Lightning koden knekt?

Apples nye Lightning-port på iPhone 5 skal gjøre det vanskeligere for å produsere kabler og ekstrautstyr som ikke følger Apples kvalitetskrav og deltar i lisensieringsprogrammet til Apple. Selskapet har nemlig laget en autentiseringsfunksjon i kabelen som gjør det vanskeligere å lage billige Kina-kopier av kabler, docker osv. Helt umulig er det åpenbart ikke, denne videoen viser nemlig en uoffisiell dock hvor Lightning-koden er knekt.

Tags:

ddybing

Da er det farvel til iPhone-kabler til 1 dollar med frakt fra Hong Kong. Men, kanskje like greit - de går bare i stykker uansett :-)

marshallm

woop woop!

bzzlink

De gjorde jo det på A/V ut på iOS 4 også det krevde en chip i kabelen, som kineserne kopierte lekende lett.

Så tror nok det kommer til å flomme over av mer eller mindre crappy kabler og utstyr til 5'ern etterhvert også.

Jeg er veldig glad for at de har lisensieringsprogram slik at jeg kan kjøpe en original en når jeg vil. F.eks for å koble til bilen. Og en gjeng med uorginale til 1$ stk slik at jeg har lading over alt hvor jeg befinner meg.

Svupp

håper det blir mulig å kjøpe uoriginale kabler, for jeg har til min 4s kjøpt mange 2 og 3-meters kabler. Synes 1 meter er i korteste laget om jeg vil bruke telefonen mens den lader.

Lars A. Gundersen

Er det nå så sikkert at den chippen som finnes i Lightning-kontakten er en autentiseringchip? Jeg har ikke sett noen annen kilde til dette enn én artikkel av en hos Double Helix Cables (ingen chipekspert, altså) som tok fra hverandre kontakten og så vidt jeg kunne se bare gikk ut fra at det måtte være en autentiseringchip. Jeg finner ikke orginalen, men pussig nok ser alle senere artikler til å direkte eller indirkete henvise til den artikkelen når de snakker om autentiseringschippen i Ligtning-kontakten.

Samtidig er det klart at kabelen gjør en god del switching av spenninger og signalbaner selv, for å utføre det den skal utføre, uansett hvilken vei du plugger den inn, så det ville ikke vært unaturlig om det er dét chippen gjør. Kanskje den inneholder en autentiseringbit også, kanskje ikke.

Så vidt jeg kan se finnes det ingen info fra selskapet som har introdusert den nye docken/kablen, om at de eksplisitt har brutt åpen autentiseringschipen for å lage denne, dét er det alle dem som har rapportert dette, inkludert mac1, som har postulert. Kankje de bare brukte litt tid til å reverse-enginere switchingen chippen gjør?

Men foreløpig har ikke juryen avsagt noen kjennelse angående det, så vidt jeg vet. Hvis jeg tar feil, vil jeg gjerne se kilder.

Lars A. Gundersen

Nå som den i mine øyne stort sett ufunderte 'autentiserings-chip hysteriet' rundt de nye Lightning-kablene har gitt seg litt, dukker det opp noen mer avkjølte artikler rundt dette.

I følge denne: http://www.macrumors.com/2012/10/16/apples-lightning-cable-contains-ti-chip-likely-to-have-security-features/ er det lite trolig at kabelen inneholder autentiseringschips per se, selv om de prøver å vri historien mot det. Det de har funnet er en chip som likner veldig på noen andre chips fra TI som inneholder mulighet for sikkerhetsfeatures som CRC, cyclic redundancy checks.

Morsomt nok prøver de å sette et slags likhetstegn mellom 'sikkerhetsfeature' og 'autentiseringsteknologi', men alle som kjenner CRC vet at det kun er en feilkorrigeringsalgoritme som bruker noen få ekstra bits satt inn i en datastrøm for å kunne rette opp bit-feil i strømmen. Det er omtrent det samme som gjøres i hver enenste TCP/IP pakke som blir sendt over nettet.

Chipen Apple bruker er antagelig den samme eller nesten den samme som en av de kjente chippene fra TI.

Så jeg tror alle Apple-låser-ned-alt paranoide kan sove litt bedre i natt.

magnusalex

Jeg jobber med innkjøp et sted hvor slike kabler selges. Fikk en mail fra en Kina-fabrikk for et par dager siden, limer den inn her:

Hi,Dear Sir or Madam,

Now we can supply you copy iphone 5 data cable.We have already copy the IC inside the cable.So now our cable can charge and transmit data.Please check pictures Below.

***Bilde av en haug med Lightning-kabler***

Price for 1000PCS is *USD.Price for 5000PCS is *USD.Price for 10000PCS is *USD.Deliverly time is 4-5 days.

Samples can be provided if you need. Hope we can have business.

If you need further information,please feel free to contact me.Thanks!

Best Regards,

Jack

Har bestilt en sample-ordre, tenkte å teste om dataoverføring virker etc. Fabrikken mailen kom fra er ganske stor, og vi handler en del der fra før - så jeg har egentlig gode forventninger til at de holder det de lover.

isah

Uoriginal lightning kabel kan bestilles her:
http://dx.com/p/usb-male-to-8-pin-lighting-male-charging-cable-for-iphone-5-white-100cm-157994

kfjelle

Noen som har prøvd kopi kabel?
Og hvor kan jeg kjøpe? Ser Ebay har men står kun PRE ORDER på alt.

Svupp

kjøpte kopi-kabel fra ebay, men dessverre virket den ikke. Den var bare helt død uansett om jeg koblet den til veggen eller pc. Skrev dette til selgeren og fikk pengene tilbake.

Har også prøvd en overgang på en gammel ledning som alltid har virket normalt. Da ladingen var helt fullført fikk jeg opp i displayet at enheten støtter ikke dette tillegsutstyret. men da var jo telefonen ferdig ladet.
Overgangen var kopi og kabelen var kopi som jeg kjøpte til min forrige iphone. Har aldri fått denne meldingen i displayet noen gang. Tross meldingen, ladingen ble altså fullført.

Har ikke prøvd disse til overføring av filer, for i pc'en har jeg original-kabelen stående hele tiden.

kleffa

Kjøpte kopikabel på Ebay. Den funket fint hos meg.

Svupp

Sikkert bare jeg som var uheldig med den ene jeg fikk, for begge adapterne jeg har fått derfra har funket. Så skal jeg heller kjøpe lightning-kabel når de kommer i lengre utgaver, for jeg synes en meter er litt kort. Men siden jeg har så mange kabler på 2 meter liggende, har jeg nok med bare adapter en stund.