Apple tar tak i falske apps i App Store

Apple tar tak i falske apps i App StoreMed et stadig økende antall apps i App Store har også et problem blitt større - falske applikasjoner.

Skruppelløse og tilnærmet kriminielle utviklere har nemlig spesialisert seg på å utvikle og publisere apps som er til forveksling lik andre populære apps. Navnet, ikonet og skjermbilder kan være tilnærmet identisk og målet er selvsagt og lure deg for penger.

Med over en halv million forskjellige applikasjoner i App Store er det en bragd av Apple at butikken ikke er nedlesset med falske applikasjoner, men problemet er dessverre økende. I det siste halve året har vi sett en rekke kjente utvikler få sine populære applikasjoner kopiert, både hva gjelder navn, ikoner og bilder.

Målet er å få brukere til å kjøpe feil applikasjon og dermed fungere som et «virus» på original applikasjonen. Ved å misbruke navn, ikoner og andre kjennetegn ved en populær applikasjon har dessverre skruppelløse utviklere greid å lure forbrukere. Mange av de falske applikasjonene har til og med kommet inn på topplisten.

Apple har i lengre tid måtte tåle svært berettiget kritikk for dette problemet. Apple tar 30% av salgsprisen for at utviklere skal kunne legge ut sine applikasjoner i App Store og utviklere mener dermed at Apple også bør ha bedre kontroll. Med over en halv million applikasjoner i App Store er det ikke mulig å ha 100% kontroll til en hver tid, men Apple kunne ha gjort flere åpenbare steg for å forbedre kontrollen.

Apple tar tak i falske apps i App Store

Et av disse stegene som mange har etterspurt er en innrapporteringsfunksjon for falske applikasjoner. Dette er noe Apple nå endelig gjør noe med. Selskapet har introdusert nettsiden «iTunes Content Dispute» hvor utviklere som føler at deres applikasjoner har blitt kopiert kan sende inn en forespørsel.

Dette skal gjøre det lettere for utviklere å beskytte sine applikasjoner og rapportere inn når det oppdages applikasjoner som prøver å kopiere og lure forbrukere. I første omgang vil Apple sørge for kommunikasjon mellom utviklere, men verktøyet skal også brukes for å fjerne applikasjoner som åpenbart er kopier.

Trulsdd

Kjøpte en gang "Pokemon Yellow" som skulle være en slags emulator på iPhone. Den var 3. mest kjøpt i norsk iTunes, så jeg tok den for god fisk. Den gang ei.

.Anders.

Var ikke lenge siden det lå en app på "Top 25" som var svindel. Viktig å sjekke hvor mange stjerner en app har fått før man kjøper den, og hvis det står at den bare har én stjerne kan det være lurt å sjekke kommentarene.

s.b.h

Trulsdd, rapporterte du det og fikk igjen pengene?
For man må jo kunne kreve refusjon på sånt juks.
Ser ut til at Apple kun er nøye med hvilke API du bruker og mindre på hva appen egentlig kan tilby, om noe...

argelebs

Apple sitter mest sannsynlig ikke å sjekker hvert eneste program som sendes inn. Det er nok automatikk i API sjekk og sjekk for titler o.l som er erotisk :)

De som ikke blir fanget opp automatisk, blir nok testet litt tilfeldig av support folk.