musikk

Norsk musikkapp gjør det enkelt å lage musikk - selv hvis du er tonedøv

Norsk musikkapp gjør det enkelt å lage musikk - selv hvis du er tonedøvEn gang i blant kommer det en app som du åpner og tenker «hvorfor har ingen gjort dette før?». Disco Fingers fra norske Propell er akkurat en slik app.

Alle elsker musikk, men de færreste har mulighetene til å skape musikk. Apples GarageBand har gjort det lettere, men du må fortsatt vite hva du driver med for å skape noe morsomt. Med sin nye app ønsker Propell å gjøre hele verden i stand til å komponere musikk - uavhengig om du er 5 eller 50 år. I tillegg kommer det til å være gøy, veldig gøy.

GarageBand nå universell applikasjon

GarageBand nå universell applikasjonHelt siden Apple oppdaterte iWork-applikasjonene sine for iOS til universelle applikasjoner, har det blitt stilt spørsmål om Apple også ville gjøre dette GarageBand-applikasjonen sin som for ikke lenge siden kun var tilgjengelig for iPad. Nå har Apple endelig oppfylt vårt ønske, og du kan nå endelig lage musikk på din iPhone ved hjelp av GarageBand.

90 sekunder musikk-sample i iTunes Store

90 sekunder musikk-sample i iTunes StorePå Apples iTunes Store kan du i dag forhåndshøre 30 sekunder av alle sanger.

Disse 30 sekundene er ikke alltid like gode og ofte er det vanskelig å få et inntrykk av musikken. Apple har derfor jobbet i lengre tid med å få disse endret til 90 sekunder og nå introduseres det i første omgang i USA.

Eye of the Tiger - på iPad

Eye of the Tiger

Hvem sier at iPaden kun kan brukes til å konsumere innhold? Disse gutta beviser det motsatte ved å gjenskape klassikeren Eye of the Tiger kun med iPad som instrumenter.

Oppdag rockehistorien med Rockspots

Finn rockehistorien med RockspotsRockspots London er en ny applikasjon som presenterer over 500 musikkhistoriske adresser i London. Fra det tok av på sekstitallet og frem til idag. Finn ut hvor John møtte Yoko, hvor Jimi Hendrix døde, og hvor David Bowie poserte for coveret til Ziggy Stardust. Rockspots er foreløpig kun tilgjengelig for London, men en applikasjon for New York, San Francisco og Los Angeles er på trappene. Programmet er utviklet av det norske selskapet Kepermat.

La din iPhone lage musikk selv

Public Epidemic No 1

To svensker har sammen laget et program som kan koble sammen flere iPhone til en «organisme» som kommuniserer med lyd og skaper musikk.

Stream musikk til din iPhone

Simplify Media streamer musikk til din iPhoneFøler du at de 8 eller 16GB med lagringskapasitet du har på iPhonen din blir litt i minste laget? Skulle du gjerne hatt absolutt all din musikk tilgjengelig på iPhonen? Fortvil ikke, med programmet Simplify Media kan du lekende lett streame musikk fra din Mac eller PC rett til iPhonen.

Apple nummer to på musikk i USA

iTunes er nummer en

Det er ikke lenge siden Apples iTunes passerte noen av de største fysiske platebutikkene på salgstall og i følge de seneste tallene fra analyseselskapet NPD Group har veksten ikke stoppet. Apples iTunes Store har nemlig nå klatrer til andreplass på det totale musikksalget i USA. Det er kun lavpriskjeden Wal-Mart som selger mer musikk enn Apple.

MusikkOnline.no nå uten DRM

Den eldste norske musiktjenesten, Musikkonline.no, tilbyr nå hele sin katalog med nesten 100.000 sanger i mp3-format uten kopibeskyttelse. Tjenesten eies av selskapet Phonofile, og leverer også musik til andre nordiske tjenester som TDC Musik, Payload og Bilka Musik.

Steve Jobs med åpent brev om iTunes/Fairplay/DRM

Apple har i lengre tid vært under angrep fra flere hold når det gjelder deres DRM Fairplay som brukes på alt innhold som selges i iTunes Store. Forbrukerombudet har i Norge har gått rett på sak for å tvinge Apple til å åpne iTunes og Fairplay DRM, men som mange kommentatorer og analytikere har nevnt ligger kanskje ikke ballen hos Apple - men hos plateselskapene? I et åpent brev forteller Apples sjef Steve Jobs om de forskjellige mulighetene Apple har, hva salgs kontrakter som hindrer dem fra å åpne DRMen og hvordan en mulig løsning på DRM-problemetatikken kan se ut.

Kommer Microsofts Zune til Norge først i 2008?

Europeiske forbrukere må muligens vente lenge på Microsofts iPod-rival Zune. I USA kan mp3 spilleren kjøpes allerede 14. november i år, men det britiske magasinet New Media Age skriver nå, at Zune sansynlig vis kommer til Europa først i 2008.

»Den tidligste lanseringsdato i Storbritannia er mot slutten av 2007, men det kan også bli først i 2008,« sier Dene Schonknecht, ansvarlig for Microsofts Media-division, til magasinet. Forsinkelsen skyldes muligens, at Microsoft ennå ikke har funnet en partner til å levere innhold til onlineplattformen Zune Marketplace.

Dette kan være gode nyheter for Apple. Apples lansering av iTunes Music Store i Europa ble også forsinket av langvarige forhandlinger med plateselskapene om retten til musikken – og det samme problem kan nå ramme Microsoft.

iPhone bekreftet? Apple søker om trademark

Ryktet om Apples påståtte mobiltelefon med navnet iPhone har eksistert helt siden 1999 og mange har avskrevet ryktet som direkte oppspinn. Nå kan det se ut som personene som ikke har trodd på dette ryktet må revurdere sine uttalelser. AppleInsider kan nemlig melde at Apple har søkt om trademark for navnet "iPhone" og beskriver produktnavnet de ønsker å beskytte som en mobiltelefon og MP3-spiller.