Google Maps for iOS er her

Google Maps for iOSEtter lanseringen av iOS 6 og den nye karttjenesten har Apple måtte tåle en god del kritikk rundt nøyaktigheten til kartene. Det meste av kritikken er absolutt fortjent, men det er ingen enkel sak å lage gode og nøyaktige kart.

Google er selskapet som derimot har klart det og Google Maps er nå tilbake på iPhone gjennom en egen applikasjon i App Store.

Årsakene til at Apple valgte å kaste ut Googles-kartløsning og utvikle sin egen er mange. Skal vi tro Apple var hovedårsaken at Apple ønsket å tilby sine brukere turn-by-turn-navigering og at Google kun ønsket å gi dette til Apple hvis de ga mer brukerdata tilbake til Google. Dette er nok en av grunnene, men Apple ønsker nok heller ikke å bidra til at Googles kartløsning skal bli bedre ettersom Google jo også er iPhonens største konkurrent med Android.

Uavhengig av hva årsaken til valget var, så byttet Apple ut Googles kartdata med sin egen data og denne overgangen har ikke vært helt optimal. Apples kart har hatt en rekke feil, mangler og direkte snodig oppførsel i Norge og mange andre steder i verden. Apple har selv beklaget problemene og har lovet at det skal bli bedre. Inntil Apple forbedrer seg har vi nå fått et godt alternativ - Google Maps er tilbake i App Store.

Google Maps for iOS dukket opp i App Store i går kveld og ser foreløpig ut til å være en meget bra applikasjon. Kartdataene er som du kjenner dem fra Google Maps på nettet og Google ser også ut til å ha fått designet til å fungere godt på både iPhone 4/4S og den nye lengre iPhone 5.

Google Maps er her Google Maps er her

Applikasjonen bruker hele skjermen og det er lite plass som går vekk til knapper og menyer. Et godt valg for en applikasjon som skal vise et kart. Google har også inkludert turn-by-turn navigering og kan dermed fungere som en GPS, men vær obs på at den da bruker datatrafikk i motsetning til GPS-applikasjoner med lokallagrede kart.

Google Maps har også Street View integrert og denne funksjonen er dermed tilbake på iOS. Informasjonen om butikker, restauranter osv. er også ganske så god, men Apple har i mange tilfeller bedre informasjon gjennom deres integrasjon med Yelp - spesielt hva gjelder restauranter.

Nye Google Maps gir oss, som Apple sine kart også gjør, endelig vektorbaserte kart. Dette gir en raskere opplevelse enn Google Maps-opplevelsen i iOS 5. Kartene lastes vesentlig raskere og er like rask som Apples løsning. Kartene har et høyere detaljnivå enn Apple sine kart og et annet design, men personlig liker jeg Apples kartdesign bedre enn Google.

Google Maps er her Google Maps

Alt i alt er dette en veldig bra og gjennomført applikasjon som gir Apple seriøs konkurranse hva gjelder kart på iOS. Applikasjonen ser pen ut, er rask og gir deg all informasjon du har savnet i Apples løsning - deriblant Street View.

Google Maps er tilgjengelig gratis i App Store og fungerer på iOS 5 eller nyere. Du trenger ikke Google-konto for å bruke applikasjonen, men Google gir deg noen flere funksjoner hvis du har en slik konto. I tillegg benyttes informasjonen om deg til målrettet annonsering.

xdim

Hmm... Prøvde det og det ser bra ut, men syntes liksom apple sin app er litt bedre (selv om den er mer mangelfull...). Apple maps kommer seg jo etterhvert.

Criz

Ser ikke ut til at de har laget ipad-utgave enda.

ch_knapp

Jeg må bare si, Google Maps-appen er helt vanvittig bra laget.

Vektor-baserte kart, nydelig design og den er lynrask. Søk på en adresse og du har rask tilgang til informasjon om destinasjonen, inkludert Street-view bilde, kontaktinformasjon og Google-resultater.

Denne er alt en kart-applikasjon kan være. Jeg ser ikke hvordan Apple skal kunne redde ansikt her. Apple hadde ikke noe annet valg enn å lage sin egen, på grunn av Googles betingelser, men de kan umulig være i stand til å lage en smartere løsning enn Google.

Chiang Mai 1963

Det som irriterer meg så langt er at ikke søren om jeg greier å legge inn "Hjem" på "Min posisjon", eller sette navn på "Min posisjon". Er jo ikke alt som ligger inne allerede.

TorsteinO

Denne er alt en kart-applikasjon kan være. Jeg ser ikke hvordan Apple skal kunne redde ansikt her. Apple hadde ikke noe annet valg enn å lage sin egen, på grunn av Googles betingelser, men de kan umulig være i stand til å lage en smartere løsning enn Google.

For det første skal man virkelig aldri si at aldri. Det er klart det er - og ikke minst vil bli - mulig å lage en bedre løsning. For det andre - TRENGER de egentlig å gjøre det nå?

shakerz

Syns jeg leste et sted at appen skal få støtte for offline maps senere.

aco314

Hvordan tar jeg på street view? Står i beskrivelsen det skal gå ann

verano

Nydelig! Apple-kartet er lagt vekk og Google Maps fant veien rett inn på hjemskjerm nummer 1 :-)

Eneste jeg vil påpeke, er at søkefeltet øverst på siden er altfor dominerende. Hvorfor må det være så stort og tjukt? Hvorfor forsvinner det ikke når man trykker på kartet?

Svupp

Jeg ble også glad da jeg kunne legge inn google maps, og det er jo så mye finere og bedre enn apples sitt eget. Raskere er det også.
Men jeg har to ting jeg foreløpig synes er bedre på apple sitt kart, og det er når man bruker den å kjøre etter, så sier google maps bare himmelretningen du skal kjøre i, mens apple sin sa navnet på gaten jeg skulle svinge inn i.
Videre synes jeg det var lettere å finne frem bokmerkene på apple sitt kart når jeg skulle velge destinasjon for kjøreruten.
Men totalt sett, liker jeg google maps bedre!

lagard

Noen som vet om det går an å bruke google sine kart istedet for apple i andre apper som f.eks Facebook... Når man har google maps installert.

ddybing

Hvordan tar jeg på street view? Står i beskrivelsen det skal gå ann
Hold fingeren over et sted for å sette en bil og dra opp det hvite banneret som kommer nederst på skjermen. Der står det Street View :)