iPhone-dating på norsk med Mink

iPhone-dating på norsk med MinkiPhonen har revolusjonert en rekke bransjer og kommer garantert til å endre vesentlig flere i tiden som kommer. En av «bransjene» som i utlandet har sett mye innovasjon er dating.

Verden er full av single mennesker og det å få dem til å treffe hverandre er en stor, men takknemmelig oppgave. Heldigvis kan iPhone også brukes til dette og et ny norsk app med navn Mink har gjort iPhone-dating veldig enkelt og lekkert.

Mink er utviklet av tre gamle studiekamerater fra NTNU som syntes at de eksisterende datingtjenesten i Norge ikke var noe særlig. De ønsket å gjøre det lettere å treffe single gutter eller jenter og etter åtte måneder med utvikling er Mink klar.

Mink har fokusert mye på brukervennlighet og gjøre det så enkelt som mulig å komme i gang med dating på iPhone. Der andre datingløsninger tvinger deg til å fylle ut et hav av spørsmål og skryter av kjærlighetsalgoritmer, prøver Mink å gjøre det vesentlig lettere å komme i gang.

Mink Mink

Det vil jeg også si de har lykkes med. Det første du bli presentert med er noen kjappe enkle spørsmål om alder, kjønn, høyde og bosted. Når dette er på plass er du teknisk sett i gang til å date, men du kan selvsagt forbedre din profil ytterligere ved å inkludere bilder av deg selv og svare på flere morsomme spørsmål.

Noe som slo oss da vi så på hva som fantes der ute, var at oppretting av profil var en fryktelig lang og komplisert prosess. Så den har vi kortet ned på. I tillegg syntes vi de eksisterende tjenestene føltes noe vel formelle, og vi savnet noe med en mer leken tilnærming. Dating skal være gøy! Vi tror ikke kjærlighetsalgoritmen finnes, så vårt fokus har heller vært å la brukerne komme i kontakt med hverandre på en så enkel mulig måte som mulig. Deretter er det opp til kjemien, og det er det ingen som kan forutse.

uttaler Andreas Schjønhaug, en av personene bak Mink, til iPod1.no

Mink Mink

Grensesnittet til Mink er noe jeg umiddelbart likte veldig godt. Det er rent, pent, enkelt og det er lagt mye fokus på brukervennlighet fremfor funksjoner. Per dags dato er det ikke veldig mange som har registrert seg og jeg er litt usikker på om dagens applikasjon skalerer veldig godt hvis tusenvis av brukere registrerer seg.

I dag blar du nemlig gjennom de single guttene eller jentene ved å scrolle gjennom profilbilder. Du vises jenter eller gutter som er i samme by som deg, men du kan ikke selv legge inn egne filtre for å ytterligere spesifisere alder, sted eller lignende. Et godt profilbilde blir dermed viktig for å stå ut i mengden.

Når det er sagt, er det jo en absolutt veldig tiltalende og enkel måte å bla gjennom profiler raskt og enkelt. Ser du noen du vil kontakte er det veldig, veldig raskt, men hver obs på at dette koster penger.

I stedet for å tilby et månedsabonnement, har vi valgt en betalingsmodell der brukeren kun betaler første gang han eller hun tar kontakt med en ny person. Dette tror vi er bedre fordi det reduserer antall useriøse meldinger som sendes og tar vekk følelsen av press for å finne en date innen abonnementet er utløpt. Med månedsabonement kaster man dessuten bort penger hvis man treffer noen man liker etter kort tid, noe man ikke gjør med en à la carte-tilnærming gjennom i-app-kjøp.

sier Andreas Schjønhaug til iPod1.no

Mink er med andre ord gratis å laste ned, men du betaler ved hjelp av In-App-kjøp når du skal ta kontakt med en potensiell date. Prisen på en «Icebreaker» er NOK 21,- så det er nok ikke noe du sender i hytt og pine - kvalitet før kvantitet gjelder absolutt på dating. Hvis du er ivrig på den kan du kjøpe en pakke med 7 «Icebreakers» til NOK 98,-.

MinkMink

Mink

Som en lykkelig gift man kan jeg ikke svare på om resultatene ved bruk av Mink, men som en applikasjon og tjeneste ser det veldig lovende ut. Det fortsatt noe tynt med medlemmer, men ettersom tjenesten er helt nylansert og det er gratis å lage profil endrer nok dette seg ganske snart.

Det er åpenbart lagt ned mye arbeid i brukervennlighet og det er lekende lett å komme i gang med Mink. Du er faktisk i gang i løpet av mindre enn fem minutter. Betalingsmodellen ved å betale for å ta kontakt, men å la resten av applikasjonen være gratis er svært god. Dette bør redusere terskelen for å registrere seg og komme i gang med dating.

Mink kan lastes ned gratis i App Store. Du kan også lese mer om tjenesten på Hellomink.com. Merk at bildene med personer på er fiktive personer som ikke har en profil på Mink - kun brukt for å illustrere tjenesten og ikke beskytte faktiske brukere sitt personvern.