Norsk startup utfordrer Snapchat og Tinder

Norsk startup utfordrer Snapchat og TinderMed et sosialt mediemarked som har eksplodert, kommer det en sjelden gang mobilapper som virkelig fanger folks oppmerksomhet og sprer seg over hele verden. Nå kan kanskje den neste store internasjonale appen komme fra lille Norge?

Blink er appen som tar sikte på å konkurrere med både Snapchat og Tinder. Ved å vise små, ekte «blink» fra livet, skal appen hjelpe brukerne til å komme i kontakt med mennesker de kanskje aldri har truffet tidligere. Blink er en hybrid mellom Snapchat og Tinder med en liten bit av Vine på toppen.

Selv om Facebook fortsatt er det absolutt mest dominerende sosiale nettverket, så dukker det stadig opp nye, mindre og mer spesialiserte nettverk. Instagram er for bilder, Vine er for video, Snapchat for bilder og Tinder for sjekking. Det er nettop her den nye norske appen Blink kommer inn på det sosiale mediemarkedet.

Hvis du for eksempel er på Øya-festivalen og er interessert i å komme i kontakt med nye mennesker du kan dra på fest sammen med etterpå, er Blink den perfekt appen for å fikse det

sier Martin Jensen, en av Blink-skaperne.

Blink er en sosial medieapp som lar mennesker komme i kontakt med hverandre ved hjelp av korte videoer. Ved hjelp av telefonens lokasjon deler brukerne videoer av seg selv og livet sitt til mennesker i nærheten.

I likhet med sjekkeappen Tinder, går Blink ut på å «like», få «likes» og så begynne å chatte. Videoene man deler varer kun i fem sekunder og kan ikke ses av samme bruker igjen. I tillegg jobber skaperene med å utforme en algoritme som gjør at du kun får opp videoene de tror vil være de du liker mest.

På denne måten får man opp de absolutt beste, nyeste og nærmeste videoene først

sier Mathias Nedrebø, som har ansvaret over sorteringen av videoene.

Sosiale apper er det som ligger øverst på ønskelisten til de store firmaene som Facebook og Google om dagen. Den sosiale meldingappen WhatsApp ble nylig solgt for sjokkerende 113 millarder kroner i februar i år. Alt handler om å få flest mulige brukere til å bruke tjenesten og det er selvsagt akkurat dette som blir Blink sin store utfordring.

Applikasjonen er et svært godt stykke håndtverk og tjenesten i seg selv er både interessant og relativt unik. Den ligner kanskje mest på dagens Tinder, men med video i stedet for bilder. Spørsmålet er om Blink greier å vokse raskt nok før Tinder introduserer en lignende funksjon eller om Blink ved å ikke fokusere på sjekking kan nå et annet type publikum.

Blink kom i App Store mandag 21. april og har allerede fått brukere fra hele verden. Applikasjonen kan lastes ned gratis fra App Store. Sjekk også getablink.com.