Bruk din iPhone som et actionkamera

Gjør din iPhone om til et action-kamera

Actionkameraer som GoPro og Contour har blitt svært populære blant folk som driver med forskjellige «action»-sporter. Å ha et kamera til å dokumentere begivenheten er alltid morsomt, men trenger man egentlig et ekstra kamera når man har en iPhone?

Siden vår iPhone har et særdeles kapabelt kamera er det egentlig kun en ting som er i veien for å bruke vår iPhone som et actionkamera - beskyttelse. iPhonen er jo ikke akkurat kjent for å være glad i vann, snø, støtt og fall og dette er jo ofte elementer i actionfylt sport som skal filmes.

Heldigvis så har en rekke produsenter skjønt at det finnes et marked for deksler som gjør vår iPhone brukbar som et actionkamera. Disse dekslene har det til felles at de beskytter iPhonen fra vann og støt samtidig som de gjør det enkelt å montere iPhonen på sykkelstyret, hjelmen, motorsykkelen eller andre steder du vil ha kameraet montert. I tillegg forbedrer de også kameraet med en vidvinkel «fisheye»-linse som utvider kameralinsen til å dekke rundt 170 grader.

Hitcase Pro

Hitcase Pro

Hitcase startet som en produsent av røff beskyttelses for din iPhone, men selskapets største suksess er Hitcase Pro - et beskyttelsesdeksel som gjør iPhone om til et actionkamera.

Hitcase har vært smarte og designet Hitcase Pro slik at den støtter GoPro sine tripod festeanordning. Det betyr at Hitcase Pro kan brukes med det meste av GoPro sine festeanordninger og kan dermed også fungere som et backup-kamera hvis du allerede er en ivrig GoPro-bruker.

Hitcase Pro er også vanntett ned til hele 10 meter og iPhonen kan dermed også bli med ut på surf, kayak eller andre turer i det våte element. Hitcase Pro ser ut til å være den av actionkameradekslene som beskytter iPhonen best og den er tilgjengelig for både iPhone 4/4S og iPhone 5 til $129. En gratis videoopptaksapplikasjon med GPS, hastighetsmåler osv. følger også med og kan brukes til å ta opp video, men du kan selvsagt også bruke en hvilken som helst iPhone-applikasjon til opptak.

Optrix

Optrix

Optrix er et selskap som spesialiserer seg på å produsere actionkamera-beskyttelse til iPhone og selskapet har to produkter - XD4 og XD5. XD5 støtter iPhone 5 og XD4 støtter iPhone 4/4S samt iPod touch fjerde generasjon. Optrix er dermed den eneste produsenten av slikt utstyr til iPod touch som vi har funnet og har du lyst å bruke telefonen din til noe annet enn opptak, kan en iPod touch gjøre samme nytte.

Optrix sine produkter er vanntette ned til 4.5 meter, beskytter mot støv og slag samtidig som det faktisk er mulig å benytte telefonen mens den er i dekselet. Optirix har også et svært stort utvalg av festetyper og du kan montere Optrix på det meste av utstyr og overflater.

Prisen er fra $99 for iPhone 4/4S/touch og $129 for iPhone 5.

Mophie OutRide

Outride

Mophie er mest kjent for å lage svært gode batterideksler til iPhone og selskapet har bygd seg opp på flere slike suksesser. I fjor lanserte de Mophie OutRide som er deres actionkamera-løsning for iPhone 4/4S. Mophie har ikke oppdatert OutRide til å støtte iPhone 5 enda og er dermed utelukkende for den eldre modellen.

Mophie sin OutRide ser, i kjent Mophie stil, til å være et svært gjennomført produkt i god kvalitet. Som de andre produktene beskytter OutRide deg for støt, vann (vanntett 5 meter) og skitt. Den har også en vidvinkelslinse som sørger for at du får tatt opp all action rundt deg når du sykler, surfer eller står på ski.

OutRide har også en medfølgende applikasjon og et «community» hvor du kan laste opp videoen du tar. Applikasjonen og hele pakka ser mest gjennomført ut hos Mophie, men de vet også å ta seg betalt. Prisen er $149 for OutRide og dette inkluderer en god del festeløsninger også.

Prisen på disse dekslene er i overkant høye siden man faktisk kan få kjøpt relativt billige actionkameraer fra GoPro, Contour og andre. For $149 kan du faktisk få et dedikert actionkamera, dog ikke med like god videokvalitet og bruksområde som en iPhone.

Samtidig kan slike deksler selvsagt også brukes når du ikke tar opp video og kun trenger særdeles god beskyttelse mot vær og dine omgivelser. Hvis du ferdes mye ute i naturen er et slikt deksel ingen dum investering.

freddjoh

Liker!!!

AllFather

Har selv iPhone 5 og må si jeg er lite imponert over kameraet, spesielt hvis man ikke har "flomlys".

Ville ikke ha brukt det til noe slikt.

freddjoh

Rart. Det vinner jo den ene testen etter det andre.

danibo77

Dårlig kamera? Har flere klipp fra GoPro-kamera fra i fjor. I år brukte jeg utelukkende iPhone i bakken. Knall gode bilder!

LLH

Vurderer og kjøpe et Hitcase deksel, er det noen her inne som har noen formening om hvor mye telefonen inni tåler? Tenker da på fall i skibakken, hopp fra 10-meteren osv.

danibo77

Så lenge det ikke er solid overflate den treffer (betong) så går mye bra. Har et lifeproof-deksel og mistet min omtrent 20 m ned en skrent på is/snø. Ikke noe fuss.

cladi

Hvordan fungerer betjeningen av kameraet med et slikt deksel? Altså: Hvordan starter man opptak, hvordan stopper man osv osv? Noen som vet?

gvalstad

Du starter opptak med deres egne app eller den i ios.

Dekslet er relativt stort, det er fisheye på linsen, du må presse litt ekstra for å få touch til å fungere og du når ikke tak i lydløsknappen.

Magnusha

Noen som vet om det finnes noen billigere alternativer som støtter gopro mount?

timmi

Jeg har en Hitcase Pro med feste til hjelm og bil til salgs billig.
Kontakt meg på PM.