Lekkasjene stemmer - den nye iPhone blir som forventet

Lekkasjene stemmer - den nye iPhone blir slik

Lekkasjene rundt årets lansering av iPhone har vært mange og det er åpenbart at Apple ikke har greid å holde på hemmeligheten like bra som tidligere. Årets mest nøyaktigve kilde, iMore, bekrefter nå at lekkasjene stemmer og den nye iPhone blir som forventet.

Allerede i februar begynte nettstedet iMore å prate om en ny iPhone med en ny dock-connector. I mai omtalte de den nye iPhone som en lengre telefon med 4" skjerm og i juli hevdet de at lanseringsdatoen ville bli 12. september og at telefonen vil være å finne i butikken 21. september.

I går bekreftet Apple at lanseringen blir den 12. september ved å invitere en utvalg presse til en «medie event». iMore har utvilsomt i år hatt meget gode kilder.

Nå hevder nettstedet at alle lekkasjene er korrekte og at den nye iPhone utseendemessig blir som forventet. Det vil si et nytt unibody-design, en lengre 4" skjerm med 16:9 format, en ny dock-connector og ikke minst LTE. Skal vi tro iMore sine kilder er dermed lekkasjene korrekt. Treffsikkerheten til iMore, både nå og tidligere, tilsier at vi bør tro på hva Rene Ritchie og gjengen bak iMore forteller oss.

Mange har kommet med en rekke konspirasjonsteorier rundt lekkasjene og har hardnakket påstått at Apple har lekket disse delene for å villede. Det er så langt ingen ting som tyder på at der er noe hold i slike påstander og delene som er lekket fra en rekke forskjellige kilder passer sammen og er av svært høy kvalitet.

Mange har også trodd at Apple ikke vil produsere en telefon som utseendemessig ligner såpass mye på sin forgjenger iPhone 4S og iPhone 4. Undertegnede kommenterte dette i artikkelen «Slik blir den neste iPhone»:

Apple ser ut til å ha gjort som Apple ofte pleier å gjøre, rafinere et eksisterende design til det bedre. Gjennom alle år har Apple aldri endret designet kun for å endre det og hvis det har blitt endret er det fordi selskapet mener de har greid å produsere noe bedre. Design er i Apples verden ikke hvordan det ser ut, men hvordan det fungerer og historisk ser vi at dette er måten Apple endrer sine produkter på (eksempel iMac, MacBook, Mac Pro).

Også iMore sin Rene Ritchie kommenterer designvalget i sin artikkel og begrunner det med mye av de samme poengene.

The iPhone design isn't fashion. Jonathan Ive has said repeatedly, it's function. It's iconic. It's a piece of industrial design rooted in Braun and Leica and Dieter Rams that could sit on any museum shelf. It's some of the best manufacturing ever seen in mobile, and it looks as good today as it did in 2005 and in 2010, and as any phone currently on the market. Apple isn't concerned with making the newest looking phone. They're concerned only with making the best phone.

Apple endrer sjeldent design kun for å endre det (ulikt sine konkurrenter) og lekkasjene som vi så langt har sett er en klassisk evolusjon av et Apple-produkt. I rettsaken mellom Apple og Samsung ser vi at Apple har jobbet med iPhone 4-designet helt tilbake i 2005.

Ser vi et annet design på 12. september vil jeg blir svært overrasket.

geekus

All good, bortsett fra baksiden, som ikke ser bra ut i det hele tatt i mine øyne.

iRudi

@geekus Sett "deksler" på diverse youtube videor hvor dekselet og rammen er helt svart og ikke sølv/metall. Om iPhone ender opp sånn så kjøper jeg den definitivt, men om den blir som på bildet så tror jeg at jeg kanskje venter.

sinatra

Jeg elsker det nye utseendet. Tragisk ufornuftig å bytte ut min få måneder gamle iPhone 4S. Men, denne har jeg lyst på.

freddjoh

Klarer ikke helt å være så entusiastisk basert på at den får større skjerm. Jeg synes iPhone 4S har perfekt størrelse. Men det kan jo være mye interessant i innmaten på denne når den dukker opp. Da tenker jeg mest på kameraet, og lagringsplass. Synes det er på tide med 32 GB som minste modell nå.
Hadde ønsket meg litt større forskjell i designet for øvrig, men kunne godt ha spart meg for en ny plugg. Om de hadde gått for Micro-USB, hadde det vært greit, men å finne opp enda en ny sær plugg har jeg ikke forståelse for.

Tror jeg står over denne, og beholder min 4S, men jeg kan jo finne på å ombestemme meg også...

daggad

Det aller viktigste etter mine behov er et bedre kamera. iP4(s) tar fine bilder i godt lys men sliter med en gang det blir mørkere.
Så bedre fotosensor (ikke nødvendigvis flere pixler) er på ønskelisten.

Som bruker over også skriver: 32gb bør være det nye minimumet. MicroSD inngang er en våt drøm men like sannsynlig som at den vil være gratis ved lanseringen..

nomad1

Blir det også en ny ipodtouch? Noen som vet?

freddjoh

Så litt på presentasjon av Nokia Lumia 920. Den så meget spennende ut. Kanskje på tide å teste noe nytt?

asle12

@freddjoh Med 32gb som minste modell, mener du da at 32gb versjonen bør koste like mye som 16gb versjonen av 4S koster i dag?

daggad

Kan det være at den nye kontakten er en type magnet kontakt som er på datamaskinene deres ?

divided

Gleder meg!!! Kortet ligger klart.... :)

daggad

Ser ryktene om at de skal bruke et enda mindre SIM kort. Skjønner ikke vitsen med SIM kort i det hele tatt. Infoen på et SIM kort skulle kunne bli lastet ned fra mobiloperatøren til telefonen. Brikken burde være overflødig.

mcmurphy

hvorfor flytter de minijacken til nedsiden??

daggad

Minijack på undersiden er en stor fordel med tanke på fukt i alle fall.

mcmurphy

hvorfor?

daggad

På grunn av at minijack har vært åpen mot himmelen når man har brukt telefonen i regn. Under telefonen er den litt mer beskyttet.

iRudi

@daggad Litt mer praktisk for hvordan den ligger i lomma også. Når man legger den i lomma så er på/av knappen nedover (og den måtte være opp før pågrunn av minijacken) da blir det mindre fikling for å få pekefingeren på knappen og mobilen i riktig posisjon i hånden. Ikke at det var noe man kan kalle et problem før heller, men blir én mindre bevegelse når du tar telefonen inn og ut av lommen og det lar oss være enda latere enn det vi allerede er.

daggad

Godt poeng ja iRudi !

budbringeren

Enig med en her om at baksiden ikke ser så pen ut. Bortsett fra det er dette en tlf jeg ønsker meg. Bedre kamera enn iPhone 4 har jeg savnet lenge, større skjerm også (bruker iphone mye til skriving med bærbart tastatur). Håper de har gjort noe med hjemknappen, det virker som flere sliter med det inkludert meg selv. Utrolig irriterende når den ikke fungerer ordentlig. Og ja; på tide at 32 gb er minimum.

Noen som vet noe om det nye kamera i iPhone 5? Syns jeg for lenge siden leste rykter om en ny og bedre teknologi som skulle øke kvaliteten på bildene. Nettopp vært på en lang fjelltur, tok bilder hele tiden og dagdrømte om femmern i lommen;)

BjornE

Dersom de endrer busskontakten i bunnen av telefonen har jeg kjøpt mitt siste Apple produkt, ever. Ferdig med det!

Dr.Pepper

Hahah…det var dagens, nei tidenes mest idiotiske uttalelse!

Svupp

Jeg synes det er flott at jack-en blir i bunnen av telefonen, for det irriterte meg at ledningen stod til vers når jeg holdt på med noe mens jeg hørte musikk.

Når det gjelder baksiden, kan det se ut som den blir metallfarget på den hvite, og svart på den svarte. Uansett blir det nok svart telefon på meg. Og med tid og stunder så kommer jeg uansett til å tre et deksel utenpå, så da ser man ikke så mye til baksiden allikevel.

freddjoh

@freddjoh Med 32gb som minste modell, mener du da at 32gb versjonen bør koste like mye som 16gb versjonen av 4S koster i dag?

Ja, det mener jeg.

okvalle

Hadde vert kult om den kom i 128GB versjon

Freyvoll

Begynner virkelig å lure på om det er verdt å oppgradere fra iPhone 4s til 5 nå. Jeg likte virkelig den gamle størrelsen.

Powermac

Dette er litt offtopic, men jeg bare lurer.. er det noen andre enn meg som ikke kommer inn på ipod1.no direkte, men må gå via mac1.no? Jeg blir bare forflytta til apple.com og dette skjønner jeg ikke..

Powermac

Dette er litt offtopic, men jeg bare lurer.. er det noen andre enn meg som ikke kommer inn på ipod1.no direkte, men må gå via mac1.no? Jeg blir bare forflytta til apple.com og dette skjønner jeg ikke..

kvasbo

Dersom de endrer busskontakten i bunnen av telefonen har jeg kjøpt mitt siste Apple produkt, ever. Ferdig med det!

Det tror jeg du kan føle deg trygg på at de gjør.

Synes den har vært med lenge, jeg, ikke mange andre produsenter som har hatt samme kontakt i over ti år.

dodie

@powermac

Sikker på at du ikke mangler ett tallet?. www.ipod.no sender deg rett til apple.com.

DenGulKledde

Rart ingen på dette stedet har posta denne som dukka opp på twitteratet for et et par dager siden.

Ser veldig ut som noe apple kan stå bak... eller?

http://www.youtube.com/watch?v=HknhpAiMbHQ&sns=tw

Dr.Pepper

Mission Control på iPhone hadde vært utrolig snedig.

Wavelength

Rart ingen på dette stedet har posta denne som dukka opp på twitteratet for et et par dager siden.

Ser veldig ut som noe apple kan stå bak... eller?

http://www.youtube.com/watch?v=HknhpAiMbHQ&sns=tw

For meg ser dette ut som hjemmelaget. Renderingen er for dårlig, og en ser tydelig at dette er laget i et 3D-program. Apple gjør muligens det samme, men med bedre resultat. De pleier vel også å ha en fin fortellerstemme ved også?

ipodtouchfever

Så originalen av denne filmen. Her er det en person som har lekt seg litt i både illustrator og after effects. Må si at det ble et veldig bra resultat! Men så klart ikke i nærheten av hva Apple ville klart:p

jkirkebo

Æsj, fortsatt "kantete" bakside slik som 4S ? Jeg vil ha avrundet bakside slik som 3GS og iPad2, det gjør telefonen mye bedre å holde i. Kona har 4S og den ligger ikke på noen måte like godt i hånda.

Velvel, 3GSen min holder nok litt til. Har den klart 3 år hittil så klarer den vel et par til.

Mobilguruen

Denne er fin:-)
http://youtu.be/AoCNXZcE3Xw