Apple kaster ut Samsung på A6X

Apple kaster ut Samsung for A6XForholdet mellom Apple og Samsung er ikke akkurat rosenrødt og det har ikke blitt spesielt bedre etter at Samsung ble dømt til å betale 1 milliard dollar i erstatning.

Stridens kjerne er Samsungs kopiering av Apple og Apples utfordring er at Samsung produserer mange av komponentene til Apples produkter. Dette har falt Apple tungt for brystet og sakte, men sikkert har Apple kastet ut Samsung som komponentprodusent. Nå ser dette også ut til å skje det også med A6X-prosessoren.

Det siste året har Apple byttet ut Samsung som komponentprodusent til selskapets produkter. Skjermer som tidligere var produsert av Samsung, er nå i stor grad produsert av LG eller Sharp. Flashminne er i økende grad Hyinx og Apples egne prosessorer ser nå også ut til å bli flyttet vekk fra Samsung - i hvert fall deler av den.

I de siste månedene har det florert en rekke rykter om at selskapet TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) skal ha tatt over avtalen om produksjon av Apples A6X-prosessor. Videre skal TSMC og Apple også ha blitt enige om en gigant investering på hele 10 milliarder dollar for å bygge opp en prosessorfabrikk i USA. En slik fabrikk vil åpenbart brukes til å produsere samtlige av Apples prosessorer.

Ifølge France24 skal TSMC begynne å produsere A6X-brikker allerede dette kvartalet. Det må antas at Apple ønsker å gradvis redusere produksjonen hos Samsung og flytte den over til TSMC. TSMC er verdens største uavhengige prosessorprodusent som produserer for andre selskaper og er vesentlig større enn Samsung hva gjelder prosessorproduksjon. Det er derfor ikke helt overraskende at Apple velger TSMC med tanke på det dårlige forholdet til Samsung.

Samsung på sin side ser dermed ut til å miste milliarder av dollar i omsetning etter at Apple flytter større deler av sin produksjon vekk fra det Koreanske selskapet.