Mye nytt iOS-ekstrautstyr på CES

Mye nytt iOS-ekstrautstyr på CESÅrets CES-messe i Las Vegas er i gang og selv om få av teknologigiganter som Apple, Google eller Micrsoft er representert dukker det opp mange nye produkter som lever i økosystemet til gigantene. En rekke med nytt ekstrautstyr til iPhone og iPad har blitt introdusert.

Hva med en iPhone-app som kan fortelle deg når plantene dine trenger vann? Eller en gaffel som logger dine spisevaner? Alt foregår snart på en iPhone.

Det er lenge siden CES var fryktelig relevant og det er langt mellom de revolusjonerende nye produktene på CES-messen. Uten giganter som Apple, Google eller Microsoft tilstede er scenen overlatt til mindre aktører som har et vanvittig utvalg av produkter å vise fram. I år, som tidligere i år, har det vært svært mye nyttig og unyttig ekstrautstyr til iPhone og iPad å finne på CES.

HAPIfork

Kanskje det mest snevre produktet er HAPILABS «HAPIfork» - en digital gaffel som skal loggføre hvor raskt du spiser, hvor mye du spiser og hvor lenge det er mellom hver gang du spiser. HAPIfork skal hjelpe deg å spise saktere, mindre og generelt gi deg mer oversikt over dine spisevaner. Sikkert ikke dumt, men også muligens litt for mye informasjon?

HAPIfork synkroniserer seg med din iPhone og med en medfølgende app har du full oversikt over dine spisevaner. HAPIfork kommer senere i år og skal koster $99. Les mer hos HAPILABS.

Withings Smart Activity Tracker

WithingsÅ loggføre alt man gjør i helseøyemed er den nye trenden og Withings (som er mest kjent for deres Withings-vekt og medfølgende iPhone-app) har lansert et nytt produkt som de kaller for Withings Smart Activity Tracker. Dette produktet ligner på Jawbone sin UP, Nike sin Fuelband eller Fitbit. Det er rett og slett en liten sak som trådløst logger hvor mye du går, hvor lenge du sover, din puls og mye mer.

Det hele er integrert mot deres vekt, blodtrykksmåler og helseapplikasjonen som de har lansert på iPhone og iPad. Med Withings sine produkter skal du med andre ord få logget det meste av live ditt. Pris og lanseringstidspunkt er foreløpig usikkert, men du kan melde din interesse hos Withings.

Fitbit Flex

Fitbit FlexFitbit Flex er et nytt produkt fra Fitbit som gjør mye av det samme som både Withings Smart Activiy Tracker og Jawbone sin UP. Den ligner mest på UP og er et armbånd som du har rundt hånden. I motsetning til UP synkroniserer dog denne trådløst med din iPhone over Bluetooth 4 og du får dermed tilgang til all data i sanntid på din telefon.

Den kan måle skritt, søvn og generelt aktivitetsnivå og gir deg alt dette tilgjengelig i en applikasjon og et webgrensesnitt. Prisen er $99 og Fitbit Flex blir tilgjengelig senere i år. Du kan lese mer om produktet hos Fitbit.

Parrot Flower Power

Er du lei av å hele tiden måtte kjøpe nye planter? Glemmer du å vanne dem tidsnok? Da er Parrot sitt Flower Power-prosjekt noe for deg. Med Flower Power kan nemlig plantene selv si fra når de trenger vann, gjødsling eller mer lys.

Parrot er kjent for å lage Bluetooth-headset og det Wifi-styrte AR.Drone-helikopteret, men nå hiver de seg også inn i blomsterverden. Flower Power er en dings du setter ned i planten din som deretter over Bluetooth kommuniserer med en applikasjon på din iPhone eller iPad. Den kan fortelle deg hvordan det står til med dine planter og gi deg advarsler om når det er tid for å vanne og gjødsle eller gi planten mer lys. Applikasjonen har over 6000 planter i sin katalog og du kan dermed garantert få den tilpasset til dine planter.

Pris og leveringsstidspunkt er langt fra klargjort, men du kan lese mer om produktet og se en video av den i bruk hos The Verge.

macsam

Mye tull...

Powermac

Gleder meg til å spise brødskive med gaffel

FT

Hva gjør Withings Smart Activiy Tracker og Jawbone sin UP?