Apple selger 5 millioner iPhone 5

Apple selger 5 millioner iPhone 5

Det tok Apple 24 timer å forhåndsselge 2 millioner iPhone 5 og i åpningshelgen ble det solgt ytterligere 3 millioner telefoner i Apples butikker. Totalt har Apple dermed solgt og levert over 5 millioner iPhones de første dagene produktet var i salg.

Apple måler solgte produkter i form av produkter som er levert og de som bestilte i Apple Store på nettet etter forhåndssalget regnes dermed ikke med i beregningen. Apple ble nemlig raskt utsolgt for iPhone 5 og har nå mellom 3 og 4 ukers leveringstid på telefonen hvis du bestiller på nett.

Apple slo dermed fjorårets rekord med god margin. iPhone 4S solgte 4 millioner den første helgen, mens 1 million telefoner ble forhåndsbestilt. Siden telefonen nå offisielt er utsolgt kan det virke som Apple har noe lavere produksjonskapasitet i år enn i fjor. Dette kan åpenbart også skyldes at telefonen nå er helt annerledes, mens fjorårets iPhone 4S delte mye av den samme produksjonslinjen som sin forgjenger.

Etterspørselen etter iPhone 5 har vært utrolig, og vi jobber hardt for å få en iPhone 5 i hendene på hver kunde som ønsker en så raskt som mulig. Selv om vi har solgt ut vårt lager, mottar våre butikker fortsatt telefoner regelmessig og kunder kan fortsette å bestille på nettet og motta en estimert leveringsdato. Vi setter pris på alles tålmodighet og jobber hardt for å bygge nok iPhone 5 til alle.

uttalte Apples Tim Cook i en pressemelding.

Selv om Apple er utsolgt i de landene de har lansert telefonen i så langt, har Apple sannsynligvis satt av egne lanseringspartier til landene hvor telefonen lanseres i på fredag 28. september - inkludert Norge. I tillegg gjøres telefonen tilgjengelig hos flere mobiloperatører og deres forhandlere rundt om i Norge.

Tags:

Vegard-K

"Vi setter pris på alles tålmodighet og jobber hardt for å bygge nok iPhone 5s for alle."

And2000

"Vi (...) jobber hardt" betyr vel her noe sånt som: "Er littegranne opptatt med masseslagsmål på grunn av dårlige arbeidsforhold på våre fabrikker".