GTA: Vice City på vei til iOS

 Vice City på vei til iOSRockstar Games, utvikleren av den svært suksessrike spillserien Grand Theft Auto, slapp i fjor en iPhone- og iPad-utgave av GTA III i forbindelse med spillets 10-årsjubileum. Spillet ble straks en stor suksess på App Store, og Rockstar uttalte kort tid etter at porteringer av Vice City og San Andreas også var mulig. Rockstar har nå altså bestemt seg for å slippe GTA: Vice City til iOS, også denne gangen i forbindelse med spillets 10-årsjubileum.

Grand Theft Auto: Vice City vil bli det tredje spillet i serien som blir tilgjengelig på App Store, etter Chinatown Wars og III. Førstnevnte ble ikke en like stor suksess, ettersom mange ikke likte at kameraet i spillet var posisjonert over spilleren, og ikke bak han. Dette endret seg med lanseringen av GTA III, og det forventes at også lanseringen av Vice City vil bli en stor suksess.

 Vice City på vei til iOS

Som nevnt lanseres også dette spillet i forbindelse med spillets 10-års bursdag, som finner sted førstkommende mandag - 29. oktober. Forvent derimot ikke at spillet blir tilgjengelig på denne dagen; GTA III ble sluppet nesten to måneder etter jubileumsdagen. Dersom Rockstar fortsetter å følge samme mønster, vil San Andreas være tilgjengelig i slutten av 2014.

Dette vil altså være en full konsollportering av det opprinnelige Vice City-spillet som først ble sluppet på Playstation 2. Rockstar forteller også at spillet vil inneholde høyoppløselig grafikk og diverse forbedringer som vil være unike for mobilversjonen.

 Vice City på vei til iOS

Spillet vil være kompatibelt med utvalgte iOS- og Android-enheter. Vi antar at spillet i det minste vil være kompatibelt med iPad 2 og oppover, iPad Mini, og iPhone 4S og oppover, og sannsynligvis også eldre enheter. Vice City er ikke mye mer krevende enn GTA III, som støtter eldre enheter.

Rockstar vil gi oss flere detaljer i de kommende ukene, deriblant en liste over hvilke enheter som vil være støttet.

(Skjermbildene er ikke fra den mobile versjonen)