Facebook slipper ny og kjapp app

Facebook slipper ny og kjapp appTidligere i år kunne virapportere om at Facebook jobbet med en ny og vesentlig kjappere app til iOS. I kveld dukket versjon 5.0 av Facebook-applikasjonen for iPhone og iPad opp i App Store og den er definitivt mye, mye kjappere.

Facebook har skrevet om hele applikasjonen fra bunnen med tanke på hastighet og har droppet HTML5 til fordel for Objective-C.

Facebook sin applikasjon på iPhone og iPad har lenge vært en så kalt «wrapper»-applikasjon hvor applikasjonen egentlig kun viser HTML-innhold. Dette har vist seg å være alt for tregt for Facebook og applikasjonen har i lang tid vært kjent for å være særdeles treg.

Versjon 5.0 av applikasjonen har dermed blitt skrevet om fra bunnen av i Objective-C - språket som Apple benytter for native utvikling på iOS-plattformen. Dette resulterer i at Facebook-applikasjonen ikke trenger å benytte seg av HTML-wrapper for å vise innholdet og dermed blir (og oppleves) vesentlig raskere.

Etter å ha testet dette på en iPhone 4, iPad 2 og iPad 3 kan jeg underskrive på at applikasjonen til Facebook oppleves mye, mye raskere. Denne endringen vil åpenbart bety mye for de som er aktive Facebook-brukere og siden Facebook er den mest populære iOS-applikasjonen er det ganske mange av dem.

Facebook har ikke introdusert mange nye funksjoner i den nye applikasjonen, men Messages-delen har blitt forbedret og har nå samme funksjonalitet som den dedikerte Facebook Messages applikasjonen. I tillegg har vi også fått et nytt og finere ikon.

Facebook er fortsatt gratis og tilgjengelig fra App Store

Tags:

Joker

Den kjører veldig bra syntes jeg! Det var på tide
Men jeg får ikke til å tage folk i bilder, noen som vet?

macsam

Kjapp. Slik som den burde vært fra dag 1.

tc47

Mye bedre nå ja!

baron5

På applikasjonens beskrivelse står det

*Get notified when friends like and commen on your posts".

Hvordan får man notifikasjoner ved likes? Har sett på kontoinnstillinger, men står ingenting om likes på varslinger der..

nightking

Hvor søker man etter personer/sider? Før klikka man på venner, så på "alle". Men denne funksjonen er borte?

eplefrik

@nightking, Du søker etter personer og sider i søkefeltet i toppen av menyen på venstre side.

Chiang Mai 1963

En ting jeg lurer på ... På iPhone får jeg ikke appen til å gå i landskapsmodus når jeg snur telefonen. Er det en bug, skal det være sånn, eller er det bare hos meg (og min niese som har samme greia)?

Wavelength

Funker ikke her heller.