iOS 6.1 er her - ingen norsk LTE enda

iOS 6.1 er herApple oppdaterte i dag iOS til versjon 6.1. Oppdateringen gir 36 nye iPhone-operatører og 23 nye iPad-operatører over hele verden LTE-funksjonalitet, men ikke i Norge. Oppdateringen retter en rekke mindre feil og problemer med tidligere versjoner av iOS 6 og er tilgjengelig i den innebygde oppdateringsfunksjonen i iOS 6.

Alle iOS 6-brukere anbefales å oppdatere til iOS 6.1 og oppdateringen fyller 107MB (hvis du er på siste versjon av iOS).

iOS 6 er verdens mest avanserte mobiloperativsystem, og med nesten 300 millioner iPhone-, iPad- og iPod touch-enheter med iOS 6 på kun fem måneder, kan det være verdens mest populære nye versjon av et mobiloperativsystem noen gang. iOS 6.1 leverer støtte for LTE til flere markeder

uttalte Philip Schiller, Apples Senior Vice President of Worldwide Marketing i en pressemelding.

LTE-støtten er lovet i Norge av Telenor i løpet av kort tid, men i dagens lansering var ikke Telenor i Norge en av operatørene som tilbyr LTE i Norge. Telenor i Danmark tilbyr derimot LTE. Telenor har allikvel på sin side bekreftet at LTE kommer, men har ikke gitt en konkret dato. Merk at fjorårets iPad (3) ikke støtter norsk LTE i det hele tatt. Man må ha iPhone 5 eller iPad 4 for å ha riktig frekvensstøtte.

Andre oppdateringer i iOS 6.1 inkluderer blant annet muligheten til å bruke Siri til å kjøpe kinobilletter i USA via Fandango, og iTunes Match-abonnenter kan laste ned enkeltsanger til sine iOS-enheter fra iCloud - ingen av disse er veldig relevante for Norge.

Man må forvente at Apples servere er litt trege utover kvelden ettersom trykket normalt er ganske stort på slike oppdateringer.

Tags:

petrus764

Er vel ikke så veldig aktuelt for de fleste med 1800 MHz LTE uansett, bare utenfor tettbygd strøk man finner det. Alle de store byene har 2600 MHz LTE som iPhone 5 IKKE støtter.

admin

@petrus764

Telenor har bekreftet at de vil lansere 1800MHz LTE i flere byer i Norge.

Jeg kan bekrefte at vi jobber mot en lansering av LTE over 1800 MHz i flere norske byer.

sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen til digi.no

petrus764

Spørs så hva "flere norske byer" blir oversatt til, krever litt å endre alt utstyr over fra 2600 til 1800 LTE, bare for å måtte endre det igjen når vi forhåpentligvis klarer å få LTE over 800, som har vært planen helt siden analog tv ble tatt av lufta.

Regner med 1800 MHz GSM og LTE er gjensidig ekskluderende (siden 1800 LTE kun er på steder uten 1800 GSM og vice versa), dermed vil det i så fall gå utover samtalekvalitet, spesielt i storbyer hvor nettet kan være presset.

paaland

Hva med iPad mini? Alltid er det snakk om å få LTE på iPhone 5, men skal ikke iPad mini også støtte LTE? Er det samme frekvenser og bånd på de to?

admin

@paaland

Ja, iPad mini med 3G har samme brikke som iPhone 5 og støtter også LTE på de samme frekvensene.

Hakkern

Skuffa :(
Har Netcom LTE1800 dekning der jeg bor og kjøpt meg ipad mini til jul.
Venter Apple med å lansere i Norge til Telenor får ut fingern med sitt lovete LTE 1800 nett?

Steinar Helgesen

Heldighvis flyttet jeg til Danmark i fjor, LTE på iPhone og iPad Mini er digg