Hva lanserer Apple i kveld?

Hva lanserer Apple i kveld?

Innleggav admin » tir 10.09.2013 11:17

Hva lanserer Apple i kveld?

Tradisjonen tro tar vi en titt på ryktebørsen og prøver å gi en mer eller mindre kvalifisert gjetning på hva Apple vil lansere i kveld. Alle vet at det blir en ny iPhone, men hvordan blir den og kommer det en billigere telefon samtidig?

SJeldent har det florert så mye informasjon, iPhone-deler og troverdige bilder før en lansering som denne gangen. Tim Cooks løfte om å «double down on security» ser ikke ut til å ha båret frukter og vi vet mye om hva som skjer på kveldens event. På en måte er jo dette veldig kjedelig ettersom spenningen er tatt litt ut av arrangementet, men samtidig så er det mye vi foreløpig ikke vet og detaljene er fortsatt uklare.

iPhone 5S


Vi forventer at vi i kveld vil se Apples nyeste toppmodell bli lansert og alt tyder på at Apple vil fortsette på samme måte som ved tidligere lanseringer. Det vil si at årets nye iPhone bygger på designet som ble lansert med iPhone 5 og derfor antar man også at navnet kanskje blir iPhone 5S. Det er dog ingenting som så langt peker på at det er navnet og vi får foreløpig forholde oss til at det kun er et kallenavn.

Det er allikevel en forskjell i år fra lanseringen av iPhone 4S - alt peker nemlig på at Apple nå er klare for å introdusere en eller flere nye «farger» på iPhone 5S. Vi har sett et stort antall lekasjer med en champagne eller gullfarget iPhone 5. Fargen beskrives, av de som har sett den, mer som champagne enn gull, men dette er en åpenbar ny retning for Apple som tidligere kun har laget svart og hvit iPhone.

iPhone 5S i gull

I tillegg har også en ny grå iPhone 5S også vist seg i flere lekasjer, men denne er noe mer usikker ettersom den enda ikke har blitt sett i en ferdig utgave. Alt tyder i hvert fall på at Apple vil introdusere minst en ny farge (champagne) og kanskje fler. Utover fargeendringer vil det nok ikke være store designendringer på telefonen, men det skjer kanskje noe med hjemknappen vår.

Den store nyheten i år ser nemlig ut til å være en fingeravtrykkleser i hjemknappen. Etter at Apple, rett før fjorårets iPhone-lansering, kjøpte sikkerhetsselskapet AuthenTec har det vært spekulert mye i hvordan Apple har tenkt å bruke selskapets teknologi. I dag får vi nok en smakebit på det ettersom at de ellers så troverdige Wall Street Journal har «bekreftet» at Apple vil introdusere en fingeravtrykkleser i hjemknappen.

Fingeravtrykkleser


Fingeravtrykk

AuthenTec var kjent for å lage de beste fingeravtrykkleserene i verden før de ble kjøpt opp av Apple i 2012. Deres teknologi har funnet veien inn i hjemknappen til iPhone 5S og det spennende er å se hva Apple faktisk vil bruke en slik leser til. Bruksområdene er mange og det mest åpenbare er jo selvsagt muligheten til å låse opp telefonen med din finger, men det er å tenke for snevert. Apple kan bruke en fingeravtrykkleser til mye mer enn det og det kan være Apples første ordentlige steg mot en fungerende betalingsløsning med telefonen. Videre så kan man også tenke seg en rekke andre muligheter - f.eks. opplåsing av Macen via iPhone, APIer for utviklere som trenger sikre applikasjoner osv. Det er også av interesse å se at Apple har søkt om patent på en kombinert fingeravtrykkleser og NFC-brikke.

Det har lenge vært sådd mye tvil om Apple vil satse på NFC eller heller gå får Bluetooth 4 som allerede er implementert i alle nye Apple-produkter. Dette nye patentet får NFC til å virke mer sannsynlig, men samtidig skal vi ikke glemme at Apple patenterer teknologi de nødvendigvis ikke ender opp med å bruke i et produkt. Med en fingeravtrykkleser i hjemknappen må vi sannsynligvis forvente noen endringer i utseende på hjemknappen.

Kamera


iPhone 5S kamera

Kameraet til iPhone 5S ser nok også en oppgradering. Alle lekasjer viser at kameraet når en dobbel LED-flash for å få bedre belysning når kameraet brukes om kvelden. Videre så har det også blitt antatt at Apple vil gjøre noen mindre forbedringer på kameraet og inkludere en linse med en bedre aperture på f/2.0. Dagens iPhone har en aperture på f/2.4 og lavere aperture betyr at kameralinsen slipper inn mer lys som igjen vil gi bedre bilder. Apple vil nok ikke konkurrere i megapikselkrigen ettersom megapiksler ikke har noe å si på kvaliteten på bildene - optikk er viktig. Et nytt kamera betyr også mest sannsynlig at Apple vil gjøre forbedringer på videobiten av dette kameraet. Bevis for en ny 120 fps slow-motion funksjon i kameraet har blitt funnet i iOS 7.

Prosessoren vil også oppgraderes og flere rykter peker på en A7-prosessor og noen har også hevdet at dette er en 64-bits prosessor. Uansett kan man garantere at prosessoren er raskere og kanskje bruker den også mindre strøm enn sin forgjenger. Prosessorhastigheter og minnestørrelser er lite interessant ettersom det er bruksopplevelsen som teller på mobiler og her er Apple best i klassen.

Å gjette på pris er heller ikke alt for vanskelig når det kommer til Apple-produkter. Vi antar at Apple vil fortsette med nøyaktig samme prissetting som tidligere. Eventuelle prisendringer vil nok skyldes endringer i valutakurs. Det vi derimot ikke vet er om Apple f.eks. fjerner 16GB iPhone og lar 32GB være den nye standarden samtidig som de introduserer en 128GB-versjon.

iPhone 5C


Den største nyheten i år blir nok at Apple ser ut til å introdusere en helt ny iPhone - nemlig iPhone 5C. Siden den første iPhone har Apple hatt som tradisjon å redusere prisen på fjorårets iPhone og fortsette å selge denne. Av den grunn er det fortsatt mulig å kjøpe iPhone 4S og faktisk også iPhone 4.

iPhone 5C

Med iPhone 5C kan det se ut til at Apple ikke vil fortsette denne trenden. iPhone 5C er nemlig en ny iPhone som så langt ser ut til å være basert på dagens iPhone 5, men med et nytt ytre i plast. Dette gjør Apple sannsynligvis for å kunne redusere prisen ned til samme nivå som de normalt selger de gamle telefonene med og lage et klarere skille mellom de forskjellige telefonene.

iPhone 5C ser så langt ut til å komme i en rekke forskjellige farger og utseendemessig være lik iPhone 5, men i plast fremfor aluminium. Spesifikasjonene på iPhone 5C er fortsatt helt i det blå og dette, samt prisen, blir et av kveldens spenningsmoment.

Annet


Kveldens Apple presentasjon fokuserer på iPhone og det er ikke forventet at Apple skal lansere noen andre nye produkter. Det er dog mulig at nye utgaver av iWork for iOS 7 vil vises fram ettersom Apple har lovet at disse blir lansert i løpet av 2013. En lanseringsdatot for iOS 7 ligger også i kortene. Nye iPads kommer ikke i kveld, men heller en ny event senere i år.

Det vites foreløpig ikke om Apple planlegger å streame denne eventen live slik de gjorde under WWDC, men det får vi nok vite i løpet av dagen. Det braker uansett løs klokken 19:00 og vi vil holde deg oppdatert utover kvelden.

Administrator
Brukerens avatar
medlem i 173 måneder
 

Jeg gleder meg! Valgvake i

Innleggav MacLet » tir 10.09.2013 12:02

Jeg gleder meg! Valgvake i går, og Apple-vake i dag!

Brukerens avatar
medlem i 136 måneder
 

Jeg tror at iPhone 4, iPhone

Innleggav Macini » tir 10.09.2013 13:19

Jeg tror at iPhone 4, iPhone 4s og iPhone 5 blir erstattet av iPhone 5c og at det kommer en ny iPhone 6
Uansett gleder jeg meg til i kveld

Brukerens avatar
medlem i 163 måneder
 

Re: Hva lanserer Apple i kveld?

Innleggav jij1984 » tir 10.09.2013 14:49

Det kommer oppdaterte/nye mac av noe slag.
Oppgraderte til Fusion 6 igår, da kom det opp at blant det som var nytt var støtte for nye macs.
medlem i 141 måneder
 

Tror det meste av det du

Innleggav arildsd » tir 10.09.2013 16:33

Tror det meste av det du ramser opp stemmer, men tror ikke de kommer til å implementere noen betalingsløsning vha fingersensoren og NFC teknologi enda da Apple aldri har lansert en ny standard FRØ de vet den har solid utbredelse over hele verden, noe ikke dette har. Selv synes jeg det er trist for tror dette er noe som virkelig ville slått an her til lands!

Ryktes også om oppdatering til appletv men bla annet mulighet for å kjøpe musikk via itunes og flerskjermstøtte for de som skal ha OS X Mavericks og iTunes Radio blir tilgjengelig (kun USA).

Brukerens avatar
medlem i 100 måneder
 

Har Apple aldri har lansert

Innleggav Burrell » tir 10.09.2013 17:22

Har Apple aldri har lansert en ny standard før den har solid utbredelse?

Hva med Thunderbolt, FireWire, SCSI, ADB, etc.?

Brukerens avatar
medlem i 181 måneder
 

Når begynner det ikveld?

Innleggav budbringeren » tir 10.09.2013 17:52

Når begynner det ikveld? Mulighet for at ios 7 slippes ikveld, eller er ikke beta testing helt ferdig?

Brukerens avatar
medlem i 187 måneder
 

blir Aplle-vake ja!

Innleggav Linas2 » tir 10.09.2013 17:55

blir Aplle-vake ja!
medlem i 73 måneder
 

Storen er i hvert fall nede.

Innleggav Arne Borgersen » tir 10.09.2013 18:05

Storen er i hvert fall nede. Byttet bort post-it lappen med en litt moderne karusell...

http://store.apple.com

Brukerens avatar
medlem i 135 måneder
 

Svensk TV4 sender eventen

Innleggav kjeinge » tir 10.09.2013 18:17

Svensk TV4 sender eventen live i kveld.
medlem i 101 måneder
 

Re: Hva lanserer Apple i kveld?

Innleggav kayronny » tir 10.09.2013 18:24

Svensk TV4?
medlem i 110 måneder
 

hvor kan man se det? :)

Innleggav Black_Raven » tir 10.09.2013 18:35

hvor kan man se det? :)
Sist endret av Black_Raven den tir 10.09.2013 18:37, endret 1 gang

Brukerens avatar
medlem i 93 måneder
 

*

Innleggav perh1 » tir 10.09.2013 18:47

*
Sist endret av perh1 den tir 10.09.2013 18:59, endret 1 gang

Brukerens avatar
medlem i 147 måneder
 

http://www.tv4play.se/program

Innleggav mytsberg » tir 10.09.2013 18:48

http://www.tv4play.se/program/nyheterna ... id=2439058
Her skulle de vise, men ser ut som det utgår nå...
Sist endret av mytsberg den tir 10.09.2013 18:52, endret 1 gang

Brukerens avatar
medlem i 189 måneder
 

takk! :)

Innleggav Black_Raven » tir 10.09.2013 18:52

takk! :)

Brukerens avatar
medlem i 93 måneder
 

Neste

Returner til Artikler (iPod1)Hvem er i Forumene

Registrerte brukere: Google [Bot]