Telenor aktiverer 4G/LTE for iPhone 5 i Norge

Telenor aktiverer 4G/LTE for iPhone 5 i NorgeTelenor kunne i dag offentliggjøre på Twitter at de nå har aktivert støtten for 4G/LTE for iPhone 5 i Norge.

Som kjent benytter Apples iPhone og iPad ikke samme frekvens som hovedfrekvensen som benyttes til 4G her til lands, men Telenor har nå oppdatert sine basestasjoner til å støtte også 1800MHz-frekvensen som benyttes av Apple. Det betyr at du nå kan få raskere mobilnett på iPhone der hvor dette er bygd ut.

Støtten for 4G/LTE krever at du har oppdatert til iOS 6.1.2 og har en iPhone 5. Telenor sier at andre iOS-enheter med LTE skal kunne benytte 4G-nettet senere i år. Foreløpig er det Tromsø, deler av Lillestrøm og noen steder i Oslo som er oppgradert med denne frekvensen, men Telenor lover i tillegg at og de mest sentrale delene av Oslo, Bergen Trondheim og Stavanger skal være oppgradert allerede før sommerferien.

For å se hvor LTE-dekningen er i dag kan du ta en titt på
ekningskartet til Telenor som viser hvor du kan få 4G/LTE. Dette kartet viser ikke hvor 1800MHz-frekvensen er støttet enda.

Tags:

meridian1979

Telenor sier at andre iOS-enheter med LTE skal kunne benytte 4G-nettet senere i år.

Betyr dette at LTE vil fungere på 4G-nettet senere? På Apples supportsider står det at det ikke vil fungere i noen andre land enn USA:
http://support.apple.com/kb/HT5205?viewlocale=no_NO&locale=no_NO

aodinsen

Skjønner ikke helt spørsmålet ditt. :-) 4G er bare en populærbenevnelse på LTE. Med andre ord er LTE og 4G det samme.

Den artikkelen du viser til her gjelder iPad, ikke iPhone.
:-)

Red:
Når det gjelder iPad vil den ikke støtte LTE/4G-frekvensene som brukes i Norge og 4G vil følgelig ikke fungere på nåværende versjoner av iPad.

meridian1979

Med iPad 3 skulle det stå, Hehe.

aodinsen

Med mindre du har 4. generasjons iPad, for den støtter tydeligvis 1800 MHz-båndet (4G-teknologien opererer på).

Mer info her: http://www.apple.com/ipad/LTE/

Mikro

Jeg har oppdaterte, aktiverte LTE, sjekket at området mitt var dekket og alt. Jeg tok så en telefon til Telenor og spurte om de kjnne sjekke om jeg hadde simkort med støtte for LTE(mitt er fra okt 2012). Det hadde jeg ikke. De skulle sende nytt kostnadsfritt :)

Så et tips til alle: Sjekk med operatøren deres at dere har sim kort som støtter LTE!

KILLERWHALE

Funker bra dette !!
Ping varierer fra 30ms og opp avhengig av server.
[url">http://ipod1.no/forum/viewtopic.php?p=2389063#p2389063

steinagard

Jeg bor midt i et stort område som fremstår MED dekning i nærheten av Oslo. Jeg har fått oppdatert operatørinnstillinger, men får bare 3G på iphone 5 og ipad mini.

Jeg lurer da på om det som står i artikkelen at de vil oppdatere store deler av oslo før sommerferien betyr at det dekningskartet som viser at hele oslo er dekket betyr at det kun er noen av basestasjonene som dekker 4G, som også håndterer iphonen?

Ble litt kryptisk dette, men om noen skjønte hva jeg mente hadde det vært hyggelig med et svar :-)

meridian1979

Står det 4G på baksiden av simkortet ditt? Det gjør det ikke på mitt, får bare 3G dekning. Bestilte nytt simkort tidligere idag.

nosey

Ifølge dekningskartet til Telenor så er det 4G-dekning i Trondheim også, men jeg får ikke inn det...?

Jeg har nylig byttet fra Telenor til One Call. Simkortet mitt fra One Call er derfor fra etter iPhone 5 kom, men det står ingenting på det om det er 4G eller ikke, men det er jo så lite at det ikke er plass til det... Regner egentlig med at det gjør det, men er det noen som kan bekrefte at det gjør det?
Og hvis det støtter 4G, så har det ikke frekvens noe å si, da fungerer det vel på alle 4G-frekvenser? eller?

EDIT: ser nå at det står i artikkelen at dekningskartet ikke viser hvor 1800MHz-frekvensen er støttet enda, beklager. Håper vi får det snart her i Trondheim også! :)

KILLERWHALE

Fikk 48 Mbit ned og 28 Mbit opp på en server i Oslo fra Tromsø.

Ping varierer fra 30 ms og oppover.

[url">http://bildr.no/image/1411173.jpeg

Funker bra dette :)

eplefrik

Vil dette fungere på OneCall når man bruker mobilnettet til Telenor?

Freyvoll

Jeg er midt i byen nå, opp ved Karl Johan. Har aktivertg 4G, men sitter fortsatt her med 3G

nicco

Fungerer ypperlig i Tromsø sentrum, LTE 35 Mbps ned og 20 Mbps opp. (Talkmore)

Tubaplayer

Telenor og Apple glemte å si at vi som bor i strøk med 4G-dekning - men ikke på 1800MHz - mister 3G når vi oppdaterer.. Har alltid hatt ok 3G-dekning hjemme (Gausel, Stavanger), men nå er det kun Edge å finne her.. :(

Ballis

Det er ikke tilfelle her i allefall. Jeg er i Oslo og har fortsatt 3G over alt. Har for å være helt ærlig ikke sett noe til LTE enda, selv om jeg har dette aktivert.

MS377

Etter det jeg forstår vil det ikke virke for de som har Onecall, kun for Telenor sine selskaper. Selv har jeg byttet til Djuice med 600 min/600sms og MMS samt 4 gb data for 298,- i måneden.

Veldig fornøyd med det!!

Wilford

Om du nå har støtte for 4G (LTE), hva vil displayet på iPhone 5 vise når du er tilkoplet en basestasjon med 4G støtte?

nicco

3G er byttet ut med LTE

monken

Har Talkmore LTE dekning?

meridian1979

Hm. Nå mister vel vi muligheten til å skru av/på 3G? Dersom jeg skrur av LTE nå, går den rett på 3G - men muligheten til å skru av 3G er borte. Dumt når man befinner seg på et sted med dårlig 3G dekning.

beer_

For å få 4G på telefonen må kundene laste ned siste versjon av operativsystemet (6.1.2), og deretter gå inn i Innstillinger - Generelt - Mobilnett for å skru på LTE. For kunder som allerede har siste versjon av operativsystemet, er det kun operatørinnstillingene som må oppdateres. For å få disse må kunden gå inn på Innstillinger - Generelt - Om (det trigger oppdatering av Operatørinnstillingene)

Mort96

Hvordan er dette for oss med iPad Mini?

nosey

Hm. Nå mister vel vi muligheten til å skru av/på 3G? Dersom jeg skrur av LTE nå, går den rett på 3G - men muligheten til å skru av 3G er borte. Dumt når man befinner seg på et sted med dårlig 3G dekning.

Hvis det er dårlig 3G/dekning så går den automatisk over på EDGE :)

meridian1979

Hvis det er dårlig 3G/dekning så går den automatisk over på EDGE :)

Fullstendig klar over det, jeg tror ikke du forstår hva jeg mener. Jeg er interessert i å kunne kontrollere det selv. Dersom man skal ringe i et område med dårlig 3G dekning, får man som regel mye bedre forhold ved å skru av 3G.

nosey

Okei. Det var ikke jeg klar over. Har dessverre ingen løsning til deg da nei :(

eplefrik

@Mort96, ifølge Apple sine sider ser det ut som at iPad mini ikke støtter LTE i Norge.

meridian1979

Hvordan er dette for oss med iPad Mini?

http://www.apple.com/ipad/LTE/

Ballis

Det er litt kjipt å ikke kunne tvinge telefonen til Edge etter oppdateringen. Edge gir ofte svært mye bedre talekvalitet der 3G dekningen er dårlig, men ikke dårlig nok til at telefonen selv velger Edge.

I Oslo er for øvrig LTE dekningen spotty, men der det er deking er ytelsen etter min erfaring helt fantastisk. Trodde ikke mobilbrukere strengt tatt hadde behov for noe raskere enn 3G, men etter å ha prøvd må jeg innrømme at jeg ser behovet og at selv god 3G dekning nå oppleves å gi litt trege hastigheter.

meridian1979

Det er litt kjipt å ikke kunne tvinge telefonen til Edge etter oppdateringen. Edge gir ofte svært mye bedre talekvalitet der 3G dekningen er dårlig, men ikke dårlig nok til at telefonen selv velger Edge.

Det er akkurat det jeg mener. På jobb har jeg meget dårlig 3G dekning, derfor pleier jeg å skru av 3G for å ha godt signal på iPhone med Edge. Håper dette blir fikset raskt.

nosey

Jeg var som sagt ikke klar over dette fra før av, så jeg håper også det blir fikset. Da har jeg et enkelt triks på lager hvis det er dårlig med 3G-dekning :) takk!

Matt

Noen som kunne oppklare dette med datahastigheter på abonnementene litt?

Ser at Djuice skriver 10 Mb/s under datahastighet på sine abonnement, og at Telenor varierer på sine bedriftsabonnement fra 3 Mb/s til 15 Mb/s på sine datapakker med tilgang til 4G-nettet.

Betyr dette at man aldri vil få utbytte av LTE-hastighetene fordi de kuttes i abonnementene?

Har i dag Onecall men vurderer å bytte til et Telenorselskap pga BankId og 4G, men lite vits hvis man maks får 10 Mb/s i abonnementet.

nosey

Du har et poeng der. Jeg lurer på det samme. Og en annen ting jeg ikke skjønner noe av; HVA er bankid? Hva er forskjell på bankid og nettbank/mobilbank/nettbank på mobil?? Og hvorfor fungerer bankid kun med telenor?

gvalstad

Bank id på mobil, kun et lite Googlesøk unna - https://www.bankid.no/Dette-er-BankID/BankID-pa-mobil/

jebjella

Regner ikke med at LTE virker når man har Ventelo? Er Telenor sitt nett det også, men står kun 3G inne på instillinger. På iPad mini som jeg har står det LTE. Denne har jeg OneCall på.

Men har ikke testet om det virker

Ballis

Meridian: Amerikanerne har så vidt jeg vet aldri hatt muligheten til å deaktivere 3G på iPhone 5. Det er derfor lite trolig det kommer noen fix. Om du ønsker denne funksjonen tilbake må du skaffe ett nanosimkort uten LTE støtte. Du kan ikke (så vidt jeg vet) rulle operatørinstillingene tilbake.

kurka

Fikk ca 46 Mbps ned og 12 opp på Jernbanetorget/Oslo i dag :)

desibabu

Sitter på Gardermoen og har 4,10 ned og 0.30 opp!
Utrolig dekning må jeg si....

Matt

Dere som har LTE nå, er det noen av dere som har Djuice?

Ringte dem for å høre om hvorfor det står datahastighet på 10 Mb/s, hvor de mente at ingen telefoner støttet mer enn det, og at hastigheten for 4G var ment for deres dataabonnement. Så jeg ble ikke særlig klokere da iPhone 5 støtter mer enn 10 Mb/s.

http://www.djuice.no/abonnement/priser/

HolgerH

Jeg har Djuice og iPhone 5, sitter på Lysaker, og har testet LTE med 40 mbps ned og 20 mbps opp.

Litt på sidelinjen: 40 / 8 = 5 MB pr sekund = 300 MB pr minutt, noe som betyr at 1000 MB som månedskvoten min er på kan brukes opp på under 10 minutter...

Ballis

Asså, de YouTube videoene du ser på blir ikke større selv om du kan laste dem ned raskere. Nå er det jo slik at om vi forutsetter at forbruket ditt ikke endrer seg som følge av at du har fått LTE, vil det heller ikke påvirke regninga di. Det vil bare forbedre opplevelsen.

Selv sitter jeg med Talkmore. I går fikk jeg ca. 30/15 mbps innimellom på Ryen. I dag har jeg speedtesta sikkert 10 ganger på Lambertseter, og ligger konstant på 6-7. For meg virker det som Talkmore`s hastighet har blitt kunstig begrenset. Andre med Talkmore som opplever det samme?

aodinsen

Til deg som lurte på om det vil fungere med OneCall:
Nei, OneCall har ikke 4G. De er heller ikke imponert over dekningen til Telenor og vurderer derfor alternative nett når de etter hvert ønsker å inngå avtaler om 4G for sine kunder. http://www.dagensit.no/article2558086.ece

Jeg jobber for øvrig i Telenor, så dette oppfattes nok kanskje ikke som særlig objektivt, men jeg har alltid vært av den oppfatning av at man får det man betaler for. Derfor har jeg aldri hatt noe annet enn Telenor selv - både før og etter jeg begynte å jobbe der. For meg er kvalitet viktig og det er min opplevelse at Telenor generelt leverer best dekning og det bredeste tjenestespekteret. :-)

OneCall kan si hva de vil om dekningen sin, men jeg som jobber innenfor teknisk vet at de ikke helt har dekning (ironisk nok) for det de påstår om dekningen sin. Konkurranse er veldig sunt og veldig bra. Villeding av kunder derimot er jeg ikke noen tilhenger av.

Hobbes

Jeg får ikke LTE selv om dekningskart tilsier at jeg burde få det. Står ikke 4g bak på mitt sim, men kundeservice sa alle nanosim var 4g-klare

TheEdge24

Har ikke lest alle kommentarene så vet ikke om dette er nevnt før.

Utdrag fra http://gizmovita.net : Foreløpig er det bare Tromsø og deler av Lillestrøm som har 4G på 1800MHz, Samtlige andre steder som har 4G-dekning fra Telenor vil ha
4G-støtte for Apple-produkter i løpet av året, og de mest sentrale delene av Oslo, Bergen Trondheim og Stavanger vil være oppgradert allerede før sommerferien.

nosey

Til deg som lurte på om det vil fungere med OneCall:
Nei, OneCall har ikke 4G. De er heller ikke imponert over dekningen til Telenor og vurderer derfor alternative nett når de etter hvert ønsker å inngå avtaler om 4G for sine kunder. http://www.dagensit.no/article2558086.ece

Jeg jobber for øvrig i Telenor, så dette oppfattes nok kanskje ikke som særlig objektivt, men jeg har alltid vært av den oppfatning av at man får det man betaler for. Derfor har jeg aldri hatt noe annet enn Telenor selv - både før og etter jeg begynte å jobbe der. For meg er kvalitet viktig og det er min opplevelse at Telenor generelt leverer best dekning og det bredeste tjenestespekteret. :-)

OneCall kan si hva de vil om dekningen sin, men jeg som jobber innenfor teknisk vet at de ikke helt har dekning (ironisk nok) for det de påstår om dekningen sin. Konkurranse er veldig sunt og veldig bra. Villeding av kunder derimot er jeg ikke noen tilhenger av.

Betyr det at One Call-kunder har samme dekning som Telenor-kunder? (selv om One Call selv sier de ikke har det). isåfall, hvorfor bytter du ikke til One Call da? det er jo mye billigere! One Call bruker vel Telenors nett?? :o

gvalstad

Nei. Det betyr det motsatte.

nosey

ja nå skjønner jeg det, okei :) helt enig, hvorfor i alle dager driver One Call å lyger om dekningen sin da..!! dårlige greier. jeg har one call uansett, siden det er så billig. bytter kanskje tilbake til telenor senere når jeg blir større og får ordentlig jobb :)
One Call bruker vel Telenor sitt nett, så hvorfor er det ikke like bra da? får de ikke utnytte Telenor sitt nett fullt ut, men bare litt? eller bruker de noen andre nett i tillegg til Telenor sitt?

hakani8

Jeg har talkmore(oslo) og har forsatt ikke opplevd å få inn 4g på min iphone 5..:/

Dorkfish

Jeg får nå ikke slått av 3G lenger!! Hva pokker? Jeg vil ikke ha på 3G fordi det suger batteri og ettersom jeg ikke har 3G der jeg er, har jeg heller ikke bruk for det.

Noen som har en løsning?

weben

Jeg får nå ikke slått av 3G lenger!! Hva pokker? Jeg vil ikke ha på 3G fordi det suger batteri og ettersom jeg ikke har 3G der jeg er, har jeg heller ikke bruk for det.

Noen som har en løsning?

Skru av mobildata. Da vil ikke Edge funke heller, men du får ringt og sendt meldinger.

Ballis

Det er ingen løsning som lar det beholde LTE og samtidig gir mulighet til å skru av 3G.