itunes store

- Apple tjener over 11,5 milliarder kroner på iTunes Store

Apple har ved flere anledninger sagt at iTunes Store mer eller går i null og at den brukes til å kunne lokke til flere hardwaresalg, men en ny rapport viser at selve butikken også er, vel, god butikk.

90 sekunder musikk-sample i iTunes Store

90 sekunder musikk-sample i iTunes StorePå Apples iTunes Store kan du i dag forhåndshøre 30 sekunder av alle sanger.

Disse 30 sekundene er ikke alltid like gode og ofte er det vanskelig å få et inntrykk av musikken. Apple har derfor jobbet i lengre tid med å få disse endret til 90 sekunder og nå introduseres det i første omgang i USA.

Ny kategori i iTunes Store: Summer Sports

iTunes Summer Sports

En ny kategori til Apps har blitt rullet ut i iTunes Store som passer veldig med årstiden. Under Summer Sports finner vi applikasjoner under golf, turgåing og løping, seiling, sykling og racket-sport.

Ingen "This is It" på iTunes

This is it ikke i iTunes

Michael Jackson sitt første album etter sin død, This is it, skal lanseres den 26. oktober. Dessverre ser det ut til at Michael Jackson sin siste plate ikke blir å finne i iTunes.

Apple lanserer iTunes 9

iTunes 9

iTunes Store har solgt over 8.5 milliarder sanger og har mer enn 100 millioner registrerte kontoer. I dag lanserte Apple iTunes 9 - med Genius Mixes, bedre synkronisering, Home Sharing, redesignet iTunes Store og helt nye iTunes LP.

Nye priser og mindre DRM i iTunes Store

iTunes PlusDen siste nyheten under dagens presentasjon på Macworld Expo Keynote 2009 handlet om iTunes, og at all musikken som er tilgjengelig i iTunes Store vil bli helt DRM-frie.

Det er ikke å legge skjul på at iTunes Store med sine over 6 milliarder solgte sanger, og 75 millioner registrerte brukere, har blitt en gedigen suksess. Under kveldens Keynote kunne Phill Schiller fortelle at butikken har blitt den største leverandøren av musikk i USA.

Fremdeles ingen enighet rundt The Beatles

Beatles iPod

The Beatles er nær en avtale som vil gjøre musikken deres tilgjengelig i et digitalt format. Men bandets plateselskap, EMI, skal ha stanset forhandlingene fordi de «de vil ha noe vi ikke er villige til å gi dem», skal Paul McCartney nylig ha fortalt BBC.

iTunes-filmleie til Canada og England

iTunes Store utvider

Apple utvider sakte men sikkert sitt film-tilbud i iTunes Store til å gjelde flere land. I dag ble tjenesten gjort tilgjengelig i England og Canada. I tillegg til å leie film kan også britene og canadierene leie film direkte i butikken. Tidsrammen for å se filmene etter de først har blitt startet har også blitt økt til 48 timer.

Videoklipp av marsprogrammet «Phoenix» på iTunes U

Phoenix er en ubemannet romferd og en del av Mars Scout-programmet i regi av NASA med den hensikt å gjennomføre vitenskapelige studier av planeten Mars. Phoenix ble skutt opp 4. august 2007, og landet på Mars like etter midnatt den 26. mai 2008 norsk tid. Nå kan du se gratis videosnutter i iTunes.

iTunes Store fyller fem år

iTunes fem år

Den 28. april 2003 lanserte Apple offisielt iTunes Store, musikkbutikken som har forandret musikkbransjen. Fem år senere har iTunes Store nå over 10 millioner sanger i sitt bibliotek og har blitt USAs største musikkbutikk. I løpet av disse fem årene har iTunes Store solgt over 4 milliarder sanger og hatt mer enn 50 millioner kunder. iTunes Store kan ikke kalles noe annet enn en braksuksess.

Slik oppretter du en amerikansk iTunes-konto

iTunes Store US

Etter introduksjon av leiefilm i iTunes, er det svært mange nordmenn som ønsker å lage seg en amerikansk iTunes-konto og leie film fra statene. Du kan kjøpe et gavekort på eBay for å opprette en US iTunes-konto, og dette er fremgangsmåten for å få dette til å fungere:

Nytt iPod-spill: Lost

Gameloft har nå sluppet sitt første iPod-spill. Spillet er basert på TV-serien Lost, og du spiller legen Jack i sin leting etter svar på den mystiske øya. Historien er skrevet av de samme personene som står bak TV-serien.

Apple og EMI dropper DRM?

Apples sjef Steve Jobs skal i følge Reuters holde en pressekonferanse sammen med EMIs sjef Eric Nicoli i London. Anledningen for pressekonferansen skal være lanseringen av et spennende samarbeid. Den velrenommerte avisen Wallstreet Journal hevder at Apple og EMI vil fjerne DRM fra all EMIs musikk på iTunes Store.

Apple dominerer filmnedlastning

Det er ikke mange måneder siden Apple endret navn på iTunes Music Store til iTunes Store og samtidig la til muligheten for å laste ned filmer i den amerikanske utgaven av iTunes Store. Nå viser de siste tallene fra NPD Group at Apple har total dominans på markedet for salg av film og TV-serier, ikke ulikt hva de har oppnådd på salg av musikk.