iPhone navnet?

Diskuter alt omkring Apples iPhone

Innleggav ping0per » tor 11.01.2007 23:51

"Alle" har jo hørt om den supre telefonen som skal snart bli lanser som heiter iPhone. Hadde den blitt kalt noke anna so hadde ikkje alle vist at det var apple sin telefon det var snakk om.
Det er bra av apple å kalla telefonen iPhone, det får dei masse gratisk marknedsføring får. ;)

Brukerens avatar
medlem i 171 måneder
 

Innleggav burns » tor 11.01.2007 23:52

det er ingen som påstår at apple eier alle merkenavn med "i" foran, poenget må jo være - uansett hvordan man vrir og vender på det at apple har gjort et smart trekk. selv om det blir rettsak så står ikke cisco særlig sterkt da andre produkter også heter iphone. dessuten er jo som nevnt tidligere all reklame - god reklame :-D

virker som mange på forumet har spist hoggorm til middag, mye aggresjon her (:)

EDIT: dette var mitt innlegg nummer 100 "con-self-gratulations" ;)
Sist endret av burns den fre 12.01.2007 0:09, endret 1 gang

Brukerens avatar
medlem i 174 måneder
 

Innleggav ping0per » tor 11.01.2007 23:55

Åsmund skrev:Kan godt si at Apple har stjålet navnet fra Cisco, men hvem har Cisco stjålet iPhone-navnet fra? Det er flere produkter på markedet som heter iPhone, så det er godt mulig at det heller ikke er Cisco som har funnet på det. Hvis Cisco har eid navnet en årrekke, slik mange hevder, hvorfor velger de å bruke det akkurat nå? De utnytter at navnet allerede er kjennt gjennom Apple ryktene for å få mer publisitet. Cisco utnytter altså Apple, og nå ytnytter Apple Cisco. Det er vel ikke opplagt hvem som er den store stygge ulven ennå :)


Det er sant som du seier der Åsmund. Cisco hadde sikkert aldri brukt navnet hadde ikkje det våre får apple. Dei gjer det sikkert berre på "pur".
Dei lanserte ein telefon med namn iPhone som dei kunne gjort i mange år akkurat no fordi namnet er blitt verdens kjent pga. apple.

Brukerens avatar
medlem i 171 måneder
 

Innleggav kolby » tor 11.01.2007 23:57

Lenge før både Apple og Cisco lanserte produktene sine, ville 99% av de spurte sagt Apple hvis de ble spurt om hvem som har et produkt som heter «iPhone».

Nå er det heller ikke sikkert at Cisco sitt trademark dekker et produkt som en mobiltelefon, eller et produkt som Apple sin iPhone i det hele tatt, og i tillegg kan det hende at Apple ville vunnet i et rettsak bare pga. at iPhone er et såpass brukt navn på et produkt som aldri eksisterte. Man ser jo hvordan Termos™, Jello™ og Q-Tip™ brukes i dag. Man vet aldri hva som kan skje med slike ting i USA. Det er jo tross alt bedriftene som styrer staten. (Fare – Konspirasjonsteorier)

Administrator
Brukerens avatar
medlem i 212 måneder
 

Apple vs Cisco

Innleggav Gunsmoke » tor 11.01.2007 23:58

Har lekt litt med tanken at Apple lanserer mobilen under IPhone nå og vil som sagt få utrolig mye oppmerksomhet helt frem til lanseringen, og da vil jo alle kalle den for IPhone.
Hva med at Apple går hen og taper i retten for bruken av navnet, og må betale Cisco X antall millioner $ så vil i hvertfall jeg alltid bruke navnet IPhone uansett hvilken model de kommer med senere.
Apple vil nok betale X antall millioner $ for Super PR. 8-)

Brukerens avatar
medlem i 171 måneder
 

Innleggav ping0per » tor 11.01.2007 23:59

burns skrev:det er ingen som påstår at apple eier alle merkenavn med "i" foran, poenget må jo være - uansett hvordan man vrir og vender på det at apple har gjort et smart trekk. selv om det blir rettsak så står ikke cisco særlig sterkt da andre produkter også heter iphone. dessuten er jo som nevnt tidligere all reklame - god reklame :-D

virker som mange på forumet har spist hoggorm til middag, mye aggresjon her (:)


Hehe :-) Er også enig med deg.
Selfølgelig har ikkje apple rett på alle namn med "I" foran seg. Sjølv om Cisco eiger namnet so synt eg det var unevendig å produsere ein telefon i frå dei med namnet iPhone når det har våre årets største rykte innen mobil og data at det kjem ein super mobil i frå apple med namnet iPhone.

Brukerens avatar
medlem i 171 måneder
 

Innleggav byfixar » tor 11.01.2007 23:59

June 10, 1999
November 2, 1998

"Ja, iPhone er aldri brukt før, og Apple eier det fordi Apple er Apple"

Brukerens avatar
medlem i 184 måneder
 

Innleggav dr. Zzz » fre 12.01.2007 0:00

Står ikke i'en for "internet" da? (I den opprinnelige iMac altså)
medlem i 179 måneder
 

Innleggav burns » fre 12.01.2007 0:03

jo i står for internet som e står for education i Mac familien..

Brukerens avatar
medlem i 174 måneder
 

Innleggav kolby » fre 12.01.2007 0:05

Tar det raskt fra Wikipedia så vi slipper at tråden blir om dette:

«Apple declared the "i" in iMac to stand for "Internet".»

«Apple later adopted the "i" prefix across its consumer hardware and software lines, such as the iPod, iBook, iPhone, iLife, iPhoto, iMovie, iDVD, iTunes, iWeb, iWork, iSight, and iSync. The prefix has caught on for non-Apple Inc products as well.»

Administrator
Brukerens avatar
medlem i 212 måneder
 

Innleggav bxc » fre 12.01.2007 0:08

Skal vi begynne å whine om at Apple ripper den orginale iPhone iom at den orginale iPhone fra 97 støtter html 3.2 og POP3 ?

Brukerens avatar
medlem i 176 måneder
 

Innleggav ErikB » fre 12.01.2007 0:28

Denne bloggen er strålende, og viser hvor mye engasjement og ressurser det er lagt ned FØR Apple lanserte og resten av verden hadde sett klenodiet:

http://appleiphone.blogspot.com/

Brukerens avatar
medlem i 182 måneder
 

Innleggav jrundruud » fre 12.01.2007 1:05

kolby skrev:Tar det raskt fra Wikipedia så vi slipper at tråden blir om dette:

«Apple declared the "i" in iMac to stand for "Internet".»

På en <a href="http://youtube.com/watch?v=60eGvP-EAm4">film</a> på YouTube virker det som om "i"-en i iMac står for "internet", "individual", "instruct", "inform" og "inspire".

EDIT: Spol fram til 0:40 ;)
medlem i 173 måneder
 

Innleggav dusa » fre 12.01.2007 1:20

Kunne godt tenke meg at den ble kalt "eplesymbol"Phone (med eple foran som på appleTV). Da kan folk som ikke greier å si aifon (som sier ifon) bare kalle den epletelefonen - enkelt og greit.

Brukerens avatar
medlem i 194 måneder
 

Forrige

Returner til iPhoneHvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]cron