GTA III på vei til iOS

GTA III på vei til iOS

Mangelen på konsollporteringer på iOS er ikke akkurat stor, og større blir den ikke med annonseringen av GTA III for iPhone 4S og iPad 2. Rockstar Games har allerede iOS-versjoner av Grand Theft Auto: Chinatown Wars tilgjengelig på iPhone og iPad. 13. oktober annonserte de via en Twitter-melding at en tiårsjubileumsutgave av Grand Theft Auto III er på vei til iPhone 4S, iPad 2 og noen andre mobile enheter.

Den 22. oktober 2011 fyller Grand Theft Auto III tre år. GTA III var det første spillet i Grand Theft Auto-serien der man kunne utforske en åpen verden i full 3D, og dette var på sin tid et stort gjennombrudd innenfor spill. Nå skal vi altså få oppleve GTA III på vår iPhone 4S eller iPad 2.

Rockstar Games har ikke sluppet noen detaljer rundt mobilversjonen av spillet, men hvis spillet blir ganske likt som konsollversjonen, vet vi allerede ganske mye.

Man spiller i så fall som en kriminell kalt Claude i Liberty City, en by som er inspirert av New York. I begynnelsen av spillet raner han en bank i byen sammen med kjæresten sin, Catalina, og en annen person. Når de skal rømme fra banken, skyter Catalina Claude og den andre personen og rømmer. Claude blir senere arrestert, og rømmer da politibilen han blir transportert i angripes.

Den store forskjellen mellom GTA III og GTA: Chinatown Wars er at i GTA III er kameraet plasset bak spilleren, mens i Chinatown Wars ser du spilleren fra et fugleperspektiv.

Videoen ovenfor er tatt fra PC-versjoen av GTA III, ikke den kommende iOS-versjonen.

De som har spilt Grand Theft Auto-serien vet nok at dette er andre boller enn ett av Gamelofts mange kopierte spill som Gangstar. Rockstar sin eneste utfordring er å gjøre spillet bedre enn Gangstar på iOS, en plattform der Gameloft har mer erfaring enn Rockstar.

GTA III vil bli tilgjengelig for følgende mobile enheter:

  • Apple iOS Devices: iPad 2, iPhone 4S
  • Android Phones: Droid X2, HTC Evo 2, LG Optimus 2X, Motorola Atrix, Samsung Galaxy S2
  • Android Tablets: Acer Iconia, Asus Eee Pad, Motorola Xoom, Samsung Galaxy Tab 10.1

Som tidligere nevnt så er ingen detaljer sluppet rundt spillet, men Rockstar sier at spillet vil bli sluppet denne høsten, noe som da skal bety før desember. Ta gjerne en titt på Grand Theft Auto: Chinatown Wars for iPhone (70 kr / lite) eller iPad (70 kr / lite kun i USA).

Via Rockstar Games

Nafoni

Da kan jeg fortelle at Rockstar har fortalt at de jobber med å bringe spillet til eldre iOS-enheter i tillegg.

En video fra Comic-Con i New York viser også spillet i aksjon