1Password i ny versjon

1Password i ny versjonEt av mine mest brukte programmer på både Macen og iPhonen er 1Password fra AgileBits. I en verden full av uttalige brukerkontoer, passord og stadig flere trusler er et program som kan håndtere alt på en trygg måte

I går kom 1Password 4 til iOS - en helt ny versjon av 1Password og ikke en oppgradering av dagens. Du må med andre ord kjøpe programmet på nytt, men det er faktisk verdt det.

For de som ikke har benyttet 1Password før så kan denne applikasjonen enkelt forklares som en liten «safe» eller «lommebok» for alle dine brukerkonter på nettet, kredittkort, passord og annen informasjon du ønsker å holde sikkert. 1Password finnes på Mac, PC og iOS. En oppdatering av Mac og PC-versjonen kommer senere.

Poenget med 1Password er at du skal ha unike passord på alle nettsider du registrerer deg med og deretter håndtere dette gjennom 1Password. Med 1Password kan du generere svært trygge passord og bruke disse på alle dine tjenester. Disse passordene blir deretter kryptert med 256 AES-kryptering og er sikre - hvis ditt passord for å kryptere dataene er godt nok.

1Password i ny versjon 1Password i ny versjon

Nytt i 1Password 4 er et helt nytt grensesnitt som umiddelbart virker mye mer ryddig og oversiktlig og henter inspirasjon fra Mac-utgaven av programmet. Autentiseringen er også endret til å kun være et «master»-passord og ikke pin-kode i tillegg. Dette gjør det dermed ekstra viktig at ditt passord er særdeles godt og mange tegn.

1Password har også introdusert ordentlig iCloud-synkronisering og dataene vil lagres trygt på Apples skytjenesten. Med en oppdatering til Mac-versjonen av 1Password vil iCloud-synkroniseringen i iCloud også fungerer mot Macen. Du kan også synkronsiere både til iCloud og Dropbox uten problemer og 1Password holder styr på alt for deg.

1Password 4 inneholder også en egen nettleser som gjør det lett å logge rett inn på nettsider rett fra applikasjonen framfor å måtte kopiere og lime inn passord. Nettleseren benytter WebKit og fungerer dermed på samme måte som Safari på telefonen.

1Password i ny versjon 1Password i ny versjon

AgileBits har valgt å slippe en helt ny versjon av 1Password fremfor å oppdatere dagens versjon. De anser dette som et helt nytt program og vil dermed at du skal kjøpe programmet en gang til. I en introduksjonsperiode har de dog redusert prisen med 50% og du kan kjøpe 1Password 4 for NOK 56,- i App Store.

Nagel

Dette programmet er ganske dyrt i utgangspunktet. Å ta så godt betalt for denne oppgraderingen, er drøyt. Her utnyttes at kundene blir avhengige av tjenesten fordi man samler veldig mange passord på ett sted. Løsningen er særdeles praktisk, men det blir arbeidskrevende å bytte til en konkurrent, og de fleste kundene vil sikkert velge å betale blodprisen på nytt.

svar

56kr for både iPhone og iPad versjonen er ikke så ille synes jeg.
Bare å vente til iCloud sync kommer til Mac utgaven da.

admin

@nagel

Det fine er at du kan fortsette å bruke den gamle - du trenger ikke å oppgradere. Personlig synes jeg ikke 56,- er dyrt for å fortsette utviklingen på en av de appene jeg bruker mest på iPhone og iPad.

Autoxave

56 kr for en app som kan brukes på både iPhone og iPad, og som i tillegg er knallbra, er rimelig. Altfor mange middelmådige apper til 7-21 kr. Kvalitetsmessig kan denne måle seg med Omnifocus.

Cybbe

1password har tradisjon med å flå sine kunder i forbindelse med inkrementelle oppdateringer. Jeg er ganske nær å migrere alt til LastPass. Ublu praksiser.