Kan vi snart leie applikasjoner?

Kan vi snart leie applikasjoner?I Apple sin nyeste beta-versjon av iTunes (10.5 beta 9) befinner det seg flere linjer med kode som hinter om en fremtidig mulighet til å leie applikasjoner.

Kan vi nå endelig få prøve applikasjoner også uten gratisversjoner før vi kjøper dem?

Nyheten ble først oppdaget av nettstedet The Tech Erra, og dukker opp kun én dag før Apple sitt iPhone event. Dette vil si at det er høy sannsynlighet for at det blir snakk om denne trolig kommende tjenesten i morgen.

Kan vi snart leie applikasjoner?

I dag så er det ingen mulighet for å prøve en applikasjon før du kjøper den, med mindre den har en gratisversjon. Muligheten for å leie filmer via iTunes kom nylig til Norge, og nå vil vi forhåpentligvis også få denne muligheten med applikasjoner. Med andre ord, vil du få muligheten til å prøve ut en (dyr) applikasjon (før du kjøper den).

Det er den andre strengen i koden som får oss til å tro at vi snart får denne muligheten.

Apps are automatically removed from your iTunes library at the end of the rental period.

Om det er Apple eller utviklere som får kontrollen over om deres applikasjoner skal kunne leies ut eller ikke, er foreløpig ukjent.

Vi håper å få vite mer rundt denne tjenesten tirsdag.

Traktor

Jeg synes dette virker ganske tåpelig. Skal man betale 2 kr istedet for 6 kr, slik forholdet er mellom å leie/kjøpe film i itunes store. Og for hvor lenge skal man kunne bruke appen, én gang, i 24 timer etter man lastet den ned eller x antall timer effektiv bruk? For noe som i utgangspunktet er så billig synes jeg heller man burde få prøve fullversjonen av appen gratis for en kort periode. Det er jo ikke akuratt som med film, hvor man som oftest bare ser/bruker den en gang.

Stheen

Jeg har aldri brukt mer enn 10 GB, og jeg hadde 16 GB iPhone.

Nå har jeg en 64 GB iPad og har 58 GB ledig. Jeg tror ikke mannen i gata har bruk for det, og det er vel egentlig Apple sin målgruppe.

Selvfølgelig ingen grunn for ikke å ha 64, men jeg tror ikke det er veldig nødvendig!

Traktor

Stheen, hva har dette med å leie applikasjoner? Tviler på at appsene blir i skyene bare fordi man leier dem :rolls eyes:

Wavelength

Det kan fungere hvis leiesummen blir trekt fra kjøpssumme(hvis en velger å kjøpe).

Jeg ser heller for meg en slags trial, hvor det blir gratis å bruke programmet i en gitt tidsperiode etter nedlastning, og som så slettes/gjøres ubrukelig uten kjøp etter denne perioden.

Traktor

Tenkte på det samme som deg JHHolen, men tviler på at det blir noe slikt. Og da kan det heller ikke kalles å leie. Blir mer som et depositum.

trymsb

Synes det virker smart. Enkelte apps bruker du gjerne i korte perioder, f.eks. om en skal til USA kan en leie Navigon US i 2 uker for 50 kroner, og en kan leie spill til ungene for flyturen.. Ingen dårlig ide, er nok marked for det, selv om jeg personlig selv bare hadde kjøpt programmene..

BzjPro

Håper det kommer til mac app store :)