«Skjult» funksjon i iOS 6 Panorama

Skjult funksjon i iOS 6 Panorama Skjult funksjon i iOS 6 Panorama

En av nyhetene i kamera-appen i iOS 6 er muligheten til å enkelt ta panoramabilder uten å benytte seg av tredjeparts applikasjoner. Panorama er støttet på iPhone 4S, iPhone 5, og femte generasjons iPod touch. Dette er en flott funksjon som dekker 240 grader, og med en oppløsning på opptil hele 28 megapixler! Apple har også lagt inn en liten «skjult» funksjon i hvordan panoramafunksjonen fungerer - du kan ta bilder begge veier.

Som default, når du bruker panorama-funksjonen, beveger du telefonen fra venstre mot høyre. En pil guider deg hele veien, og sier til og med i fra når du er for rask i bevegelsen.

Noe kanskje ikke mange har kjennskap til er at det også er mulig å bevege telefonen i omvendt retning når du tar panoramabilder - nemlig fra høyre til venstre.

Når du har aktivert panorama-funksjonen trykker du enkelt og greit på pilen for å bytte side. En smart og hendig funksjon, gjemt rett under nesen på oss.

Via Mac OS X Hints

geircito

Tja, så veldig skjult er dette ikke da. Står i brukerhåndboken til iOS 6 :-)

Nok et eksempel på at brukermanualen er for å leses.

Iglebekk

Dette er da vitterlig ikke en skjult funksjon. Skjerpings!

Limbolama

Eg gjorde nettopp dette utan å tenkje at det var ein skjult funksjon. Virka intuitivt for meg. Eg har ikkje lest i nokon manual eller fått det forklart på førehand.

Men når tydelegvis ikkje alle finn ut av det sjølv, så burde det vel kanskje vere betre merka, ja.

admin

Antar dere ser at det står «skjult» i anførselstegn? ;)

Iglebekk

Jeg ser det i teksten, men ikke i overskriften.

admin

Nå ser du den i overskriften ;)

Cafferty

Dette viste ikke jeg vertfall :)

Criz

Dette var nytt for meg også, har irritert meg at jeg måtte bevege meg motsatt vei av det som var naturlig :P Mulig jeg var litt dum der, men var ikke intuitivt for meg, så takk for tipset!