Photoshop Touch for iPhone

Adobe lanserer Photoshop til iPad1 år etter Adobe lanserte Photoshop for iPad, lanserte Adobe i går Photoshop Touch for iPhone.

Dette er ikke en Universal-versjon av Photoshop for iPad, men en egen applikasjon tilpasset iPhone med samme funksjonalitet som på iPad. Applikasjonen koster NOK 35,- i App Store.

Photoshop Touch er den andre applikasjonen i en rekke av kreative applikasjoner for iOS fra Adobe. Den første applikasjonen var Adobe Ideas som lar deg enkelt tegne og dele ideer på iPaden. Senere i år kommer Adobe Collage, Adobe Debut, Adobe Kuler og Adobe Proto. Alle applikasjonen skal «snakke» sammen og være en del av Adobes touch-pakke, men selges seperat i App Store. Adobe har nå utvidet med en iPhone-variant av iPad-applikasjonen med samme funksjonalitet.

Adobe lanserer Photoshop til iPhone Adobe lanserer Photoshop til iPhone

Photoshop Touch er selvsagt ikke ment å være en erstatter for Photoshop du har på skrivebordet, men applikasjonen kan egentlig mer sammenlignes med Photoshop Elements. Photoshop Touch er rettet mot «forbrukere» og ikke profesjonelle.

Hvis du allerede kjenner til Photoshop, vil du sannsynligvis kjenne deg igjen i Photoshop Touch. I hvert fall delvis. Grensesnittet ligner ikke, men du vil kjenner igjen de vanlige verktøyene, layers og en rekke essensielle Photoshop-funksjoner. Grensesnittet er laget for touch og fingre fremfor musen, noe som også setter sine begrensninger i bruk.

Adobe lanserer Photoshop til iPhone Adobe lanserer Photoshop til iPhone

Den største utfordringen med Photoshop Touch og andre applikasjoner som prøver å gjenskape hverdagen til sine «storebrødre» på skrivebordet, er forståelsen av filer og hvordan man jobber med det. Som kjent har iPhone ingen filstruktur eller filsystem som lar deg enkelt hente fram filer og i programmer som Apples egne Pages og Keynote og Adobes Photoshop blir dette en åpenbar begrensning.

Adobe har løst dette ved å la deg importere bilder fra kamerarullen på iPhone, Facebook, Google bildesøk og sitt eget Adobe Creative Cloud. Adobe støtter ikke iCloud, Dropbox eller andre lagringsstjenester på nett - noe som er relativt overraskende og en ganske stor begrensning i applikasjonen.

Alt i alt ser Photoshop Touch ut til å være en en god appliaksjon for folk som ikke er profesjonelle. Photoshop Touch kan ikke erstatte Photoshop på Mac/PC, men hvis du er på jakt etter relativt avansert og god bilderedigering på din iPhone er denne applikasjonen et godt valg.

Adobe Photoshop Touch koster NOK 35,- i App Store og fungerer kun på Phone 4S, iPhone 5 og iPod touch (5. genrasjon) med iOS 6.