beatles

Yoko Ono: Beatles kommer ikke til iTunes

Beatles kommer ikke til iTunesEn av de største manglene ved utvalget til Apples musikkarkiv har alltid vært Beatles. Som et av verdens absolutte mestselgende band har mange trodd at det bare måtte være et tidsspørsmål før de ble sluppet i iTunes, og det har mange ganger vært ryktet at det har vært nært forestående.

Nå sier imidlertid Yoko Ono at det neppe kommer til å skje med det første.

Fremdeles ingen enighet rundt The Beatles

Beatles iPod

The Beatles er nær en avtale som vil gjøre musikken deres tilgjengelig i et digitalt format. Men bandets plateselskap, EMI, skal ha stanset forhandlingene fordi de «de vil ha noe vi ikke er villige til å gi dem», skal Paul McCartney nylig ha fortalt BBC.

"The beat goes on" - Apple Special Event

The Beat Goes On
Apple inviterer til Special Event

Apple har nå sent ut en invitasjon til en Apple Event som tidligere kun har vært et hett rykte i Mac-miljøet. Invitasjonen har overskriften The Beat Goes On og viser en rekke CD-covere i Coverflow "modus". Som ventet ser det ut til at dette skal handle om nye iPods og musikk.

Apple og EMI dropper DRM?

Apples sjef Steve Jobs skal i følge Reuters holde en pressekonferanse sammen med EMIs sjef Eric Nicoli i London. Anledningen for pressekonferansen skal være lanseringen av et spennende samarbeid. Den velrenommerte avisen Wallstreet Journal hevder at Apple og EMI vil fjerne DRM fra all EMIs musikk på iTunes Store.

Apple får ikke enerett på Beatles musikk

Apple får ikke enerett på Beatles sin musikk på iTunes som først antatt. Apple, Inc og Apple Corps (selskapet med rettighetene til Beatles musikken) har lenge vært i en navnestrid omkring "Apple" navnet. Nå har endelig stridsøksen blitt begravet og mange har da trodd at iTunes får eneretten på Beatles musikken. Slik blir det ikke i følge Neil Aspinall, hovedsjefen i Apple Corps. Alle nettbutikker skal få lik tilgang på Beatles sin musikk som tidligere ikke har vært å kunne kjøp på nettbutikker.