Grow Dammit - morsomt multi-touch spill

Grow Dammit - morsomt multi-touch spill for iPadTidligere i år lanserte det nye norske spillselskapet Poio sitt første spill til iOS. Navnet er Grow Dammit! og dette er multi-touch spill som du blir hekta på.

Spillformelen er kjent fra Angry Birds og Cut The Rope, men i Grow Dammit er det strategisk lek med lys/skygge og vann som skaper nye og overraskende morsomme spillopplevelser både for små og store.

Vi ønsket å skape et spill for de som liker Angry Birds, Cut-the-Rope o.l. men som setter pris på et mørkere spillunivers og bedre utnyttelse av iPadens store multi-touch-flate.

uttaler Daniel Senn, en av spilldesignerene i Poio.

Dette må man si at Poio absolutt har klart med Grow Dammit. Spillet er bærer preg å være inspirert av Angry Birds og Cut The Rope ved måten de forskjellige brettene er bygd opp og ønsket om å alltid få tre «stjerner» på hvert brett for å avansere.

Der stopper også likheten og Grow Dammit er et vesentlig «mørkere» spill og minst like morsomt. Målet i spillet er å redde tre av dine venner som er plassert på en planet. Du redder dem ved å få månen til å skinne i deres retning og månen er det du som styrer.

Grow Dammit Grow Dammit

Ved hjelp av multi-touch får du månen til å skinne og dette resulterer i at en rød masse flytter seg mot dine venner. Når dine venner er dekket er de reddet, men samtidig må du også passe på at den mørke materien ikke tar dem først.

Spillet er veldig enkelt å komme i gang med og som i Cut The Rope eller Angry Birds er «inngangsbilletten» veldig enkel. De første brettene går unna som bare det, men så blir utfordringene større. Akkurat når det blir vanskelig er du hekta og timene går deretter raskt unna.

Grow Dammit Grow Dammit

Poio har med Grow Dammit! gjort en flott debut på iOS og App Store. Dette er et spill som kan ha internasjonalt potensial og jeg liker spesielt den litt mer mørke og dystre stemningen i spillet. Oppbygningen minner om Angry Birds og Cut the Rope, mens selve grafikken får meg til å tenke på World of Goo - tre iOS-spill som man som spillutvikler nok gjerne vil sammenlignes med.

Alt i alt et morsomt spill for deg som liker strategispill og en veldig, veldig stigende vanskelighetsgrad. Totalt har du 48 brett å spille deg gjennom og dette gir deg mye underholdning for skarve 14 kroner.

Grow Dammit! koster NOK 14,- i App Store og er kun til iPad og iPad mini.