Facebook vil la deg ringe gratis

Facebook vil la deg ringe gratisLivet for teleoperatørene har ikke blitt veldig mye lettere de siste årene. Etter introduksjonen av Apples iPhone i 2007 har de vist nok fått telefoner som benytter vesentlig mer datatrafikk, men samtidig flyttes stadig mer av melkekuene tekstmeldinger og samtaler over på datatrafikken.

Apples iMessage har nærmeste radert mitt eget tekstmeldingforbruk. FaceTime har redusert samtaler og nå ønsker Facebook å la deg ringe gratis til alle deres 1 milliard medlemmer.

I går oppdaterte Facebook noe av funksjonaliteten i sin Messenger-applikasjon og gjorde det mulig for alle brukere å sende talemeldinger til sine Facebook-venner. Talemeldinger er utvilsomt en hyggelig ny funksjon i Messenger-applikasjonen, men den virkelige interessante funksjonen er telefonsamtaler - noe som kun er aktivert i Kanada.

Facebook vil la deg ringe gratis

Med Messenger-applikasjonen kan nemlig Facebook-brukere i Kanada nå ringe andre Facebook-brukere med Messenger-applikasjonen helt gratis. Dette er kun lansert på teststadiet derav begrensningen til Kanada, men man trenger ikke være veldig framsynt for å forstå at dette kan ha stort potensiale i hele verden.

Facebook har over 1 milliard aktive brukere og skulle Facebook tilby samtlige gratis VOIP-samtaler mellom Facebook-brukere har selskapet en særdeles interessant tjeneste. Det finnes en rekke lignende løsninger som lar deg ringe gratis over Internett, men ingen er i nærheten av å ha 1 milliard brukere. «Alle» er på Facebook, alle har ikke Skype, Viber eller lignende installert.

Om Facebook vil lansere dette i flere land enn Kanada vites per dags dato ikke, men man må anta at dette er en første test for å se om det kan fungere. Om Facebook sin VOIP-tjeneste benytter Skype-teknologi for å fungere er også usikkert. Facebook og Skype har et strategisk samarbeid som gjør det mulig å ringe til andre Facebook-brukere fra Mac/PC i dag, men dette er ikke noe som fungere på mobilen.

Facebook sin Messenger-applikasjon med muligheten for talebeskjer kan lastes ned gratis fra App Store.

devo

På tide at vi alle begynner å betale fastpris for mobilabonnement. Eller, mange av oss gjør nok det allerede i form av inkluderte minutter og tekstmeldinger. :)

bkar89

Vet ikke hvordan "ståa" er i USA, men her har jo de aller fleste med smarttelefoner abonnomenter med svært asymmetriske (bruksmessig) pakker. f.eks 1000 mb 1000 ringemin osv

Hvor jeg alltid bruker 1000mb, eller kanskje mer. Jeg bruker aldri opp kvoten på ringeminutter!

Oddsen for at jeg velger å bruker mer av data kvoten min for å ringe igjennom en app er lav, når jeg allerede har betalt for 1000 ringeminutter.

Hvis man er i utlandet og skal ringe noen, så er jo wifi nesten påkrevd. Så hvorfor ikke Skype?

Dette blir i mitt syn bloat, noe som var litt digg med med messenger appen. Den manglet nettopp bloat.

iEsben

Flotte greier!

PS! Kanada? LOL

wellendorf

Fungerer jo kanonbra :D Ringer med facebook messenger hjem til Norge gratis fra Thailand :) Suverent!