Siri kan nå anbefale restauranter i Norge

Siri kan nå anbefale restauranter i Norge

Tidligere i år lanserte Yelp, verdens største nettsted for anmeldelser av restauranter, i Norge og vi spådde at en integrasjon mot Siris restaurantanbefalinger ville komme snarlig. Tre måneder senere er den på plass og du kan nå spørre Siri om restaurantanbefalinger i Norge.

Yelp er, som mange kanskje vet, verdens største byguide på nett. Tjenesten startet i USA, men har sakte men sikkert utvidet til Europa og nå Norge. De siste månedene har tjenesten åpnet i både Sverige, Danmark og Norge.

Det ikke alle vet er at Yelp er en sentral del av Apples Siri-tjeneste. Spør du Siri for eksempel om nærmeste Sushi-restaurant, vil Siri automatisk spørre Yelp og gi deg den nærmeste restauranten. I tillegg har Apple i iOS 6 også integrert resultater fra Yelp rett inn i sin egen kartløsning og vil kunne gi deg anbefalinger direktet i kartet.

Tidligere har restaurantanbefalinger i Siri ikke fungert i Norge, men nå har Apple og Yelp slått dette på også her til lands. Vi vet ikke akkurat når dette ble aktivert, men fikk et tips av iPod1.no-leseren Christian Finquist Marker i går om at Siri nå kan anbefale restauranter i Norge.

Du må fortsatt snakke engelsk til Siri, men spør du henne nå om «Where's the best Sushi?» så vil hun hente resultater fra norske Yelp og presentere dem for deg.

Siri kan nå anbefale restauranter i Norge

Siri kan nå anbefale restauranter i Norge

Siri kan nå anbefale restauranter i Norge

Det er mulig Apple aktiverte dette etter oppdateringen av iOS 6 beta 4 og vi har foreløpig kun fått testet dette på enheter med iOS 6.

Fungerer dette for deg med iOS 5?

Oppdatert
Bekreftet til kun å fungere med iOS 6.

Tags:

Jensen2k

Negativ på iOS5 her.

Johnybravo

Jeg håper så jævlig at dette er en idikasjon på at Siri omsider kommer på norsk ved lanseringen av iPhone 5. Jeg kjøper glatt ny iPhone med Siri om den høna kan lære seg norsk

Sparhawk

Hehe, betyr dette at samtlige som jobber for iPod1/Mac1 kjører betaversjon på iPhonene sine? Kan jo være lurt å være oppdatert på den nåværende versjonen av operativsystemet også. Kanskje en loddtrekning der taperen ikke får lov til å kjøre beta er på sin plass? :P

BTT

Man kan finne alt i Norge nå med Siri/Yelp.
Rørleggere, skobutikker, begravelsesbyråer osv.
Man kan si "I need to hide a body" til Siri og få hjelp til dette men det er nok usedvanlig dårlig timing å gå rundt å rope det til telefonen sin i Oslo i disse dager..

Gullfrode

[url=http://bildr.no/view/1248241">
Bor i Trøndelag, så forsøkte å spørre siri, fungerte...

krsk0

@Sparhawk Nå er det vel bare en (kanskje to) ansatte i i1, tror jeg. :)

Vegard1

Finnes Siri til iPad også? Eller kommer Siri til iPad også i iOS 6?

Berg

Siri kommer også på iPad, i iOS 6, men dette gjelder vel kun iPad 3.gen?