider Passbook, but it's too early to say what and when

dani93

Ingen kinoer, kulturhus, arrangement i Sandnes og Stavanger-området...

ccocoo87

It is worthy of being pointed out ray ban outlet how a type within the year repays ray ban sunglasses outlet much more consentrate on the particular needs regarding girls http://www.cheap-raybansunglasses.co.uk.