Endelig en bra spillkontroll til iPhone?

Endelig en bra spillkontroll til iPhone?

En del spill på iPhone krever nesten bedre kontroll enn en touchskjerm kan gi deg. En rekke utstyrsprodusenter har prøvd å introdusere en bra kontrollerer til iPhone, men foreløpig har få lykkes. Nå kommer ZAGG på banen med det som kanskje kan være den første suksessen.

Spesielt når det er snakk om førstepersonsskytespill ville dedikerte knapper på iPhone gjøre spillopplevelsen vesentlig bedre, men dette er garanter noe Apple vil overlate tredjeparter til å løse. Mange har forsøkt å løse det, men få har nok hatt tyngden bak seg til å kunne gjennomføre det og få nok spillprodusenter med seg.

I mangelen av en standardisert API i iOS må nemlig spillprodusentene tilpasse sine spill til de enkelte spillkontrollene og dette er selvsagt noe de helst ikke vil gjøre. Å få en spillkontroll til å bli en suksess på iPhone blir dermed en klassisk «høna og egget» problemstilling. Ingen spillprodusenter vil bygge inn støtte for en kontroll som ikke selger og ingen vil kjøpe en kontroll som ikke støtter noen spill.

Zagg calibre

Derfor er ZAGG Caliber Addvantage særdeles interessant. Den er produsert av den store og annerkjente produsenten av ekstrautstyr ZAGG og de har fått med se Epic - utvikleren av Unreal-motoren på iPhone. I tillegg ser det også ut til at EA Games er med på laget ettersom ZAGG demonstrerer Caliber Advantage med EAs Tetris.

Zagg calibre

Caliber Advantage er et deksel som du setter på din iPhone 5 når du skal spille. Du skyver det enkelt fra hver andre og på hver side av telefonen får du dedikerte spillknapper. Caliber Advantage kobler seg opp mot din iPhone over Bluetooth 4 og bruker dermed veldig lite strøm og lover selv opp til 150 timer med spilling før batteriene må lades.

Prisen er oppgitt til å være €69 (ca. NOK 500,-) og prisen er dermed i det høyere skiktet for slike produkter. Hvis du er en ivrig spiller og ZAGG får til støtte hos mange spillprodusenter er dette allikvel ikke dyrt for å forbedre spillopplevelsen kraftig. En lanseringsdato er ikke gitt, men produktet skal ifølge ZAGG være tilgjengelig snart.

Du kan lese mer hos ZAGG.