GarageBand er enormt populært!

Wired skriver i dag en artikkel om Apples nye program, GarageBand, og den enorme populariteten programmet har oppnådd. I løpet av få uker har det blitt lagt ut flere tusen GarageBand låter på nettet! Kun få uker etter GarageBand lanseringen finner vi allerede en rekke nettsider som tar for seg GarageBand enten ved deling av loops og beats eller ferdige sanger. Sider som Macjukebox, iCompositions og MacJams lar deg dele din ferdige musikk med resten av verden, og du finner allerede tusenvis av låter på disse nettstedene.

Denne nye formen for deling av musikk skaper bølger i musikkmiljøet og har virkelig gitt ukjente artister muligheten for å vise sitt potensiale. Det spekuleres allerede om Apple vil la noen av de mer profesjonelle GarageBand brukerene slippe til på iTunes Music Store, dog under en egen kategori.

Hvis Apple velger å la GarageBand brukere slippe sin egenkomponerte musikk inn på iTunes vil dette kunne virkelig revolusjonere måten musikk selges og leveres. Det vil kunne bli et maktskifte i musikkbransjen hvor plateselskapenes makt reduseres, mens produsenten og distributøren får forsterket sin posisjon.

Det vil bli virkelig spennende å følge utviklingen i den digitale musikk verdenen. Apple satser stort og så langt ser det ut til at satsningene bærer frukt. En modernisering av platebransjen er noe alle ønsker velkommen, og forhåpentligvis er det Apple og forbrukerene som starter den!

Les forøvrig vår test av GarageBand

Tags: