Apple lanserer nye iPads - nå enda tynnere!

Apple lanserer nye iPads - enda tynnere!

Akkurat når du trodde en iPad ikke kunne bli tynnere, så skrelte Apple akkurat vekk enda mer av iPadens tykkelse ved å lansere iPad Air 2 som ikke ruver mer enn 6.1 mm. iPad Air 2 er dermed verdens tynneste tablet. Sammen med iPad Air 2 introduserte Apple i kveld også iPad mini 3.

Alt kan bli tynnere er vist Apple sin mantra for tiden og dette gjelder også den allerede tynne iPad Air. Apple har redusert tykkelsen med 18% og den nye iPaden er ikke mer enn 6.1 mm tykk og er dermed verdens tynneste tablet skal vi tro Apple. Den er ikke bare tynnere, den har også fått en forbedret retina-skjerm, en raskere prosessor, en vesentlig forbedret GPU, Touch ID på hjemknappen og den finnes nå i gull, sølv og grå aluminium - akkurat som iPhone 6.

Apple avslørte disse nyhetene i gårsdagens glipp ved å publisere manualer for de nye iPadene i iBooks Store og Apple spøkte litt med deres evne til å holde på hemmeligheter i dagens keynote. Utseendemessig er iPad Air 2 veldig lik fjorårets design, bare tynnere og med nye farger. På innsiden er den derimot ganske annerledes og en av årsakene til at Apple har greid å redusere tykkelsen med 18% er at de nå har laminert glass, skjerm og touch-panel i et eneste stykke og dermed eliminert en god del luft mellom skjerm og glass. Glasset har i tillegg blitt behandlet med et spesialdesignet anti-reflekterende belegg som i følge Apple reduserer gjenskinn med 56 percent. Godt nytt for de som bruker iPad i sollys?

Apple lanserer nye iPads - enda tynnere!

På innsiden finner vi også en ny A8X-prosessor, en forbedret utgave av A8-prosessoren som Apple introduserte til iPhone 6. Forskjellen mellom A8 og A8X er at A8X gir en god del mer ytelse på grafikkytelsen og i forhold til A7 er ytelsen opptil 2.5 ganger bedre på grafikk. Den generelle ytelsen skal være 40% bedre sammenlignet med A7. Apple har også inkludert M8 i iPad Air 2 og du kan dermed også telle skritt, bevegelse, høyde og mye mer med din iPad. Hjemknappen er nå erstattet med en TouchID som fungerer på samme måte som du kjenner fra iPhone 5s og iPhone 6.

Apple brukte også mye tid på å fortelle oss om at iPad Air 2 har fått et vesentlig forbedret iSight-kamera med 8 megapiksler. Umiddelbart virker det som spesifikasjonene på dette kameraet tilsvarer fjorårets iPhone 5s kamera og kameraet kan ta opp video i 1080, slow-mo-video og bruke den «burst mode» for å ta mange bilder slik som på iPhone 5s. iPad Air 2 leverer også raskere tilkobling med 802.11ac Wi-Fi med Multiple-In-Multiple-Out (MIMO) teknologi. I tillegg er det også utvidet støtte for flere LTE-bånd.

Mindre nyheter på iPad mini 3

Samtidig introduserte Apple også en ny versjon av iPad mini som har fått navnet iPad mini 3. Her er forskjellene mye mindre og den største endringen er nå at iPad mini 3 har fått en TouchID-hjemknapp som sin storebror og iPhone. I tillegg har den blitt lansert i gull, sølv og grå.

Alle de nye modellene er tilgjengelig for forhåndsbestilling i Apple Store fra og med i morgen. Prisen begynner på NOK 4190,- for iPad Air 2 og 3390,- for iPad mini 3. I tillegg har Apple beholdt den gamle versjonen av iPad Air som nå koster fra 3390,- og den gamle iPad mini som begynner på 2090,-.

Valotunk

Strengt tatt er vel Dell Venue 8 7480 verdens tynneste tablet med sine 6mm.

Spørsmålet er vel når denne kommer på markedet.

markus0601

Skulle tro de hadde glemt å skrive oppdateringer på Ipad mini 3! Sammenligner man specsene på Apple sine sider er de helt nøyaktig lik med unntak av TouchID og prisforskjell på 1200 kroner! Helt sykt!

danibo77

5290,- for 64 GB cellular versjonen er ihvertfall en 1000,- billigere enn for noen dager siden.

p206cc

Skjønner ikke helt denne "hypen" med at den skal være så tynn?
Samme med iPhone 6...